8 Ağustos 2020 Cumartesi

Kiralık olarak gelen ve gelişen isimler bizi bu konuda güvenilir kıldı


Samuel Kalu ismini Haziran ayında da konuşmuştuk. O gün imkansız bir iş gibi baktım. Kiralama gibi bir ihtimal konuşulmadı çünkü. Bordeaux'un 8.5 milyon avro verip transfer ettiği bir isimdi. Beklediklerini alamadılar ama sonuç olarak önemli bir yatırım. Zararına dahi satıyor olsalar transferi kolay olmazdı. Bugün ise kiralama ihtimalinden bahsediliyor. 22 yaşında ve belli ki Bordeaux'da olmayacak. Galatasaray'da yeniden ayağa kalkmasını istiyor olabilirler.

Biz de bu konuda iyi sınavlar veriyoruz. Denayer, Onyekuru gibi kiralık olarak gelen ve gelişen isimler bizi bu konuda güvenilir kıldı. Samuel Kalu'nun menajerinin William D'Avila olması da avantajımız. O kaynaklı birçok transfer yaptık ve iyi isimler getiriyor. Satışta da, alışta da böyle. Belki ciddi komisyonlar kazansa da hakkı olduğunu düşünüyorum. Ben bu işbirliğinden rahatsız değilim.

Maddi anlamda herkes sorun yaşıyor. Sattığın kadar al durumuyla yine baş başa kaldık ve elimizde bonservis girdisi yok. Kiralama durumları benim de çok hoşuma gitmese de, yapacak bir şey yok. Orta saha için de bu tarz isimleri konuşacağız. Bonservis geliri elde edemedikçe görüntü bu olacak. Kiralık hamlelere çok da kızmamak gerekiyor. Oyuncunun tutması halinde, ertesi sezon takımda tutmaya çalışmak sorun oluyor. Bunu birçok kez yaşadık.

Samuel Kalu ve Emre Kılınç gibi kanatları düşününce, biraz daha dikine ve ön alanda pres gücü yüksek bir takım düşünüyorum. Samuel Kalu sağ ayaklı ve sağ kanatta biraz daha çizgi üzerinde oynuyor. Emre Kılınç da biraz daha sağ kanata evrildi ama orjininde sol kanatta, aynı rolde oynadığını görürüz. Çizgiyi kullanacak, ceza sahasını besleyecek kanatlar diyebiliriz. Falcao ve Diagne'yi beslemek için ideal isimler.

Bu da bana 4-2-3-1'in ayak sesleri gibi geliyor. Arda Turan / Emre Akbaba ikilisi 10 numara rotasyonunda, bu ikili de kanatlarda. 4-4-2'de olur, o formasyon adına da ideal kanatlar ama o vakit Arda Turan ve Emre Akbaba taca çıkar. Hadi Emre Akbaba 2. forvet olabilir desek, Arda Turan taca çıkar. Ben ise oynayacağını düşünüyorum. Eski Arda Turan, 4-4-2 için ideal bir futbolcuydu. Simeone'nin düzeninde katkısı büyüktü.

Samuel Kalu, çok hızlı ve patlayıcı özelliği olan bir kanat. Tekniği iyi, dripling özelliği var ve orta kalitesi de yüksek. Keita çok daha yetenekli ve teknik özelliği yüksekti ama Kalu da tarz olarak ona benziyor. Bordeaux'daki hayal kırıklığı dönemi aldatmasın, çok yetenekli futbolcudur. Kiralama bedeli için "0" düşünüyor olmaları da bizim avantajımız olur. Bu bedele daha iyisini bulmak zor. Transferini merakla bekliyor olacağım.

8 yorum:

  1. Emre Akbaba muhakkak oynar herhalde değil mi abi? Ne dersin şu 11'e?
    (transfer)
    Omar Luyindama Marcao Saracci
    Seri (transfer)
    Kılınç,Akbaba,Turan
    Falcao

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı kuralı devam ediyor, bence ilk 11deki yeri garanti değil.

      Sil
  2. Aslinda kanat forvet ozellikli bir oyuncu istedigimizi dusunuyordum, ismi bir ara bizimle gecen ama tabii ki almamız mumkun gozukmeyen Ejuke gibi; yaninda bitirici bir forvetle ki hali hazirda elimizde Diagne, Falcao var ve Shon weissmanla da ciddi ciddi ilgileniyor gibiyiz.
    Bence Weissman yaninda Ejuke:); yedekleri Ogulcan-Emre A-Kerem; kanatlarda ise Arda-EmreK ve Kalu muthis bir rotasyon olurdu:)) Daha once Ndao ismi gecmisti,sanirim sag kanat icin boyle enerjik ve dripling yetenegi olan bir oyuncu arayisimiz var.
    Elbette 3-1-4-2/3-1-3-3; veya 4-1-4-1/4-3-3 gibi sistemlere gore farkli opsiyonlar dusunulebilir ve secilecek orta saha oyuncularinin niteligi sistemi de belirleyecektir. Su anda elimizde Omer-Taylan/Atalay-Bartug var, ve Seriyi alamazsak merkezde iki oyunculu bir sistemi dusunmek mantikli olur gibi gozukuyor.

    YanıtlaSil
  3. Kiralık oyuncudan çok soğudum. Tek faydası saha içinde oluyor o da olursa. Mecbur kalmadıkça kiralık dusunulmemeli.

    YanıtlaSil
  4. bruma'dan iyi midir kalu ya da musamba ? hatta son sezonundaki bruma diyeyim ; öyle bi performansı olabilir mi ? ben bruma'nın bu oyunculardan daha yetenekli olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma kanat / forvet, kanadında ters ayaklı. Kalu çizgi oyuncusu biraz daha, Keita gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir