12 Eylül 2020 Cumartesi

Galatasaray 3-1 Gaziantep FK, özlediğimiz iyi başlangıçlar


Son döneme bakınca, ligin ilk haftalarında tempomuz düşük olur ve iyi futbol adına bekleriz. Kampın ilk gününden bu yana bir arada olmanın artısı diyelim. Olabildiğince coşkulu açılış yapıldı ve özellikle ilk yarıdaki futbolla, gelecek adına umut verildi. Günay Güvenç'in çabası ve 2. yarıda "bitirme" noktasındaki lakayt görüntü olmasa fark da açılırdı. Bol pozisyon, daha da önemlisi, organizasyon dahilinde oluşan ataklar.

Savunma tarafı riskli bir 11'di. Donk'u 6'da beklerken, Taylan Antalyalı konusunda ısrar geldi. İyi de hamle olmuş, çünkü futbolu değişiyor. 4-1-4-1 gibi oynadık ve asıl tahmin etmediğim hamle, Emre Kılınç'ın Ömer Bayram'a verilen rolde olmasıydı. Bunun da artısı, Ömer Bayram'dan alamadığınız hücum kalitesini almak. Taylan Antalyalı / Belhanda hattında top o kadar hızlı dönüyor ki, Emre Kılınç'ı bol bol hücuma sarkıtıp, pozisyona sokuyorsunuz.

Taylan Antalyalı'nın savunma aksiyonu da iyiydi, geriden hücumu da iyi destekledi. Belhanda'da topu orta sahadan, hücuma taşıma noktasında çok iyi iş çıkardı. Ayrıca bu 2'li, oyunun 2 tarafını da iyi oynayarak, o riskli dediğimiz tarafı konuşturmadı. Feghouli'nin de ilk kamp gününden bu yana takımla olması, hareketliliğini hatırlaması anlamına gelmiş. O da özellikle savunma arkasına iyi koşular yaptı ve ceza sahasında Falcao gibi bir bitiriciyle de sonuca gittiniz.

Falcao, rakip stoperler arasında çok yıpransa da, hücum kalitemiz yüksek. Arda Turan da oyunu iyi rahatlatıyor. Omar ve Saracchi de sürekli hücumu düşününce, oyunu iyi açıyoruz. Bu maçı "hücum" kazanacak demiştim ki, öyle de oldu. Çok fazla girilen pozisyon var ve ataklar da organize şekilde geldi. Galatasaray'ın pas hızı ve temposu özellikle ilk yarıda oldukça iyiydi. 2. yarıda da pozisyonlar olsa da, temponun düşüşü doğal. Artık maç temposu çok daha yüksek, bir noktada vites düşmek zorunda.

Gaziantep FK, Sudimica ile "istikrar" dese de, onlar da birçok isim kaybetti ve transfer yaptı. 3'lü savunmada ısrar ediyorlar, hücumda da hızlı isimler olmazsa olmazları. Galatasaray'ın kaptıracağı toplar bu anlamda risk taşıyordu. Bunu cezalandırabilecek bir rakip ama onlar da hazır değil. Topa sahip olma işini iyi yaptık ve hücumdaki aklımız oldukça yüksekti. Luyindama sallanmamış olsa, golü de yemezdik. Luyindama harici, "şu isim de kötüydü" denilecek kimse yok.

32 yorum:

  1. luyindama kötü değildi bence. en azından hatay maçında korkuttuğu gibi değildi. açılacak yavaş yavaş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence iyi değildi. Çok kalınlaşmış ve hızını yitirmiş. Elbette zamanla düzelecektir de, maç trafiği sorun.

      Sil
  2. Taylan'in mucadelesi mukemmeldi gercekten, böyle oynayabilirse tek transferle bu isi cözebiliriz. Falcao zaten izlemesi keyif veren bir efsane ben memnun kaldim umarim böyle devam ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda giderse yine de 2 orta saha transferi gerekecektir.

      Sil
  3. Takımın iyileri taylan lyundama marcao feghouli omar ve emre kılınç. Geri kalan oyuncular içerisinde çokta fena oynamayanlar da var. Golde lyundama nın hatası olsa da büyük hata öncesinde topu kaybeden belhanda ve arkasindan da koşmuyor yine. Ilk yarı iyi diyordum ki o topu kaptırması ve sonrasında rakibi takip etmemesi oyununu bitirdi bence. Lyundama nın yapacak cok ta bir şeyi yok. Adam çekti vurdu fatih te hatalıydı durdugu yer yanlış. Ikinci yarı oyuna girenlerin de performansı çok parlak değildi. Taylanin oyjn görüşü çok iyi defanstan aldığı pasları güzel dağıttı. Fark olabilirdi ama hem kaleci hem de laubalilik nedeniyle fark açılmadı. Halbuki yakaladıysan atacaksın. Almanya brezilya falan demedi 90. Dk da bile gol kovaliyordu. Ikinci yarı düştü takım. Istediğini almanın neticesiydi bu ama yanlış işte. Buldugunu atacaksın fark 3 olmuş 5 olmuş bakmayacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama'nın iyi olduğunu hiç de düşünmüyorum. Maalesef iyi durumda değil. Yenen golden bağımsız, çok ağırlaşmış. Bu kadar ağırlaşırsa da, kendisinden geriye bir şey kalmaz.

      Sil
  4. Arda nın ne yaptığını anlayan varsa beri gelsin. Bir de kaptan olarak çıkarıyorsun adamı sahaya. Hiç kimse söyle iyiydi böyle iyiydi demesin çünkü iyi değildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel girdiginde farki gørmedin mi? Arda Duvar olup, dar alanda hizli Tek pas oyununu iyi yapiyor, adam eksiltiyor.. Ayagina top istemek yerine hareketli oynuyor. Uzun zamandir oynanamis olmasina ragmen istekli ve harektli olusu yeter ilk mac icin. Daha iyi olacak.

      Sil
    2. Katiliyorum Arda'nin dönüsünü istemeyen birisi olarak bence hem topu iyi sakladi hem de adam eksiltti, göze güzel gözüken oyununu hemen oynamasini bekleyemeyiz belki de hic eskisi gibi olmayacak ama Babel'den 3 gömlek daha faydali oyuncu Arda. Babel tam bir el freni hem de kosamiyor, Arda kosmasa da topu kosturacak kalitede, eskilerin dedigi gibi form gecici kalite kalicidir.

      Sil
    3. Arda Turan, yılların maç eksiğine rağmen o kadar iyi durumda ki. Topu saklıyor, hücuma akıl katıyor, Saracchi'yi de aksiyon içine sokuyor.

      Sil
  5. Geçen senenin sıkıcı pas oyunu istediğimiz özlediğimiz akıcı pas oyununa dönüştü biraz daha hızlı , biraz daha çabuk olduğumuzda ise çok keyifli bir takım olacağız. Tabiki bunda yeniler arda ve emre nın katkısı falcao' nun buna katılması işlerliği artırdı ayrıca taylan çok büyük katkı verdi oyunun iki yönünüde iyi oynadı antrenmanlardaki şut yüzdesine ulaşsa idi taçlanacaktı oyunu ..sahi bu belhanda takıntısı artık can sıkıcı hale geldi eger bu akşam bile linç edilmek için uğraş verenler varsa adresleri bir psikolog olmalı (3.degerli asisti gol olsa ne iyi olurdu )..iki bekte dinamik faydalı oldu omar iki kez kademeye çok çabuk girdi ön sezileri iyi..luyundama konusu aşılır biraz kilo, biraz çabukluk biraz öz güvene ihtiyacı var lakin önümüzde üç zorlu maç var bu onun ve bizim için biraz şanssız bir durum. Oda bizde marcao'ya biraz daha sabır dileyelim , marcao'da bu akşamın pas oyunununum geriden nasıl destekleneceğini belgeledi. Bu maçtaki oyun , sonra oyunu tutma çabasındaki başarımız değerli zira malum takım itilecek bunu hepimiz gördük eğer bizde bu duruma geçen sene kaldığımız yerden devam etseydik çok moral bozucu olurdu oysa şimdi biz moral bozduk ama ne yazıkki yeni nesil sosyal medya taraftarları mutsuzluk için mutlaka bir şeyler bulacaklardır inşallah aklı selim davranmayı öğrenirler. 3 puan , iyi başlangıç , yüklenen sinerji , güzel bir gece..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha dikine, temiz bir futbol bu. Dünya'da da artık sonuca gitmenin bir numaralı anahtarı.

      Sil
  6. Belhanda’yı öveceğim hiç aklıma gelmezdi. Süper top oynadı. Aldı verdi maestro gibiydi. Taylan’ı çok beğendim. Modern bir orta sahaya dönüşebileceğinin işaretini verdi. Emre’nin gelir gelmez cuk oturmasına bayıldım.
    Etobo şu an bu takıma giremez. Zaten idman eksiği var. Okay tarzı hücuma katılmayan önlibero da bu pas trafiğinde oynaması zor. Ama hoca sanırım oyun çeşitliliği için Okay’ı çok istiyordu. Seri misal bu oyunda resital yapardı. Hoca kesin çok istiyor Seri’yi hala.
    Falcao için övgü düzmeyeceğim. Standardı bu zaten. Sağlıklı olduğu sürece her maç bu oyun tarzında golünü yazar.
    Arda’nın muszzam top tekniği oyun bilgisi kalitesi ile güzel işler yaptığını gördük ama aşırı maç eksiği var. 10 maç oynasın bambaşka seviyeye gelir.
    Ben açıkçası çok şaşırdım. Aşırı karamsardım.
    Hocanın yıllardan beri ilk defa sezon öncesi hem kendini hem takımı çok iyi hazırladığını gördüm. Takımın kısa pasajlar halinde ortaya koyduğu önde baskı balatalı dayaklı kötekli futbol özlediğimiz oyun. Scott Piri’nin ne kadar kıymetli bir adam olduğu da ortaya çıktı.
    Malum takım itilecek belli ama biz her gün üstüne koyarsa. 2 de takviye yaparsak geleceğe güvenle bakabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etebo alternatif olur, Belhanda kalırsa bence de ilk aşamada giremez. Daha alınacak 6 numara da var. Ama bu oyun tarzıyla, o da düzen için çok iyi bir transfer oldu.

      Sil
  7. Takim guzel oynadi. Bu kadar etkili ve guzel oyun beklemiyordum.
    Hoca'nin aciklamalarina bakarak da sunu søyleyim; Belhanda kalabilirde, gidebilirde Ama kalirsa en iyi sezonunu gecirirse sasirmayin.Taraftar yok. Yuhlama yok. Bugun gøsterdi herkeze mukemmel 8 numara nasil olur. Jimmy de kaliyor. Harekelti ve fit gørdum. Iyi alternatif. Mac cok bu sene.

    Bugun gørdugumle gitmeli diyebilecegim bir isim var yine: Babel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda gidecektir, bence onun mesajını verdi. Babel de kalırsa kaktı almaya bakar ama oynayacağı böyle son 15 dakikalar. Açık alanı kullanır, top saklar, sağa çeker şut atar gibi. Lüks tabii, bu rol için o paralar. Kesin gitmeli.

      Sil
  8. Taylan 6.5-8 arası yeni Ayhan Akman olur ama has 6 olmaz. Okay olmuyorsa hemen Elneny gelmeli. Okay gene 5 ekime kadar gelirse gelsin. Elneny Donk'tan daha hareketli bir isim. Bütün kira maliyeti 2m euroyu geçmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Has 6 olmamalı zaten. O has 6 işleri de bitti. Çapalar aranmıyor, oyunun 2 yanında katkı mühim. Elneny treni kaçtı maalesef.

      Sil
  9. Sahada 2.forvet gibi oynayabilecek adam yok Belhanda Arda Feghouli vs değil belki Babel ama o da olmayacak gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonradan dahil olur böyle, diğer türlü imkansız.

      Sil
  10. Luyindama kötü değil çok kötüydü aşırı ürkek hiç fit değil anlatılacak gibi değildi ne oldu bu adama ??

    YanıtlaSil
  11. okan daha yetenekli ama fatih daha özgüvenli duruyor. gole çok takılmayın.
    belhanda bile katkı verir bu takıma. ama babel asla! derhal gitmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalecilik karizma işi diyorum. İyidir, kötüdür ayrı. Ayaklar titremeyecek.

      Sil
  12. Taylan 6 numara için ışık verdi. Belhanda da Arda'nın orta sahanin hücum yönünde daha fazla sorumluluk alması ile rolü netlesince daha iyi bir görüntü verdi.

    YanıtlaSil
  13. Başlayan ligde şu ana kadar en iyi futbolu G.Saray oynadı. G.Saray’ın oynadığı iyi futbolunun sebebi geçen sene en çok eleştirilen yana geriye bol pas futbolu yerine direkt kaleye oynamasıydı. Tabii bunda G.Antep in kapanmayan ilerde tek hat üzerinde açık, cesur futbolunun da çok büyük rolü var. Bu kadar açık oynayan bol pozisyon veren rakibe karşı ikinci yarı gol bulamamak şaşırtıcı oldu.
    Defans da Omar iyi transfer. Takımın en hazır futbolcusu. Lyundama dua etsin karşısında etkili forvetler yok du. Çok tereddütlü oynadı. Ama eski haline gelmesi için de oynaması şart. Donk her an hazır beklemeli. Sarachi her geçen gün üzerine koyuyor. Marcao rahat maç çıkardı.
    Taylan şaşırtacak derecede iyi oynadı. Müthiş bir gelişim göstermiş. Sahanın kesinlikle en iyisiydi. Umarım böyle devam eder. Büyük kazanç. Bakalım önde basan sert rakipler karşısında aynı verimi gösterebilecek mi ? Belhanda ya sallayanlar cevabı dün akşam almışlardır. İstediğiniz kadar eleştirin Belhanda bu takımın sahadaki tek futbol aklı. Gerçekten klas.Top kaptırmaları var evet ama bunlar olacak. Yeter ki kullanmasını bil. Bütün gol pozisyonlarda onun yaratıcılığı var. Satılması söz konusu. Merak ediyorum gelecek on numara daha fazla ne yapacak. Hem oyunu kurup, hem de sıfır pas hatasıyla sahanın her yerinde pres mi yapacak ..! Kaptan Arda şu haliyle henüz ilk 11 oyuncusu olamaz. Ciddi fizik, kondisyon eksikliği var. Beklemek lazım. Feghouli bir çoğunun vazgeçilmezi ancak çok büyük çelişki. Rakibi zerre rahatsız etmiyor. Kaptırdığı topu seyrediyor. Omar a destek olmuyor. Ruhsuz, gamsız. Maçta bir,iki flaş hareketiyle bu formayı sürekli giymeli mi ? Bence asla. Terim in en büyük yanılgısı Feghouli. Emre oynadıkça, güçlendikçe, takıma ısındıkça verimi artacak. Çok iyi kumaşı var. Falcao penaltıları bu şekilde atması büyük risk. Atacağı köşe o kadar belli ki. Kaçırma olasılığı yüksek. Diagne hazırlık döneminin en iyisiydi. Bol pozisyonlu maç aslında tam ona göreydi. Sahada daha fazla süre almalıydı.
    Ancak şu gerçek var ki Başakşehir,F.Bahçe maçlarında G.Saray bu kadar fazla gol pozisyonu bulamaz. Zaten G.Antep maçının kadrosu bu maçlarda olmaz. İyi kapanıp hızlı, çabuk çıkan gol becerisine sahip forvetlerle Başakşehir ve F.Bahçe G.Saray kalesinde çok pozisyon bulur. Daha diri, sert, tempolu ve mücadeleci kadro tercihi yapılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt oyun ve bu yönde yapılan transferler değerli. Feghouli'nin kalitesi yüksek, hücumda çok şey vaat ediyor. Müthiş koşular yaptı, Omar hücumu zorlayınca, onun kademesindeydi. Uyumu beğendim ben. Medipol ve Fenerbahçe maçları da sezon başına denk geldiği için, bence iyi zamanda oynayacağız.

      Sil
  14. jimmy durmaz'da fena değildi, istekliydi,yeteneği de zaten var. geçtiğimiz sezon beklediğimiz katkıyı bu sezon alabiliriz ondan

    YanıtlaSil
  15. Ilk maç için iddialı yorumlara dikkat etmek lazım. Gaziantep hiç kapanmadı ve ciddi defans zaafları var. Kaç defans arkası koşu oldu. Çizgi halinde duran bir defans vardı sahada. Başka takımlarla oynarken bunlar olmayacak. Orta saha da biraz daha baskın oynasalar bu kadar rahat pas ta yapamazdık. Takım iyi görünüyor evet ama bu karşıdaki takımla da alakalı. Neftçi başakşehir ve fener maçlarında takımın asıl durumunu göreceğiz bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de hazır değiliz, eksikler var ve daha iyi olabiliriz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir