14 Eylül 2020 Pazartesi

Gidene kadar, katkı almaya ve onu değersiz kılmamaya çalışacağız


Belhanda'nın satışını herkes gibi ben de bekliyorum. Hoca da dün bunu ima attı. Gidene kadar, katkı almaya ve onu değersiz kılmamaya çalışacağız. Maalesef, özellikle medya kanalında o kadar değersizleştirildi ki. Sözleşmesi fesih edilse, sevinecek insanlar tanıyorum. Sözleşmesinin son sezonunda olsa da, 3-4 milyon avro kazanamamak, çok büyük beceriksizlik ister. Yönetim de bu anlamda o kadar iyi değil ki, sanki bu şartların kılıfını hazırlıyor gibiydiler.

Gaziantep FK karşısında, bana göre maçın adamıydı. Amansız pas düşüncesinden sıyrılmış, daha dikine oynamaya çalışan takımdaki etkisi büyüyor. Çok fazla aradığı için, pas hataları yapıyordu. Sakin kalabilecek, topu ayağında tuttuğunda etkisini arttıracak isim hiç olmadı. Basit oynamalı ve çabuk aksiyon almalı. Galatasaray orta sahasının da tek düşüncesi buydu. Basit oynadılar, topu mümkün olduğunda, kısa paslarla ayaklarından çıkardılar.

Bu hız da, gelen galibiyetin anahtarıydı. Belhanda bir şekilde satılacaktır da, umarım yerini doldurabiliriz. Belhanda'yı sevmeyen bazı isimler, mutlaka şu performansın ardından "söylediğime katılmayacak" olsa da, bu tarz bir orta saha ihtiyacı olacak. 10 özelliği taşıyacak bir 8, aynı zamanda hareketli, topla çıkabilen ve oyunun 2 tarafında katkı verebilen. Belhanda bu işleri kısmen yapsa da yapıyor. Dikine oynamayı hedef haline getirmiş bir takımda da ihtiyaç olacak.

Gidip de Guiliano tarzı bir isim getirsek, farklı bir oyun oynaman gerekir. 9 numara özelliği taşıyan bir 10'dur ve mümkün olduğu kadar rakip kaleye yakın oynamalı. Ona Belhanda görevi veremezsin, verirsen de o katkıyı alamazsın. Etebo ise o katkıyı verir, yine de hücumda istediğini tam anlamıyla alamazsın. Yine de bu düzen adına iyi bir transfer oldu. İşi menajere yıkmış olsak da, Fatih Hoca'nın ciddi anlamda isteği varmış.

10 yorum:

  1. Umarım bir an önce gider. Ayrıca hiç senin söylediğin gibi 10 özellikli 8 falan değildir. Ne skor nede asist katkısı var. Oynatmak gerekiyor mu? Evet satabilmek için oynatmak gerekli ama bu yönetim bu beceriksizlikle bu sene satamaz sezon sonu da bedelsiz gider. Biz de kendisini ettiği kufurlerle hatırlarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 özellikli 8'dir. Kazanılan 2 şampiyonlukta verdiği harika katkıyı unutmam. Şu dikine oyunda da yine katkı sağlar, iş onun iyi olacağı futbola döndü. Ben laf anlatmaktan sıkıldım bu konuda. Siz kim, sen basın sözcüsü müsün bilmiyorum da, ben tekil konuşmayı tercih ediyorum. Tavsiye ederim.

      Sil
  2. Adamın belirli bir standardı yok, bu yüzden güvenip yola çıkamıyoruz maalesef. İlk 15 dakikada rezalet oynayıp gol yedirecek toplar kaybedip, sonraki 45-50 dakikada maestro olabiliyor. Şu aşamada dalgalı performansı olan biri yerine standardı 10 üzerinden 7-8 olacak birisi şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu oyunda bir standartı var, çünkü çok fazla sorumluluk almasına gerek yok. Kısa ve basit oynuyor, 6-8 arasında kaldığından da topla çıkması yeterli. O dediğin isim adına ciddi bonservis bedelleri lazım. Yeri dolmaycaksa da, satışına karşıyım.

      Sil
  3. kalsın bence. alternatif olur. hele bedava göndermek çok anlamsız. esas gitmesi gereken adam babel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerini dolduramazsak çok büyük sorun yaşarız.

      Sil
  4. Geldiği günden beri en uygun rolünü buldu bence. Bu yıl satilmasa bile mental olarak sağlam kalırsa farklı bir Belhanda izleyebiliriz.

    YanıtlaSil
  5. Belhanda düşmanlığı artık akıl almaz bir hal aldı. Tamam aldığı paranın tam karşılığını tam olarak veremediği doğru, çok kritik noktalarda yaptığı top kayıpları insanı bazen çileden çıkarıyor ama yaptığı defansif katkıyı ve güme giden asitlerini kimse görmüyor yada görmek istemiyor. Bizim taraftar gol atmayan her futbolcuya çöp muamelesi yapar biliyoruz ama Belhanda lincinin gerçekten izahı yok. Adamın annesine, ailesine küfreden hatta ölmesini dileyenleri bile gördüm sosyal medyada. Hemen hemen aynı parayı alan ama eli belinde gezen Babel'e laf yok ama. Sağolsun kendini futbol dahisi sanan bazı fenomen hesapların da yönlendirmesiyle çığırından çıktı bu iş artık. Kötü oynadığı maçta eleştirelim de, en iyilerinden biri olduğu bir maçtan sonra dahi adamı yerden yere vurmanın bir manası yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes için demiyorum da, bazısı sırf "Belhanda başarısız olsa da, ego tatmin etsek" diye dolanıyor. Çok acı bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir