21 Eylül 2020 Pazartesi

Bu yüzden bitmiyor ve en iyisi


Fatih Hoca'nın hakkını vermemiz gereken zamandayız. Gerçek anlamda saha içine odaklanmış bir Fatih Terim'i geçebilmek zor. Kampın ilk gününden bu yana hiç konuşmadı, idmanları medyaya açmadı, transfer de dahil olmak üzere, farklı söylemlerle hiç gündeme gelmedi. Arayış içinde hoca, odaklandığı an da o arayış sonuç veriyor. Fikstür için ne kadar zor desek de, uzun zaman sonra ilk kez bu denli iyi başladık.

Oyun da keyif veriyor. Daha direkt ve hızlı bir yapı oluştu. 4-3-3 sarmalı biraz daha 4-1-4-1'e kaydı. Yana yakıla 6 ve 8 numaralar ararken de, Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç gibi kazanımları izledik. Taylan Antalyalı'nın dönüşümü muazzam. Modern bir 6 numara gibi oynamaya başladı ve şu an yeni bir transfer onu nasıl kesecek? Emre Kılınç da öyle. Kanatlarda bekliyorduk, o da modern bir 8 numaraya döndü ve o pozisyonda çok daha büyük bir potansiyeli var.

Bu direkt yapıda, Belhanda da yükselir, Arda Turan ve Feghouli'den de katkı alırsın. Oyun değişti ve gelişti diyelim. Saha içine odaklıyız, transfer kaynaklı arayış olsa da, kendi içimizden çoğu noktayı telafi etmeyi başardık. Değişim her anlamda tabii. Scott Piri'sinden, Riera ve Selçuk İnan'ına kadar. Mutlaka herkesin katkısı var. Taktik de gelişir, takımın fizik yapısı da. Bu şekilde odaklanmaya devam edelim. Maç yapmaktan kafamızı kaldıramasak da, takım içinde bir arada olmanın artısı büyük.

Şu oyuncu grubunun çoğuyla kampın ilk gününden bu yana birlikteyiz. Transferlerin gecikmesi ayrı, Milli Takım kaynaklı da çoğu isim kampı kaçırırdı. Bu sefer öyle olmadı. Herkes bir arada derken, takım duygusu yükseldi ve iyi hazırlandık. Hoca da saha içinde ve geçen sezon gelen başarısızlığı telafi etmek için her şeyi yapacak. Her kötü gidiş sonrası "hoca bitti" mesajları verilirken, yeni bir şey bulmayı başarıyor. Bugün olduğu gibi.

Tam da bu yüzden farklı işte. Bu yüzden bitmiyor ve en iyisi. X teknik adam, Avrupa'da şu işleri yaptığında daha farklı konuşuluyor. Hoca geçen sezon da bunu kısmen yapmıştı. Bu sezon ise eldeki imkanı çok daha iyi şekilde kullanıyor. Bunları da konuşmalıyız. Eleştiri kısmı tamam da, şu işleri izlemek ayrı bir keyif değil mi. Hoca yine dokunuşlarını yapıyor ve Galatasaray, oynadığı futbol anlamında da yükselmeye başladı.

10 yorum:

  1. Bitmez! Anka kuşu gibi küllerinden doğar. Fatih Hoca gibi hocalar 'builder - constructor' hocalardır. Ferguson, Wenger, Klopp klasmanı hocalar bunlar. Yaratır, bulamazsa içerden dönüştürür. Hoca nicedir bu özelliklerini kullanmazdı.
    Dediğin gibi saha içine yüzde yüz dönünce, taktisyen Fatih Terim dersler izliyoruz.
    Birilerinin yaşadığını hoca unuttu. Gençler bilmez ya da az hatırlar 96-2000 arasında olan biteni. Ortada ne gegen ne Klopp varken hoca önde baskının, presin, dönenleri toplayıp atak devamlılığının kitabını yazıyordu. Bekler dahil hatta Popescu hatta Taffarel dahil 10 kişi ile. Bülent hariç takımdaki herkes teknik ve hücum odaklıydı. Daha kimse ayağı düzgün kaleci aramazken hoca Taffarel'i getirmişti.
    Yani öyle orda burda ne var ya, işte motive ediyor, aslan-kaplan diyor derlerse gülün geçin.
    1 tane Fatih Terim var. Kıymetini bilelim ve sahip çıkalım.
    Allah bir daha ayrılık yaşatmasın, Ferguson gibi sonuna kadar hocamız olarak kalsın. Hele bir de seneye FFP bitince işte o zaman scout hamleleri ile gelecek daha da aydınlık olacak.

    YanıtlaSil
  2. Hocam kafasını vermiş futbola ve takıma UEFA kupası neden olmasın... ☺️🌠

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kupa belki olmaz da, Avrupa'ya kendimizi hatırlatırız.

      Sil
  3. Emre'nin Arda'nın yerine sol kanata, hazır bir Etebo'nun sol içe geçtiği bir ortamda sence oyun aklında, hücum etkinliğimizde vs. bir kayıp yaşar mıyız?

    Arda şuan oynadığımız sistemde kilit rolde mi değil mi bir türlü çözemiyorum. Bir yanda fiziksel yetersizliği var diğer yanda hiç sorumluluklarını göz ardı etmeden oyununu oynaması, oyun aklıyla ve hatta varlığıyla takımı rahatlatması. Senin yorumun nedir bu konuda?

    Bir de Falcao, Feghouli, Arda üçlüsü bi 4'er yaş genç olsalarmış UEFA'nın çok ciddi adayı olurmuşuz sanki bu sene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Kılınç, orta sahada daha ciddi bir potansiyel bence. Maçına göre bu rotasyon olabilir tabii.

      Sil
  4. Çok transferden ziyade önemli olan, takım uyumu ve oyuncularin kulüpte mutlu olması bunları sağladığınızda bir şekilde başarı geliyor. Fatih Hoca da bunları en iyi sağlayacak teknik adamlardan birisi... Transfer bir iki takviyeyi geçmemeli bence... Bu sene için demiyorum genel olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an o kimya oluştu, umarım sürpriz bir satışla bozmayız.

      Sil
  5. En büyük şansımız Fatih hoca. Bunun farkında olmak da bize değer katar. Kendi içimizde birbirimizi yemeden, teknik ekip ve futbolcular gibi saha odaklı olalım, gerisi gelecektir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir