22 Ağustos 2020 Cumartesi

Ismaila Coulibaly & Galatasaray, böyle yatırımları desteklemek gerekiyor


Şu ortamda transfer yapmak ciddi anlamda zor. Gençleşmeyi ve maliyetleri düşürmeyi ön plana koysak da, bu isimler için de maddiyat gerekiyor. Sattığın kadar al sorunsalı da elini kolunu bağlıyor. Haliyle de gidip kiralık isimleri zorluyorsun. Belki kira bedeli olmuyor ya da düşük kalıyor ama büyük yıllık ücretler konuşuluyor. Futbolcu tutup, iş yapsa da, ertesi sezon onu takımda tutabilmek adına 40 takla atıyorsun. Bunun da adı günü kurtarmak.

Şu aşamada elimizde ciddi bir bonservis girdisi yok. Yine de geleceğe dönük hamle yapabilmeye engel değil. Trabzonspor'un aldığı futbolcudur iyidir, kötüdür bilmem, bunu zaman gösterir. Sadece yakın geçmişte yaptıkları iyi işlere bakıyorum. Bugün de maliyetlerine oranla, yine gelecek adına işler yapıyorlar. En azından aradıklarını bulabiliyorlar. Şu an ülke sınırlarındaki en iyi scout ekibi sende. Eminim ki sende bulursun.

Ismaila Coulibaly de böyle bir futbolcu. 19 yaşında ve Norveç'in Sarpsborg formasını giymekte. Şöyle bir örnek verelim. Osmanlıspor, Badou N'Diaye 'yi Norveç Ligi'nden getirdiğinde sadece 350 bin avro'luk bonservis bedeli ödemişti. Sonrasında 9 milyon avro'ya Galatasaray'a sattılar, Galatasaray da 6 ay sonra 16 milyon avro'ya Stoke City'e sattı. Badou N'Diaye 'yi aldıktan sonraki yorum da "Norveç Ligi'nden getiren neden biz olmadık" olmuştu.

Yorumlar da çok enteresan. Coulibaly için Badou örneği verdiğimizde "Osmanlı'daki haline yatırım yaptık" diyen var. Yatırım yapılan halini alınca da "biz niye bulamıyoruz" oluyor. Futbolcu genç ve ham, orası net. İşlenmesi gerekiyor ve işlediğiniz zaman da size çok daha fazlasını kazandırabilir. Oradan gelişi de maliyet anlamında sizi üzmez, alacağı ücret zaten düşük olur. İşleyeceksiniz, size kalan bu.

Ezberden çok yorum yapılıyor. Tecrübesiz, 11'de ezilir, şöyle böyle olur diyen çok. Oysa alabiliyorsanız tam zamanı, yarın sizi aşacak çünkü. Moder'de o zamanı geçtik mesela, transferi zorluyor. Elinizde ciddi para girdisi yok, bir yandan da yatırım yapmak zorundasınız. Haliyle de "scout ekibine" güveneceksiniz ve bu tarz isimleri transfer edeceksiniz. Transferinin gerçekleşmesi halinde ben çok mutlu olacağım.

Oyun tarzı da Badou N'Diaye 'ye benziyor. Çok hareketli, topla dripling yapabilen, ısrarla dikine oynayan ve rakip ceza sahası çevresinde topsuz oyunda iyi pozisyon alan bir futbolcu. Şut özelliği de var, ceza sahası içine koşuları da yapıyor. Zaman içinde oyunu evrilebilir de. Ciddi bir potansiyel olduğunu söylemek lazım. Belki ilk etapta zorlanacak ama alıştığında da önemli bir koz haline gelebilir. Böyle yatırımları desteklemek gerekiyor.

14 yorum:

  1. Transfermark da forvet de gösteriyor ki golleride mevcut. En kotu ikinci lig den bir takıma rahatlıkla kiralanabilir....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvette de oynamışlığı var ama orta sahada görürüz.

      Sil
  2. Scout videolarinini izledim elbette canli izlemek gibi olmaz ama Omar'in skill videolarindan daha iddiali videolari var bu cocugun, Bruma'nin geldigi zamanki halinin bir tik gerisinde bir yetenek, güzel hamle olur kesinlikle.

    YanıtlaSil
  3. En merak ettigim ozellik su. Arkadaslar bu adam sert sut atabiliyor mu ?
    Zayif ve siyahi merkez oyuncularinin en zayif ozelligi topu kaleye yollamak.

    YanıtlaSil
  4. Yatırım yapılabilir tabii ki. Scoutlar gözlemleyip olumlu raporlar sunmuştur zaten. Burda önemli olan bonservis ve maaş.

    YanıtlaSil
  5. Trabzonspor kadro olarak eksikleri kalmadı ayrılan her oyuncu bölgesine bir oyuncu aldılar. Önceden planlanmış oyuncular izlenilmiş ve ona göre hareket edilmiş belli oluyor. Biz ise hala belirsizlik çıkan bazı isimler Scout bazıları menajer önerisi gibi bir plan yok gibi

    YanıtlaSil
  6. Ben Slimane/hvidt, Bohinen, Coulibaly; Polonyadan olmayinca norvec ve danimarka liglerine yoneldik sanirim, ama cok ilhinc isimlerle ilgileniyoruz.
    Boyle bir ucleme yapabilsek UEFA kupasi sonrasi yaptigimiz hatalarla sonuklesen talihimizi yeniden parlatabiliriz.

    Seri-Lemina (Belhanda)-Omer yerine Bohinen-Slimane (hvidt), Coulibaly uclusuyle gecen sene yasadigimuz defansif problemleri cozebiliriz, hem pas oyunu hem de hizli gecis oyunlari izleyebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzey iyidir. Lige uygun, maliyetsiz isimler bulunabiliyor.

      Sil
  7. Evet, millet premier lig topçusu bekliyor. Ama o kıvama da gelince seni aşıyor. Mesela M. Kuddüs geçen yıl alabilirdik. Bu yıl hayaldi. Olmadı zaten. Buarada Alhassan Yusuf da o kıvamda bir futbolcu. İnşallah o olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Treni kaçırınca geçmiş olsun. Sonra da biz neden görmedik deniliyor. Alınınca da, bu adam hazır değil ki oluyor. Eleştiride sınır yok yani.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir