19 Eylül 2020 Cumartesi

Muhamed Besic & Galatasaray, ısrarla aynı örneği veriyorum


Israrla aynı örneği veriyorum. Transferin son günlerine yaklaştıkça, en önemli gündeminiz "menajer önerileri" olur. Menajer önerileri kaynaklı geniş bir liste vardır ve "sattığın kadar al" da düşünülerek, olabilecek en düşük bedelli kiralıklara bakacaksınız. Olay biraz da günü kurtarmak. Gelecek sezon, Uefa ile yapılan bu anlaşma son bulacak ve bonservis bedeli verebileceksiniz. O gün de, biraz daha sık "scout" hamleleri konuşuruz.

Sadece biz değil, herkes için geçerli. Türkiye'deki tüm büyüklere bu pazara girdi ve menajer önerileri kaynaklı isimlere bakıyorlar. Bu dönemlerde de hemen hemen aynı isimleri konuşur, o isimlerin neredeyse tüm takımlara yazıldığını görürüz. Lemina, Beşiktaş'a da yazılırken bize gelmişti. Elneny de bize yazılırken Beşiktaş'a gitmişti. Bugün de Badou N'Diaye 'ler başta olmak üzere konuşulan aynı isimler var.

Muhamed Besic ismi de, özellikle dış basında anılır oldu. Geçtiğimiz sezonu Sheffield United'da kiralık olarak geçirmişti. Ondan önceki sezonda da Middlesbrough formasını kiralık olarak giyiyordu. Son dönemi düşüşte diyebiliriz. 28 yaşına geldi ve görünen o ki, Everton'un kesinlikle kadroda düşünmediği bir orta saha. Sözleşmesinde de son 1 yıla giriyor. Bonservis ya da kiralık ücretinden kaynaklı bir beklentide olduklarını sanmıyorum.

Everton dönemindeki düşüşün temel nedeni, çapraz bağlarında yaşadığı sakatlıktı. Üzerinden 3 yıl geçmiş olsa da, o sakatlıkta neredeyse 1 yıl futbol oynayamadı. Sonrasında da toparlayamadı zaten ve ciddi bir düşüş yaşadı. Mevcut hali biraz olsun sıkıntılı diyebiliriz. Yeniden ayağa kalkabilir mi ya da bu seviyede tutunabilir mi? Bunların hepsi kumar. Yine de, transferin son günlerine doğru geldiğimiz için bu tarz öneriler konuşulacak.

Oyunun 2 yönünü oynayabilen, çalışkan ve hareketli bir orta sahaydı. Ayrıca sert ve agresif bir isimdi. Hem topu iyi kullanır, hem de savunma aksiyonunda büyük katkı sağlardı. Maalesef düşüşte olduğu için, bu özellikler de geriye doğru atıyor. Son dönemini çok net takip edemesem de, Sheffield United'da dahi beklentiyi karşılayamadı. Ondan önceki sezonu ise çok daha iyi durumdaydı. Transferi konusunda neler olacak çok meraktayım.

2 yorum:

  1. Yabancı kontenjanini işgal etmese iyi oyuncu da şu aşamada çok gereksiz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkı verebileceğine inansam düşünürdüm.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir