24 Ağustos 2020 Pazartesi

Oğulcan Çağlayan'ı merak ediyor ve fazlasıyla ümitliyim


Oğulcan Çağlayan'ı merak ediyor ve fazlasıyla ümitliyim. Sağ kanat / forvet. Tam anlamıyla forvete dönüşmesi için de şartlar müsait. Bu noktada "Burak Yılmaz" örneği akıllara geliyor. Şenol Güneş'in eline geçmeden önce, potansiyel vaat eden ama kanatlarda sıkışmış bir futbolcuydu. Gökhan Ünal transferinde takas olarak gitmişti hatta. Hocanın elinde ise ülkenin belki de en iyi forvetine dönüştü ve bugün dahi Lille gibi bir takıma transfer olabiliyor.

Oğulcan Çağlayan da, Burak Yılmaz'ın forvete dönüştüğü yaşlarda. Fatih Hoca'nın eline geçince de, bu tarz bir hayal kurmak mümkün. Bana göre de, forvetteki geleceği çok daha parlak. O fizik özelliği var çünkü. Belki biraz daha güçlenmesi ve tam anlamıyla o pozisyona alışması gerekecek. Potansiyeli olan ama bir türlü kabuğunu kıramamış bir futbolcu. Kabuğunu kırması adına doğru takım ve teknik adamın elinde diyebilirim.

Burak Yılmaz üst düzey bir örnek. O seviye hedefi olmalı ama yakalayamasa dahi, yaklaşması da yeterli diye düşünürüm. Yol benzer olabilir en azından. Çalışkan ve düzgün karakterli. Geçen sezon sağ kanatta da iyi bir görüntüsü vardı. Yine de kanatlarda sıkıştığını düşünüyorum. Fiziğinin üzerine gidip, forvet alternatifi gibi düşünülebilir. İdmanlarda da 4-4-2'nin denendiği ve Oğulcan Çağlayan'ın forvet olarak oynatıldığı yazılıyordu.

Bu transfer için "anlamsız" diyenler olsa da, bu görüşe katılmam. Bonservisi elinde, yeteneğini ve potansiyelini bildiğimiz, 24 yaşında bir futbolcu. Kabuğunu kırması gerekiyordu, onu da kırmak için çabalayacağız. Tutması ve gelişim göstermesi halinde de elinizde iyi bir alternatif olmuş olacak. Adem Büyük'ün yaşı olmasına rağmen, nasıl bir alternatife dönüştüğünü gördük. Bazı isimlere inanıyorum. Oğulcan Çağlayan da başarılı olacaktır.

4 yorum:

  1. Ilk sene cok da skor katkisi yapacagini zanetmiyorum, ama oyun ici katkisi/etkisi bekliyorum. Øzelikle sonradan oyuna girip. Ogulcan guzel hava topu indirir ve top tutar, duvar olur. Rakip stoperleri fizigiyle yorar. Rakibe gøre de Adem/Ogulcan oynar/oyuna girer. Falcao ve Adem gibi haraketli, Ogulcan ve Diagne de fizikli. forvet rotasyonumuz son yillarin en iyisi bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Joker olacak hücum rotasyonu için. Burası kıymetli.

      Sil
  2. Bu tarz oyuncularda biraz ısrar etmek gerekiyor. Bizde o ısrar ve sabırı umarım bulabilir. Çünkü son dönemde Fatih Hoca ne yapıp edip yine ilk fırsatta hep Belhanda Feghouli gibi isimlere döndü. Bu da gençlerin önünü tıkadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençler de ışığı vermedi ama, bir yanda hedefler var. Mecbur kalıyorsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir