25 Eylül 2020 Cuma

Gidecek mi diyorduk, şu an ücret indirsin ve sözleşme uzatsın noktasına geldik


Direkt ve hızlı oyun. Her seferinde altını çiziyorum. Amansız ve temposuz şekilde pas, pas pas üzerine oynanan futboldan sıyrıldık. Belhanda, sorumluluk almaktan kaçınmayan ama top ayağında çok kaldığında hatalar yapabilen bir isim. Geçen sezonki hataları da bence bu oyun kaynaklıydı. Bu sezon farklı. Top hızlı bir şekilde dolaşıyor ve Belhanda da seri oynamak durumunda. Zaten hareketli ve olabildiğince tempolu. Oyunun 2 tarafında verdiği katkı da cabası.

Eleştirdiğimiz diğer noktası da tabelaydı. 2. sezonunu bir kenara bırakıyorum, onun dışında takımda olduğu dönemde çok fazla şut denemez, rakip ceza sahası içine koşu yapmaz haldeydi. Hoca da söyledi, onu 9 numaraya yaklaştırdık ve oyunu büyüdü diyor. Belhanda şut da zorluyor, sık sık rakip ceza sahası içine de giriyor. O koşuları yapınca da ödüllendiriliyorsunuz işte, golle buluşuyorsunuz. Tabela da beraberinde gelmiş oldu.

Emre Kılınç da rakip ceza sahası içine koşu atan orta saha. Belhanda'yla birlikte bu dikine oyunları da fark yaratıyor. Etebo da fizik olarak toparladıkça bu halkaya katılır ve aynı katkıyı alabileceğimiz 3 orta sahamız birden olur. Belhanda açısından bakınca olabildiğince mutluyum. Kendisi için haksızlık yapıldığını düşünüyordum ve bunu da her fırsatta dile getirdim. İşin biraz daha oyunla alakalı olduğunu, hata yapsa da sorumluluktan kaçmadığını ve kimse sorumluluk almayınca, Belhanda'nın göze battığını belirtiyordum.

Gidecek mi diyorduk, şu an ücret indirsin ve sözleşme uzatsın noktasına geldik. Bu oyunu "yeni sözleşme" için oynamıyor. Tam aksine, oynanan oyun ona uydu yükselmeye başladı. Bu katkısı devam eder, istikrarının sallanacağını düşünmüyorum. Oyuna girip, maçı çevirdiğini de görmeye başladık. Attığı golden öte, oyuna girer girmez Feghouli'ye attığı bir pas var ki altı çizilmeli. Sizi bilmem de, ben keyif alıyorum.

25 yorum:

  1. Konu Belhanda olunca güvenemiyorum. Gerçekten oyun uygun olduğu için mi, yoksa sözleşme için mi yapıyor bilmiyorum. Ücretini iki seneye bölecek şekilde sözleşme yaparsa herkes tamam der bence ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 sene top oynadı, şampiyonluklarda pay sahibi oldu. Sözleşme için miydi her şey :)

      Sil
  2. geçen sezon çok kötüydü ama ondan önceki 2 şampiyonlukta da başrol oynuyordu. bu sezon da 4'de 3 şampiyonluk yapacak belhanda

    YanıtlaSil
  3. Bu adamın en büyük sorunu istikrarsızlık. Şu an iyi ama haftaya bir bakmışsın yine saç baş yolduruyor ve gamsız gamsız sahada dolaşıyor.. Ama şu da bir gerçek bu adam kafasını futbola verdiği zaman ligin en iyi orta sahası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezonu eleştiririm de, ondan öncesini eleştirmem. Gayet oynadı ama insanların beklentisi bambaşka.

      Sil
    2. Sneijder sonrası gelmesi en büyük etken. Adam tek başına derbi alıyordu. Belhanda'da bunu göremedik henüz.

      Sil
  4. Çok basit, iki dakika düşünsün herkes. Belhanda gönderildiğinde, hele ki mevcut yönetimin daha iyi ve bu sisteme en az Belhanda kadar uygun bir orta saha getirme ihtimali nedir? Bence %5 falan olduğu için hiç o toplara girmeden Belhanda kalmalı diyorum. Tabi ki kendisinin belli başlı problemleri olduğu ortada, ona lafım yok. Ama en azından şu sistemde şu oyununu görünce kararım netleşti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu zaman diliminde imkansız. Mümkünü yok bu ayarda bir isim alamazsın. Şu gün Belhanda'dan kazanabileceğin bonservis de komik kalır.

      Sil
  5. kesinlikle kalmalı. bu saatten sonra adam bulamayız. ayrıca maçlar seyircisiz. bence bu da belhanda için olumlu oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası da öyle. Tribünde sürekli aaaaa, uuuuu diyen taraftar kalmadı.

      Sil
    2. Acaba niye aaaa uuuu diyordu taraftar hiç düşündün mü bunu? Belhanda nın tv de görünmeyen anlarda sahada ne yaptığını gördün mü hiç bir maçta? Yada kaç kere gereksiz saçma sapan hareketlerle gördüğü kartları unutuyor musun? Bunun kaptırdığı ve kovalamadıgı kaç top kalemize gol oldu? Kaç golu kaç asisti var? Bırak şimdi belhanda nın gol asist sayılarına takılmayın demeyi. Bırak asistin asistini yapıyor diye saçma istatistik yazmayı. Belhanda öncesi orta sahalara bak aynı mevkide oynayan onların istatistiklerine bak. Sonra yok şöyle yararlı böyle katkılı diye konuşalım. Ha bir de seyircili maçlar başlayınca kombine yada bilet al ara sıra stat da maç izle kendi gözlerinle de gör gerçek belhanda saha da ne yapıyor. Aaaa uuuu demekte haksız mı tribünler.

      Sil
    3. Düşündüm ve mantıklı bir yanıt bulamadım. Bu boş tartışma yıllarca yapıldı, ben girmiyorum artık içine. İzlediğimi biliyorum, benim gibi izleyenler de biliyor. Bir taraf var, bu adamdan nefret etmekten zevk alıyor, kötü oynasa da sallasak diye bugün dahi pusudalar. Tartışması kalmadı benim için, sözler tükendi :)

      Sil
  6. Bence de bu oyunu yeni sözlesme icin oynamiyor, adam ayni Belhanda ama sistem farkli bu sefer ve ona cok daha uygun ve hatta Fransa'da yükseldigi dönemlere benzer bir sistem, Hajduk macinda da iyice anladik ki her zaman dikine ve süratli bir oyun oynayacagiz ve Belhanda da bu oyunda daha da yükselecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun ona uydu, sahada yardımcı isimler, sorumluluk alan futbolcular yükseldi. Tablo bu.

      Sil
    2. Fransa da yükseldiği dönem dediğin de sol tarafta oynuyordu belhanda. Fenerbahçe nin çok isteyip te alamadığı dönem. Bilip bilmeden konuşuyorsunuz.

      Sil
    3. Solda oynar, merkezde oynar, stoper oynar fark etmez. Oyun yapısı mühim nokta, daha dikine ve hızlı oyun.

      Sil
  7. Hani bu adamla ilgilenen 3 takım vardı. Menajerini öyle söylemedi mi? Niye hâlâ birine transfer edemedi bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satmıyoruz, niye yerini dolduramayacağımız isim için, olmadık teklifleri kabul edelim.

      Sil
    2. Satmıyoruz mu? Alan yok desen daha doğru olmaz mı? Yönetim en son 2 milyon euro ya bile düştü bonservis için. Onu bile veren çıkmadı. Belhanda da gitmiyor zaten. Kim verecek buna 4 milyon euro. Başka yerde 1 milyona ancak oynar o da oyanabilirse tabii ki.

      Sil
    3. Satmıyoruz bahsi geçen paralara. Konu burada kapandı zaten :) Fatih Hoca gerekli açıklamaları yaptı, üzerine söz söylemem ben.

      Sil
  8. 6 no alın yeter en kötü Elneny i kiralansın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kötü dediğin ismi alman şu an imkansıza yakın :)

      Sil
  9. Sözleşme uzatmak için biraz daha bekleyebiliriz. Bizde çok iyi oynasa da bizde aldığı maaş çok iyi başka takımlar oraya cikamayabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir