19 Eylül 2020 Cumartesi

Galatasaray'da, sezon sonunda sözleşmesi bitecek birçok futbolcu olacak


Galatasaray'da, sezon sonunda sözleşmesi bitecek birçok futbolcu olacak. Muslera, Donk, Arda Turan, Ömer Bayram, Belhanda, Linnes, Şener Özbayraklı, Ahmet Çalık, Emre Taşdemir, Emre Akbaba ve Süleyman Luş'un son 1 yılı kaldı. Saracchi ve Etebo'nun da kiralık sözleşmeleri sezon sonunda bitecek. Ffp'nin de biteceğini düşünürsek, yeni bir değişim kapıda diyebiliriz. Özellikle de gençleşme noktasında. Bu isimlerden çoğunun takımda kalacağını düşünmüyorum.

Muslera'yı konuşmaya dahi gerek yok. İndirimli şekilde sözleşmesini uzatır ve futbolu burada bırakır. Onun değeri tartışılmaz bile. Sakatlıktan da en iyi şekilde döneceğine inanıyorum. Arda Turan da aynı şekilde. Zaten sözleşmesi de opsiyonluydu. Sezona iyi başladı ve bu durumunu koruduğu sürece de kalmaya devam edecektir. Muslera ve Ada Turan, bir süre daha Galatasaray'ın kaptanı olmaya devam ederler. Futbol sonrası da teknik ekipte görmek oldukça mümkün.

Ömer Bayram'la da yola devam edilmesini bekliyorum. Sözleşmesi mutlaka uzatılacaktır. Yerli ağırlığı bir şekilde gelecek ve güvenilir, maliyetsiz alternatiflerden biri. Bu takım için önemli olduğunu düşünüyorum. Emre Akbaba'yla ise yola devam edilir mi, sakatlık dönüşü belli edecek. Ciddi bir yıllık ücreti var ve yaşadığı sakatlıklar sorun. Bu şartlarda devam etmek zor, ciddi indirim ve geri dönüşünü görmek gerekiyor.

Süleyman Luş'un da sözleşmesini şu aralar uzatmak gerekiyor. Bu sezon A takımla devam etse de, mevcut ortamda çok fazla şans bulamayacak gibi. Sözleşmesinin uzatılıp, oynayabileceği bir takıma kiralanması gerekiyordu. Hala da o şans var. Saracchi ve Etebo'nun kiralık sözleşmeleri için ise, sezon sonu beklenecek. Etebo'da opsiyon çok yüksek, karşılanması şu aşamada zor. Saracchi de ise opsiyon bedeli belli değil ama transferi için uğraş olacaktır. Orada da ciddi bir rakam görebiliriz.

Donk, Belhanda, Linnes, Şener Özbayraklı, Ahmet Çalık ve Emre Taşdemir'le ise yola devam edileceğini düşünmüyorum. Donk'un yaşı malum, 1 yıl daha zor. Belhanda'nın da ayrılığı şu sıralar ayrılığı düşünülüyor. Linnes'in maaşı yüksek, aynı rakamda devam etmesi ya da bu rakamı bir yerde bulabilmesi mümkün değil. Şener Özbayraklı, Ahmet Çalık ve Emre Taşdemir için ise, bugün teklif olsa yollar ayrılır.

10 yorum:

  1. Abi Muslera'yı kimse bırakmak dahi istemez o da bir süre daha bizimle kalır ama verdiği bazı demeçlerde sanki futbola başladığı kulüpte bitirmek istiyorum diyordu, tabi inşallah bırakana kadar bizde olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolu burada bırakma niyetine denk geliyorum sürekli :(

      Sil
  2. Bence en ønemlisi Marcao ve Luyimdama søzlesmeleri. Son senelerine girecekler øbur yaz. Sonra Bruma, Ozan Kabak ve su anki Belhanda hesabi hic bir kozumuz olmayack.

    YanıtlaSil
  3. abi donk'un yaşı malum demişsin de adam iyi oynadıktan sonra yaşın ne önemi var ki ? emre belözoğlu 40 yaşına kadar oynadı. donk müthiş bi profesyonel. yaşı problem olmaz. çok güvenilir bi alternatif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok da, forma ona kalınca problem olabilir. Doğru rolde elbette yok. Yine de maliyet. Alttan genç iyi gelirse, yaşlı ile devam etmem.

      Sil
  4. Seri takıma tekrar katılırsa nasıl olur , 4-1-4-1 devam eder mi ? ederse Seri 6 ya mı yoksa 8 no'ya mı geçer ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eder. Taylan yerine Seri yazılır, önündeki ikiliden 2 yönlü bir oyun beklenir. 8 olmaz, 6 olmalı.

      Sil
  5. Emre Akbaba, Ömer ve Muslera kalması gerekenler...
    Süleyman Lus da şimdiden sözleşme imzalanip kiraya verilmeli

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir