3 Ağustos 2020 Pazartesi

Lille'de 3 Türk


Burak Yılmaz'ın Lille'e transferini önemsiyorum. Akranları futbol bırakıyor, o ise 35 yaşında Avrupa kariyerini başlatacak. Üstelik Lille gibi iddialı bir takımda. 2021'de oynanacak Avrupa Şampiyonası'nda da Milli Takım'ın en önemli gol kozu. Oraya da hazırlık anlamında çok değerli bir transfer. Cenk Tosun, Enes Ünal gibi forvetler var, alttan da Ahmed Kutucu geldi ama Burak Yılmaz'ın önemi bambaşka. Her geçen dönem futbolu daha da gelişti ve doğru bir yapıya oturdu.

Burak Yılmaz'ı sevmeyen "15 gol atar ama 25 golü atamıyor olmana sebep olur" der. Takımların sadece ona odaklandığı ve oyun yapısını böyle kurguladığı dönemleri mi anımsıyorlar bilmiyorum. Galatasaray'da ilk dönemleri Drogba, Elmander ve Umut Bulut gibi isimlerle oynadı. Hamza Hamzaoğlu göreve geldiğinde onu forvetin arkasına çekti, yine iş yaptı. Son Beşiktaş döneminde de hücumun oyun aklı gibiydi.

O "savunma arkasına koşu atan" Burak Yılmaz'dan, atak olgunlaştıran Burak Yılmaz'a geçti. Ön alanda çok hareketli, bu yaşında pres dahi yapıyor. Fatih Hoca'nın ondan çok öncesinden istediği şeyler diyebilirim. Haliyle de 10 sene öncesinin klişe yorumlarıyla eleştirilmemeli. Eleştiriliyorsa da o insan Burak Yılmaz'ı son dönemde hiç izlememiş demektir. Lille'e transferi de seviye atlamak değil mi? Başarılı olacağına inanıyorum.

Lille de güzel bir yapı kurdu. Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı gibi isimlerin üzerine Burak Yılmaz geldi. Mustafa Kapı da açıklanacaktır, transferi bekleniyor. Gerçi tüm Fransa, Türkiye Ligi pazarının farkına vardı. Yıllardır bu ligden birçok isim transfer ediyorlar. Sadece üst yapı değil, alt liglerden de. Cenk Özkaçar'ı, Kubilay Kanatsızkuş'u da isteniyor. 14 yabancılı düzenin artılarını almaya devam ediyoruz. Umarım bu düzen böyle devam eder.

6 yorum:

  1. bir de mustafa kapı gitti 4 diyelim. altyapı maçlarını gidip yerinden izlemiş biri olarak mustafa kapı hepsinden de değerli olacak inşallah. fizik olarak toparladı. bakmayın medyada hep 14 yaşında sahaya çıktığı fotoyu koyduklarına. son hali fazlasıyla iyi eskiye göre. lille gibi atletik bir takımda daha da gelişecektir. büyük pişmanlığımız olacaktır.

    YanıtlaSil
  2. mustafa kapı da dahil 10 tane isim var aklımda özellikle 2000 jenerasyonu. ama sadece ozan'dan para kazanabildik ve onunla kalacak gibi.

    YanıtlaSil
  3. Kendine bakan çalışan oyuncu her yaşta ödülünü alıyor. Tebrik etmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve oyun olarak yerinde saymıyor, oyununa yön katıyor. Bu da kariyeri uzatıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir