19 Ağustos 2020 Çarşamba

Saracchi / Emre Kılınç sol kanadı beni heyecanlandırıyor


Yeni sezonda umutlu olduğum isimlerden biri de Saracchi. En sert eleştirildiğinde dahi, futbolcuya güvenimi yitirmedim. Potansiyeli ve yeteneğine inanıyorum. 1 yıl daha bizde kalacak olması da, bana göre avantajımız. Şu an yeni sol bek arıyor olabilirdik ki, bu da ciddi maliyet anlamı taşıyacaktı. Şu an elimiz rahat ve Saracchi'yi doğru kullanabilmek anlamında doğru hamle yaptığımıza inanıyorum. O da önünde oynayacak futbolcuyla alakalı.

Ligin 2. yarısının başını hatırlayın. Saracchi sakatlanana kadar çok iyi bir süreç geçiriyordu. O dönemde de önünde oynayan isim Ömer Bayram'dı. Ömer Bayram'ın o pozisyondaki hücum verimliliği eleştirilse de, savunma tarafında Saracchi'ye yardımcıydı. Saracchi'nin oyun karakteri tamamen hücum üzerine. 14 maçta 2 gol 4 asist zaten. Leipzig'den gelirken "tabela" üzerinden eleştiriliyordu. Hücumu güçlü kıldığınız sürece bu tabela daha da artacaktır.

Saracchi'nin düşüşündeki temel etken Onyekuru'ydu. Onyekuru'nun içine girmiş olduğu "olmadan oldum" hali sonrası pek savunma yardımını görmez olmuştuk. Eski Onyekuru daha çalışkan ve bekine yardımcıydı. Böyle olunca da orası aksadı ve çöktü. Takım da zaten kötü gidiyordu. Kime iyi diyebilirsiniz ki, Saracchi günah keçisi olsun? Geçen sezon, geçen sezonda kaldı. Önümüze bakacağız. Bu yıl neler yapabilir?

Saracchi'nin önünde Emre Kılınç olacak gibi görünüyor. 2 sol ayaklı futbolcu. Emre Kılınç'ın solda oynasa da, kat edebilme gibi özelliği de var. Daha da önemlisi çalışkanlığı. Saracchi hücum yaptığında, onun arkasını kapatabilecek, savunmada yardımcı olacak ve iyi frekans sağlayabilecek bir kanat. Bu da Galatasaray'ın sol kanadını güçlü kılacaktır. Onyekuru yerine Emre Kılınç oynar derken de söylemek istediğim buydu.

Düzeni belli, daha iyi işleyen bir kurguda Saracchi'nin hücum karakterinin önemi büyük. Keşke ona alternatif oluşturabilseydik, o da ayrı konu. Şu an kağıt üzerinde Linnes, Emre Taşdemir ve Süleyman Luş gibi ihtimaller var. Süleyman Luş genç ve tecrübesiz, ilk etapta şansı az gibi. Yine de kampta göstereceği performans görüntüyü değiştirebilir. Emre Taşdemir'den beklentim yok, Linnes ise o pozisyonda, sağ beke göre daha iyi bir alternatif.

2 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir