6 Ağustos 2020 Perşembe

Oyun aklı ve kalitesi ise bir sağ bekin ötesindeydi


Mariano'nun Atlético Mineiro transferi de resmen açıklandı. Uzun zamandır ülkesine döneceği konuşuluyordu. Atlético Mineiro'nun başında Jorge Sampaoli'nin olması da bu kararda etkendi. Sevilla günlerinde birliktelerdi ve Mariano'nun en iyi dönemlerini izlemiştik. Ağırlıklı olarak 3'lü savunma oynuyorlardı ve sağ koridor tamamen Mariano'nundu. Şu an yaş ilerledi, tempo ve hareketlilik doğal olarak düştü. Oyun aklı ve kalitesi ise bir sağ bekin ötesinde.

Sampaoli de Mariano yeni bir başlangıç olabilir. Bazı futbolcular bu yaşlarda pozisyon değiştirir ve kariyer uzatır. Bakarsınız Mariano'yu da orta saha, sağ kanat ya da biraz daha hücuma yakın bölgelerde görebiliriz. Bu saatten sonra ön plana çıkaracağı özelliği tamamıyla oyun aklı olacaktır. Bu yüzden de çok rahat 2-3 yılı daha var, hiç yaşa bakmamak lazım. Galatasaray açısından bakınca da doğal bir ayrılık. Maliyetler düşmeli, takım gençleşmeli.

OptaCan'ın paylaşmış olduğu, Mariano'nun Galatasaray formasıyla ligde forma giymiş olduğu 3 sezondaki istatistikleri şu şekilde:

Maç: 84
Asist: 16
Akan oyunda isabetli orta: 78
Şut pası: 109
Top kapma: 90
Pas arası: 105

Başakşehir'e atmış olduğu goldeki kalite ve o golün önemini de es geçmeyelim. Bu istatistiklerinde çoğunlukla ilk 3 sırada yer almakta. Oyun kurma ve aklı noktasında sağ bekte izlemiş olduğumuz en iyi futbolcu bile olabilir. Ben en iyisi diyorum hatta. Bazısı Eboue'lerle başlayıp, 1-2 isim daha yazabilir ama kalite konusunda Mariano çok daha uç seviyedeydi. İlk 2 sezon kazanılan şampiyonluklarda direkt olarak pay sahibi.

Linnes'le de güzel rotasyon oluşmuştu. 3. sezonunda takım ağırlaştı ve yaşlandı, Linnes'in de lisansı iptal olunca sorun doğdu. Ligin 2. yarısında biraz olsun hareketlenince, o gözden çıkan Mariano da fark yaratmaya başladı. İyi ve kaliteli isim. Brezilya'ya dönüşüyle de o farkını ortaya koymaya devam edecektir. Galatasaray'daki ayrılık doğal, bu değişim gerekiyordu. Tüm katkıları için teşekkür etmek gerekiyor.

2 yorum:

  1. Sevilla gibi bir takımda sağ bek oynamak kolay değil. Türkiye Ligi'nde de standartların üzerinde bir isimdi. Özellikle de fit olduğu dönemlerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite olarak bu forma altında daha iyisini izlemedim diyeyim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir