24 Eylül 2020 Perşembe

Galatasaray 2-0 Hajduk Split, bu rotasyonla gelen tur oldukça önemli


Tur önemli, rotasyon da şart. İlk 11'deki rotasyon biraz fazla görünse de, böyle de sonuca ulaşmak lazım. Bu tarz maçlarda iyi futboldan öte, sonuç almaya bakıyorum. Gruplara bir şekilde kapak atmalıyız ve şu ana kadar görüntü de iyi. İlk yarıda Ömer Bayram - Etebo - Babel üçlüsünün bir arada olmasından kaynaklı, yaratıcılıktan uzak olan hücum sorundu. 2. yarıda Belhanda'yla birlikte bu aşıldı ve sürüklediği takım da turu almasını bildi.

Galatasaray'daki direkt, hızlı oyunu her fırsatta övüyoruz. Şu ana kadar ki 4. maçımız ve hepsinden keyif aldım. Sistemin Belhanda'yı yükseltmesini geçtim, Emre Taşdemir'i dahi "sol bek aramayın" mesajı veriyor. Bekler önemli, özellikle de hücumdaki tempolarının yüksek olması. Çizgiye indikleri sürece de orta imkanını buluyorlar. Belhanda'nın ceza sahası içi koşularından biri daha gol oldu. Tabelasını eleştiriyorduk ya, artık o da geldi.

Etebo'yu beğendim. Yüzde 40 - 50'siyle oynamasına rağmen, "fakir Kante'si" olabilecek mesajı verdi. Yanına Ömer Bayram'ı yazmak sorun. 4-1-4-1 oynuyorsun ve forvetinin arkasındaki 2'li hücum tarafında sorun yaşıyor. Babel de seni sürükleyebilecek isim değil, hele ki ilk 11 sahaya çıktığında. İş sadece Feghouli'ye kalmıştı ve doğal olarak tek başına yapabileceği sınırlı. Diagne de rakip savunmacılarla iyi boğuşsa da, ceza sahası içinde tek başına. Doğru yerde topla buluşamadı.

Bu tarz tek maçlar tehlikeli. Hataya yer yok, o an kötü olamazsın. İlk yarıdaki görüntü de "bu maç her türlü sürprize" açık mesajını verdi. Net olmasa da, rakibin etkili olduğu anlar var. Sen hücumda baskıyı kuramadığın için, rakip cesaretlendi ve üzerine geldi. 2. yarıdaki iyi başlangıç bu açıdan önemliydi. İyi başladık, 2 net pozisyon bulduk. Babel ya da Diagne'nin orada bitirebilmesi lazım. O 2 pozisyonun ardından, rakibin de kaçırdığı yüzde 100'lük pozisyon var. Golü yesen, çıkartman zor olur.

Belhanda'nın girişi kırılma anı. Bir anda ivme değişti ve oyunu hem yönlendirdi, hem de ceza sahası içine yaptığı koşuyla işi bitirdi. Feghouli de, Etebo da bu sayede rahatladı. 1-0'ın ardından da rüzgarı tamamen arkaya alıp, üst üste pozisyonlar bulduk. Şu rotasyon ve maç için 2-0'lık skor net. Turu bir şekilde geçmek ve gruplar yolunda kazaya kurban gitmemek lazım. Her geçen zaman işimiz biraz daha zorlaşsa da, sezona çok iyi girdik.

18 yorum:

  1. Orta sahada bı tane ayağı iyi oyuncu olması lazımdı. Mevcut isimler de kötü değil ama kreativite eksik kaldı biraz sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yarıda öyle. 2. yarıda görüntü değişti elbette.

      Sil
  2. Gs de marcaodan daha iyi olan bir stoperi ancak babam falan izlemiş olabilir çünkü ben izlemedim,chedjou,maicon,serdar,h.balta,prime semih kaya,ujfalusi falan hepsinden daha iyi ve yaşı daha 24...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben izledim de, Marcao da müthiş bir isim :)

      Sil
    2. Burak kim izlediğin?Benimki POPESCU.

      Sil
    3. Popescu en iyisi, Bülent Korkmaz en sevdiğim.

      Sil
  3. Haftaya Rangers maçında bu kadar rotasyon beklemiyorum. Fener maçındaki kadroyla bile çıkabiliriz. Rotasyonu Kasımpaşa maçına saklar diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle as kadroda sahada olmalı, çok zor maç olacak.

      Sil
  4. marcaoyu şimdi 15e satmak hairan 2020de 10-11'e satmaya denk. çünkü son dakikada onun yerine alacağın adama haziran 2020'de 4-5 diyolarsa iimdi 7-8 diyecekler. alacaksan eğer orta saha ve kanat için de aynı şey geçerli. son dakikada kimse iyi oyuncusunu vermez, verecekse de ederinin 3-4 üstüne verir. örnek: diagne transferi. dolayısıyla haziran 2020'de alacağın 15 ile bu zamanda alacağın 15 kesinlikle aynı değil. marcao için kapı min 20den açılmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesini uzatmalı, yıllık ücretini yükseltmelisin. Yanaşmazsa, gerekirse serbest kalma bedeli de eklenebilir.

      Sil
    2. 2 sene sözleşmesi kalmış ipler Marcao da bundan sonra, iyi teklif varsa satılabilir çünkü ya 2m ve ustu maas ister yada ocakta temmuzda 10 m bile zor bulursun

      Sil
    3. 1.5 üstüne çıkarım maaşta. Ne olursa olsun uzatılmalı.

      Sil
  5. Etebo pres yapmasini iyi biliyor ve hazir olmamasina ragmen cok guvenli oynuyor bana göre iyi transfer. Belhanda ise forvet arkasinda yildizlasti sanki satilmasa daha iyi olacak gibi su saatten sonra. Rangers maci cok sakat deplasmanda turu gecmemizi zor görüyorum ama umarim yanilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda gitmeyecektir artık. Mümkün değil yerini doldurmak.

      Sil
  6. Etebo'nun pozisyon bilgisi çok yüksek, kondisyonu ve takımı tanıması da eklenince gerçekten keyif verip ilk 11i bırakmayacaktır.

    Marcao bambaşka seviyede artık, umarım tutabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao için acil sözleşme uzatılmalı derken, zaman aleyhimize işliyor.

      Sil
  7. Hakem art niyetliydi bu arada. Resmen Ali Palabıyık antremanı yaptık dün akşam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazandığımız için pek gündem olmadı da, çok haklısın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir