24 Ağustos 2020 Pazartesi

Türk duvarı kavramını herkes bilip, inanmaya ve yatırım yapmaya başladı


Hep derdik ya ekol olmak diye. Sanırım o konuyu bir noktada yakaladık. Son yıllarda müthiş stoperler çıkarıyoruz ve "Türk duvarı" kavramını herkes bilip, inanmaya başladı. Türk etiketli stoperler için yatırım yapmaktan çekinmiyorlar. Son halka da Cenk Özkaçar. Altay'dan direkt olarak Lyon'a geçti. Hep söylediğimiz gibi. Artık Süper Lig görmeye gerek yok, alt liglerden de direkt olarak geçiş mümkün. Şu yorum klişe değil, 14 yabancılı düzenin artıları bunlar.

"Avrupa'da çok sayıda kaliteli Türk savunma oyuncusu var. Türkiye bu konuda gerçekten çok başarılı. Türk savunma oyuncularında doğal bir kuvvet ve güç var. Bunu kaliteyle birleştirdiklerinde dünyanın en iyi savunmacıları arasına girebiliyorlar."

Lyon Sportif Direktör'ünün yorumu müthiş. Son yıllarda Türk stoperler müthiş bir çıkış yaptı ve arkaya baktığımızda da yükselmesini beklediğimiz isimler var. Çağlar Söyüncü ve Merih Demiral'la başlarız, son halka olan Cenk Özkaçar'a kadar geliriz. Ozan Kabak, Kaan Ayhan, Mert Çetin diye bu liste de uzar gider. Bu da tüm Dünya'nın kabul etmeye başladığı bir olgu ve "Türk duvarı" söylemini herkes konuşur oldu.

Fizik olarak zaten sorun yok. Güçlü ve kuvvetli stoperlerimiz var. Modern futbolun gerekliliklerini de karşılıyorlar. Top tekniği, oyun kurabilme gibi özellikleri de kazanıyorlar. Cenk Özkaçar da henüz 19 yaşında ve müthiş bir fiziği var. Sol ayaklı olması da diğer artısı. Bu fiziğinin yanında, geriden oyun kurabilmesi ve top tekniği gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Çok ciddi bir potansiyelden bahsediyoruz.

Ravil Tagir gibi isimler de geliyor. Şu aşamada biraz olsun parlayabilen stoper dahi, şu etiket sayesinde ciddi bir transfer yapabilir. Türk etiketli stoperlere güveniliyor ve yatırım yapılıyor. Yetişiyorlar bir yandan, o çark iyi dönüyor. Galatasaray açısından bakınca da elimizde ciddi potansiyeller var. Ozan Kabak en üst noktadaydı. Umarım Emin Bayram gibi isimler de o seviyeye yaklaşacak ve çok ciddi transferler yapacak.

2 yorum:

  1. Her tarzda yetiştiriyoruz o da çok önemli. Eski italyan tarzi sert stoperler de var. Top tekniği ile ön plana çıkanlar da var. Güç teknik ve hızı birleştiren modern stoperler de var. Henüz sayıları az ama üzerine yogunlasilirsa daha birçok isim yetiştirip Avrupa'ya gönderebiliriz. Şunu da eklemek lazım şu anda özellikle PTT 1. Lig Avrupa'nın gözünde ucuz pazar olarak görülüyor ama bizim üç büyükler oraya bile yaklasamiyor transfer için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk stoperlerde fizik olarak güçlüler, savaşıyorlar ve modern futbolun gerekliliklerini de yerine getiriyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir