28 Ağustos 2020 Cuma

Lemina gündemi nihayet kapanıyor


Lemina gündemi nihayet kapanıyor. İlk etapta düşünmüyoruz dedik, sonrasında da 1 numaralı gündem haline getirdik. O dakikadan itibaren bu futbolcuyu, ülke içinde başka bir takıma kaptırmak hayal kırıklığı olacaktı. Lemina'nın gerekliliği tartışılır da, "istiyoruz" dedikten sonra kaptırmamak gerekiyordu. Tabii bu iş futbolcunun kiralanması halinde geçerli olacaktı. Bedelsiz kira, yıllık ücretinde büyük düşüşleri konuştuk. 

An itibarıyla ise iş beklemediğimiz yere evrildi. Lemina'nın Fulham'a transferini beklemiyordum. Southampton son dönemde futbolcu için 8-9 milyon avro'ları konuşmaya başlamıştı. Nedeni buymuş, teklif almışlar. Bu teklifin ardından da otomatik olarak şansın kalmıyor. Mevzu da gereksiz uzamıştı. Bu süreçte, Lemina'nın story'lerini takip etmekten bıkmıştım. Futbolcu da dengesiz, eli ayağı ayrı oynuyor diyelim.

Tüm katkıları için teşekkür ediyoruz diyeyim. Galatasaray'a ciddi anlamda emek verdi ve aidiyet gösterdi. Maalesef ki sakatlık etkisi onu "hayal kırıklığı" olarak gösterdi. O sakatlıklar olmasa da, Galatasaray'a gelecek futbolcu değildi. İyisiyle kötüsüyle Lemina geçti işte. Bu sürecin bitmesi ve önümüze bakmamız gerekiyordu. Bu konuda geç bile kaldık. Hatta menajer eline doğru hızla sürükleniyoruz.

Lemina'nın transfer ediliş süreci de böyleydi. Transferde geciktikçe menajerlerin eline düşersin. Şu sıralar "scout" adımları konuşulsa da, o konuda istediğimizi alamayacak gibiyiz. Elimizde harcanabilecek 1.5 milyon avro var. Bonservisli isim almak zor olduğu gibi, zorunlu opsiyonlu kiralık işleri de zorlaştı. Menajerler konuşur artık, parlatmak istedikleri futbolcuları pazarlarlar. Elneny başta olmak üzere, Badou Ndiaye'lere kadar sürüklenen isimleri konuşmaya başlarız.

Son günü bekleyecek lüksümüz yok. Lig sert başlıyor ve çok da bir zaman kalmadı. Futbolcuların kendi takımlarında kamp görmesi mesele değil. Buraya sağlanacak uyum önemli. Takımın taktiği, yapısı, havası ya da bunun gibi bir sürü konu var. Nedense sadece "kondisyon yüklemesi" düşünülür. Ligin ilk 3 haftasında oynanacak maçlar belli. O süreçte hafta içlerinde de Avrupa maçları olacak. Biz ise bekleyişe devam etmekteyiz.

14 yorum:

  1. Transferde Ivan Rakitic ve Mario Götze isimleri geçiyor. Belki hayal gibi geliyor ama sizin aldığınız duyumlar var mı. Mario Götze özellikle beni çok heyecanlandırdı, bonservisi elinde (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayal. Bu hayali kurana da diyecek bir şey yok.

      Sil
  2. çok iyi futbolcuydu ama sakat işte. yine de bjk forması giymesini istemem.

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı olsun yeni takımı. Benim için çok önemli değil ama dediğin gibi Lemina'yi da rakibe kaptırmak ciddi manada tepkiye yol açardı. Biz de başka alternatifler adina daha ciddi çalışmalıyız.
    Şimdilik Arda Belhanda Donk üçlüsü ile başlayacak gibiyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peşindeyiz, istiyoruz dediğin an kaptırmayacaksın. Ya da hiç dile getirmeyeceksin.

      Sil
  4. Bedelsiz kiralayabiliyorsak vakit kaybetmeden Elneny alınmalı 8 no sonra düşünürüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elneny'i ben de kaçırmayalım diyorum artık.

      Sil
  5. Transferden sorumlu yöneticimiz ''Daha 50 gün var.'' diyor. Ötesi yok. Zihniyet çok değişik. İmkanların olmasa dahi bu lafı etmezsin. Mantık yok çünkü.

    YanıtlaSil
  6. Fahiş fiyata yanlış adam almaktansa hiç transfer yapmam birhan celil atalay donk ömer vs ile oynar orta sıralarda takılırım daha iyi. Koca dünyada ligimizin seviyesi belliyken oyuncu bulamamak ilginç. En kötü git büyük takımların kiraladıkları oyunculara talip ol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralıkları bekliyorum işte, iş oraya gitti. O konuda da aktif değiliz, isim çıkmıyor, konuşamıyoruz. Beşiktaş'a bak, peşi sıra isimler kiralamaya başladı. Herkes kendi ekonomik ölçülerinde hamle yapabiliyor.

      Sil
  7. Badou gelirse öpüp başa koymak gerek, çok daha kötülerine kalmamz çok muhtemel. Ozan Kabak'tan gelen para varken forvet alamayan takım sadece 1,5 m euro varken kimseyi alama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou işi ancak son gün olur, bugün düşünmüyorlardır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir