16 Ağustos 2020 Pazar

Mohamed Elneny & Galatasaray, transfer süresi belli isimler etrafında şekilleniyor


Transfer süreci belli isimler etrafında şekilleniyor. Bonservis bedeli ödeyecek durumda da değilseniz, bu durum daha da net şekilde böyle. Galatasaray için yazayım, tablo ortada. Bonservis bedeli harcama gibi bir durum yok. Yoksa gündeme "scout" ağırlıklı diyebileceğimiz isimler geliyor. En basitinden Polonyalı isimleri konuştuk. Trabzonspor'a bakınca "bulan buluyor" da diyebilirsiniz. Haklısınız da, bulan buluyor. Galatasaray'da bu işler 1-2 menajerin etrafında dönüyor gibi, sürekli aynı isimler.

Seri ve Lemina'dan sıyrılamadık mesela. Hadi Seri'yi istiyoruz diyelim de, Lemina bir anda ciddi bir alternatif haline geldi. Bir de bu isimlere 3. bir alternatif düşünülecektir. Lemina geliyorsa, ona güvenip yola çıkmak imkansız. Arkasını iyi doldurmak gerekiyor, ciddi bir alternatifi olmalı. Öyle bir duruma geldik ki, Lemina'nın alternatifi Badou Ndiaye olacak diyecekler diye çekiniyorum. Belli isimlere çakıldık kaldık.

Çakıldığımız isimlerden biri de Elneny. Trabzonspor için de adı geçiyor, son zamanlarda Galatasaray'a da yazılıyor. Elinde Seri olan bir takımın, Elneny'i düşünmemesi gerekiyor. İkisi de 6 numara gibi oynamayı seviyor. Nzonzi ve Seri, birbirleriyle nasıl çakıştı, aynı durum. Elneny, biraz daha oyunun 2 yönünü oynuyor, daha sert ve mücadele tarafı var ama ağırlıklı olarak top kullanabilme meziyetleriyle öne çıkar. Lemina gibi tempo da yapmaz, Nzonzi kadar ağır da değil.

Biraz daha arada diyelim. Seri / Elneny de uyumlu bir ikili değil. Araya Lemina'yı yazsan ve sağlıklı kalsa bir şeyler değişebilir. Orada da Seri'nin hücum tarafına daha odaklı ve biraz daha özgür oynaması gerekecek. Lemina da işin tempo tarafında, biraz daha 2 yönlü oynamalı. O vakit Elneny de arkayı süpürüp, geriden iyi oyun kurar. Nzonzi'yi yazdığınızda oluşan sorunu görmeyiz. Tabii yine de çok tempolu bir orta saha diyemeyiz, yine pas ağırlığı olur.

Beşiktaş performansını beğenenlerdenim. Atiba'nın bu yaşta fark yaratabilmesinde temel nedenlerden biriydi. Yine de Beşiktaş orta sahası biraz daha atletizm istiyor. Bu eksik için de daha atlet orta sahalar peşindeler ve Mensah hamlesi geldi. Hatta Badou Ndiaye de konuşuluyordu. Haliyle de Elneny'e ihtiyaç kalmıyor. Bir yandan da Dorukhan Toköz gibi isimler geri dönecek. Elneny ise bir şekilde Türkiye'de kalacak gibi.

11 yorum:

  1. Gercekten ilginc; Peter Michorl gibi bir ismi Avusturyadan 1,2M Euro gibi bir rakama alabilirdik cikis maddesi sayesinde; klubu yerini doldurmak icin 22 yasinda Mads Madseni 1M euro civarinda transfer etmis, oldukca yetenekli bir isme benziyor. Parasizliktan, ffpden bahsediyoruz ama isin icinde baska seyler var.
    Bunun disinda Lemina bizim icin nokta atisi bir transfer, bence risk almaya deger, ama yanina Moder, Michorl gibi genc isimleri ekleyebilmemiz gerekir. Elneny'nin yillik ucretiyle bu oyunculari bonservisiyle almak mumkun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onu 1.2'ye aldığın anda 0.2 paran kalıyor işte..

      Sil
    2. Lemina'da maliyet yok görünüyor. Ücretini de bayağı düşürmüş. Bence de bu şartlarda daha iyisini almak zor.

      Sil
  2. Görünen o ki gelecek sezon yine bizi hüsran bekliyor. Abi yok mu scout ekibin. Bulamadı mı genç diri atlet oyuncular? Yok bulamadık diyorlarsa açsınlar bi sosyal medya sayfası yazalım yüzlerce öneri. Kendi adıma takip ettiğim en az 12 q3 oyuncu var. Litvanya dan polonya çekya dan norveç ten ingiltere championship ten. Yok mu abi farklı ligleri izleyen bir kaç adam kulüpte. Su adam olabilir diyecek. El neny kim abi. Ne adamlar var. Kurtulamadık şu etiket sevdasından. Hani oyuncunun geleceğine yatırım yapacaktık. Afrikaya bi bakın ya ne adamlar ne 200 300 bin euro ya. Olmayacak abi. Yönetim mi değişiyor teknik ekip mi değişiyor. Böyle olmayacağı net ortada. Lemina kaç maçta yoktu? Seri nin fark yarattığı kaç maç var? Feghouli ne yaptı? Belhanda kaç maçı kurtardı? Leipzig e bak lyon a bak... nereden ne oyuncular buluyorlar. Sen kaan ayhan ı kaçırıyorsun 2 milyon euro bulamayıp. Daha ne diyeyim. Sonra el neny arda fakan diye konuşuruz işte. Vizyon yok ileriye dönük hamleler yok geleceğe dönük yatırım yok. Bakalım bu sezon kaç genç oynatacak hoca kaç genç yetişecek. Hiç umudum yok açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç bulmak mesele değil, onlar da maliyet. Sattığın kadar al var, alamıyorsun ki.

      Sil
  3. Banega, Fernando ikilisinin olduğu Sevilla Uefa'da finale çıktı, biz halen bu vasat adamları konuşuyoruz, modern futbolda orta sahası iyi olan kazanır, şu an senin forvetin Falcao da olsa kafaya oynayan takımların hepsinden geridesin, geçen seneki durum da böyle idi Nzonzi, Seri vs. bu adamların hepsinin eline vurup ekmeğini alırlar Türkiye Ligleri,nde. Umarım dinamik, sert ve oyunu iki yönlü oynayabilen ve tabiki sakatlanmayan birilerini bulabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt üzerinde senin de orta sahan iyi de, yapı tutmadı. Hareketsizlik de çok kötü.

      Sil
  4. Oyuncu satamadigimiz sürece kiralıklar etrafında dönüp dururuz. Stoperlerden birini 10-15 milyon aralaiginda satıp onun yerine biri stoper ikisi orta saha 3 oyuncu alabilirsek çok güzel olur.

    YanıtlaSil
  5. Gecen yıl statik Nzonzi yerine Elneny gelseydi daha hayırlı olurdu. Seri kalacaksa Elneny olmaz ama ne 10 ne 6 olabilen Seri'den vazgeçersek Lemina alternatifi olabilir Elneny. Elneny Lemina yanyana fazla sırıtmaz ucuz maliyetle gelecekse Lemina Elneny ve XXX olur Seri ve Belhanda olmayacaksa tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha hareketli ve işin defansif tarafında aktif olurdu, o doğru.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir