1 Eylül 2020 Salı

Gönül isterdi ki, Azerbaycan deplasmanı seyircili olsaydı


Avrupa'yı önemsememem söz konusu değil. Eğer katılım sağladıysan, gittiğin yere kadar gitmek için çaba göstereceksin. Galatasaray'ın misyonu da bunu gerektirir. Fikstür yoğun ve sıkışık. Avrupa Ligi de mutlaka bu trafiğin en yoğun noktası. Yine de yapacak bir şey yok, büyük takım bunun da altından kalkacak. Mümkün olduğu kadar geniş ve kaliteli bir kadro gerekiyor. Ön elemeler eskisi gibi değil, tek maç üzerinden. Haliyle de sürprize en açık noktada.

Neftçi Bakü'yle eşleştiğimiz için çok mutluyum. Dünden bu yana dilimdeydi de, arkadaşlarım bilir. İçime doğdu, Neftçi Bakü çıktı diyordum. Bunu da, ön elemeye katılacak takımları gruplara bölmeden önce yazmıştım. Galatasaray adına bir ilk olacak. Keşke seyircili olsaydı da, Azeri kardeşlerimiz bu maçı stadyumda izleyebilseydi. 2 vatan, tek millet diyoruz. Şu ana kadar Azerbaycan'a gitmemiş olmamız bizim hatamız.

Sürekli açılım hayalleri kurarız. Çin'e açılalım, ABD'e gidelim, Katar'da gezelim gibi. Dibimizde ve bizden olan bir potansiyel var. Hazırlık maçı da olsa, Azerbaycan'a gitmek ve kardeşlerimizle buluşmak gerekiyordu. Azerbaycan da futbol olarak çıkışta. Milli Takım'ları eskiye oranla iyi, kulüpleri de Avrupa Ligi'nde grupları fazlasıyla zorluyorlar. Neftçi Bakü'yü bu anlamda yabana atmamak lazım, şu maç her türlü sürprize açık.

Bakü deplasmanı yapacaksın, sonra da Başakşehir maçında çıkacaksın. Sonra bir eleme daha, devamı Fenerbahçe maçı. Trafik çok yoğun ve hala transfer konuşuyoruz. Avrupa Ligi'nde de ilerlememiz gerektiğini düşünüyorum. Ülke puanı yerlerde, şampiyonumuz dahi ön eleme oynamak durumunda. Üstelik eğri de aşağı iniyor, kulüp puanı dahi sıfırlayacak. Galatasaray olarak Avrupa'da ölü toprağı üzerimizde. Maç kazanıp, o öz güveni tekrar kazanmak gerekiyor. Avrupa Ligi de bunun için en doğru adres.

6 yorum:

  1. Ben bu maçtan çekiniyorum umarım bilinçli veya bilinçsiz şekilde yenilmeyiz. Avrupa kupaları Galatasaray'ın tarih boyunca ilk hedefi olmuştur. (Alp)

    YanıtlaSil
  2. Tek maç olduğu için çok zor geçeceğini düşünüyorum özellikle maçın başında bir gol filan yersek iş kötüye gider

    YanıtlaSil
  3. Son parağraftaki hatayı düzelteyim: antep maçından çıkıp baküye gidip dönüşte pazar günü başakşehirle oynayacağız. eğer turu atlarsak perşembe evimizde uefa maçı oynayıp pazar günü fenerbahçe ile oynayacağız. oldukça yorucu bir fikstürle başlıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatanın dün farkına vardım da, düzeltmeyi unuttum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir