28 Eylül 2020 Pazartesi

Fenerbahçe maçı özelinde, Arda Turan'ı eleştirenlere inanamadım


Fenerbahçe maçı özelinde, Arda Turan'ı eleştirenlere inanamadım. Galatasaray adına hücum açısından konuşabileceğim 2 isim var sadece. Bunların başında da Arda Turan gelir. Galatasaray'ın rakip sahada kalabilmesi büyük problemdi. Belhanda / Emre Kılınç baskıda yıldı, Falcao'yu Lemos ezdi, Feghouli de Hajduk maçında kalmıştı. Feghouli'yi eleştirelim mesela, hücum kalitesini hiç gösteremedi ve her pası ya da ortası rakipte kaldı. Ne rakip geçti, ne top taşıdı.

Galatasaray'da, sezonun geneline bakarsak iyi bir sol taraf var. Arda Turan / Saracchi / Emre Kılınç hattında iyi işler çıkarıyorduk. Arda Turan ve Emre Kılınç'ın pozisyon değişimleri, yine Arda Turan'ın Saracchi'yi etkili kullanması ve doğru yerde topla buluşturması iyiydi. Saracchi'nin yokluğu etken, çünkü hızı düşürüyor. Linnes sol tarafta kötü olmasa da, ters ayaklı olmanın kötü etkileri var. Haliyle de o uyum bozuldu.

Emre Kılınç, Fenerbahçe maçının kötülerindendi. Özellikle de orta sahadaki görüntüsüyle. Linnes de ters ayaklı, uyumsuz kalıyor. Buna Belhanda, Feghouli gibi isimlerin kötü oyunlarını da ekleyin. Arda Turan tek kaldı yani. Zaten hızı kalmadı, en iyi özelliği top saklayabilmesi ve oyun görüşü. Oyun görüşü kaynaklı bir durum oluşmadı, hücum verimsiz ve hareketsiz. Top saklayabilirdi, onu da iyi başardı.

Solda topu tuttu, takımı öne taşımaya çalıştı. Hatta bir noktada sağ kanattan seri şekilde rakip geçip, girdiği pozisyon da var. Oyundan çıkması yorgunlukla alakalı olsa da, fizik durumu Falcao'dan iyi mesela. Bu adam uzun zamandır futbol oynamıyor, öyle düşünün. Arda Turan'ı çıkarmayıp, 4-2-3-1 gibi bir kurgu içinde merkeze de alabilirdik. Kanatları hızlandırmak, Arda Turan'ı da oyun kurucu gibi kullanmak çarelerden biri olabilirdi.

8 yorum:

  1. Sosyal medya iğrenç bir hal aldı. Herkes haklı çıkma derdinde. Sürekli bir kan davasi güdülüyor. Falcao, belhanda, terim, arda... Surekli birileri hedef tahtasinda. Kisisel kompleksleri can sıkıcı bir hal aldı insaların

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişisel nefretler var, herkes haklı çıkmaya çalışıyor. Başarısız olsa da, vursak diye pusudalar.

      Sil
  2. biz neden diagne girdikten sonra canerli her takımın yaptığı gibi orta kafa gol oynamadık? omar antep maçında falcaoya, dün de ardaya adrese teslim ortalar yaptı, ikisi de atamadı. demek ki omar bunu yapabiliyor. babel veya diagneden biri de vururdu kafayı. ortası çok kalabalıktı, oradan gidince hep kaybolduk. orta yapıp kafayla gol atmak ayıp değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenarlara inmedi top bir türlü. Bir de Fenerbahçe stoperleri uzun, havadan iyi. Zordu o şekilde gol atmak.

      Sil
  3. bu şımarık taraftar kitlesi en büyük derdimiz. omar ve saracchi gibi iki oyuncu alırsın mesela.. necip ve nskala muamelesi yaparlar. kimseyi beğenmiyorlar futbolu da bilmiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neler neler var. Nagatomo geldiğinde ilk gün söylenenler, bugün Etebo için de geçerli.

      Sil
  4. Arda umduğumu bulduğum birkaç isimden biriydi. Çıkmaması gerektiğine katılıyorum. Sanırım hoca taktiksel olarak düşünerek aldı kaptanı. Sosyal medya yangınlarını ciddiye almamak lazım. Mutsuz bir ülkeyiz. Bu durum en çok gençleri etkiliyor. Onlar da sosyal mecralardan saydırıyor. Bunları tetikleyen bir diğer faktör tık/beğeni peşindeki sözde yazar ve yorumcular. Terim'in yüzünden kazanamadık diyen bile var. Tipik köpeği insana ısırttırma peşinde tipler. Bunlar da tetikleyince veryansın gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merkeze alınabilirdi, Feghouli'ye oranla çok daha iyiydi. Ya da Belhanda'ya göre diyelim. Arda Turan transferini istemeyenlerden biri de bendim ama x futbolcu iyi oynadığında iyi oynadı derim. Onu sevmemem benim fikrimi değiştirmez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir