22 Ağustos 2020 Cumartesi

Gabriel & Galatasaray, iddialara bakınca gündeme girmesiyle çıkması bir olmuş


Portekiz'den gelen iddiaya bakarsak, gündeme girmesiyle çıkması bir olmuş. Galatasaray'ın Gabriel için kiralama teklifi yaptığı ama Benfica'nın bu teklife "60 milyon avro'luk serbest kalma bedeli ödenirse" olur dediği yazılıyor. Bir yanda da, Jorge Jesus'un kararının beklendiği söyleniyor. En azından iyi isimlerin peşinde olduğumuzu görmek güzel. Demek ki arayış var. Bir yandan da, maliyetli olabilecek işler peşindeyiz. Zor ihtimali yokluyoruz, bu da zaman kaybettiriyor.

Transferin son günlerine kalsan, fırsat niteliğinde birçok isim karşına çıkar. Geçen sezon da Lemina ve Andone gibi isimleri bu yoldan kiraladın. Sorun şu, kamp görmemiş oluyorlar ve uyum problemi yaşıyorsun. Alışana kadar da iş işten geçmiş oluyor. Fikstür sıkışık, Avrupa maçları hemen başlayacak. Senin bu işi Eylül ayına girene kadar bitirmen gerekiyor. Orta saha için de en az 3 isim gerekecek. Maddi sorunlar yaşandığını ben de biliyorum ama iyi yöneticilik de bu durumlarda aksiyon almak.

Gerçi Kaan Ayhan için "2 milyon avro" bulamayan isimlerden çok şey beklediğimin ben de farkındayım. Aksiyon alamayacağımızdan ve bu işin mutlaka son günlere kalacağından eminim. O gün de, takımında düşünülmeyen ve iddialı bazı isimleri kiralarız. Onlar da maliyetsiz değil bu arada, ciddi yıllık ücretler var. Transferin son günlerinde kimse iyi futbolcusunu bırakmaz. Düşünülmeyen isimlere bakarsın, orada da adres belli. Yaşadık bu süreçleri.

Gabriel'e gelirsek. Tam bir çift yönlü orta saha. Pas ve top tekniği de iyi, savunma tarafında da agresif. Çalışka bir orta sahadır. 1.86 boyunda ve sol ayaklı. Fizikli de diyelim. Takım boy ortalaması, özellikle de orta saha tarafında kısa. Bunu da uzatmak değerli diye düşünüyorum. Sürekli bir "Melo" arayışı var. Gabriel de bir Melo değil ama en azından adı geçen isimler içinde ona en yakını diyelim. Gabriel hücum, Melo biraz daha savunma tarafında aktif. Yine de tarzlar yakın.

Böyle bir hamle de seviyeyi olabildiğince yükseltirdi. Sağlıklı olduğu her dönemde takımdaki yerini almış. Jorge Jesus geldi, ne düşünecek bilmiyoruz tabii. Ciddi bir transfer bütçeleri var ve şu ortamda dahi büyük paralar harcayacaklar gibi görünüyor. Gabriel de gözden çıkabilir. Bu durumda da belki "kiralama" ihtimali konuşulur. Piyasası da var tabii, bakarsınız satarlar. Kiralasalar dahi, bu işin tarihi transferin son günleri olur. O zamanı da beklemek büyük bir kumar.

4 yorum:

  1. Bildiğim kadarıyla gözünde ciddi bir problem var. Bırakacaklarsa ondan bırakırlar, bize de o şekilde faydası olmaz gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kısmı bilmem de, gelse müthiş transfer olurdu.

      Sil
  2. Orta sahada böyle önemli bir ismin olması önemli. Orta sahamizin mücadele etmesi ve dinamik olması birinci şart.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir