24 Eylül 2020 Perşembe

Hoca niye konuşmuyor diyorduk ya, nedeni zamanının gelmemesiydi


Fatih Hoca'nın maç önü açıklamalarında önemli satır başları var. Hoca niye konuşmuyor diyorduk ya, bunun öncelikli nedeni zamanının gelmemesiydi. Sezon başı kampında tamamen takıma odaklanıp, dışarıda yaşananları çok fazla dile getirmedi. Ligler başladıktan sonra ise, bu tarz röportajlarda "neyin, nasıl olduğu" üzerine tüm sorulara cevap bulduğumuzu düşünüyorum. Hoca olabildiğince motive ve başarıyı istiyor. Bu da Galatasaray'ın iyi başlangıcındaki temel sebep.

Transfer konusuyla başlayalım. Hocanın bir listesi vardı ve bu maalesef sızdı. Tüm isimleri ve hamleleri konuştuk. Az çok transfer tarzını anladık ve yapabileceklerimizi gördük. Bu iş biraz "yöneticilik becerisi" diyelim. Önce satman lazım, bu konuda başarılı olmalısın. "Marcao'yu 10 milyon avro'ya satsak nasıl olur" üzerinden algı operasyonu yaparak olmaz bu işler. Bugüne bakınca da kimseyi satmaman gerekiyor, tüm hava bozulacak.

Yönetime güvenemediğimiz için de, herhangi bir satış sürpriz olmayacaktır. Hocanın transferle alakalı isteği açıktı ve neredeyse hiçbiri olmadı. O da içeri yöneldi ve takım içinden kazanımlarda bulundu. Bugün de yönetimin elinde "son güne kadar bekleyelim" kozu oluştu. "Galatasaray'da transfer bitmez" gibi klişe sözler yerine, Fatih Hoca'ya teşekkür etseler daha iyi olacaktır. Transfer konusundaki büyük ve haklı yangını hoca dindirdi.

Yönetimden umudu kesti çünkü, kendi işine bakıyor. Fenerbahçe maçına atanan hakemlerle ilgili yapılan yorumları da gördünüz. Şuna dahi sesini çıkaramayan bir yönetim. Sonra da Fatih Hoca, yönetimin yapması gerekenleri yapınca ceza alıyor. Lige başlangıcımız o kadar korku salmış ki, hemen hamleler gelmeye başladı. Yönetimimiz de ses çıkarmayınca, bu tarz hamleleri yapmak onlar adına daha kolay. Fatih Hoca konuşursa da yine ceza veririz diyeceklerdir.

Hoca, odaklı. Fazlasıyla motive ve tamamen saha içine bakıyor. Eksiği de kendi içinden gideriyor, iyi futbol adına da hamlelerini yaptı. Teknik heyetindeki değişim de dahil olmak üzere, iyi olma noktasında tüm hamleleri doğru. Yönetime de güvenilmeyeceğini bildiği için, en kötü senaryoda ne olabilir üzerine çalışıyor diyelim. Mazeret üretmeden, işine odaklı halde. İşi zor, o da bunu acı tecrübe etti diyelim. Neyse ki 1 yıl kaldı, sonrası düzlük.

9 yorum:

  1. Seni bilmem ama ben Abdürrahim Albayrak'tan çok soğudum. Mayıs'ta kapının önüne koyulduktan sonra mümkünse bir daha Galatasaray'da görev yapmasın. Eskiden hocaya yakındı şimdi o da yalnız bıraktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de soğudum. Hem de öyle böyle değil.

      Sil
    2. Zaten su Galatasaray'da transfer bitmez diye diye kulup borc icinde. Klise kelimeler kulanan yøneticiden de (albayrak) ,cok basit sorulara bile ata søzleriyle cevaplayan yøneticiden de biktim (mustafa cengiz)

      Sil
  2. Hoca yine yalnız ama bu sefer tamamen saha içini düşünüyor. Ciddi kafa yoruyor. Emre ve taylan dan yeni oyuncular yaratıp yeni bir oyun sahaya koyması bunun en büyük göstergesi. Galatasaray tarihinin en âciz yönetimi bunlar olabilir. Hâlâ hamasi açıklamalar transfer bitmez falan gibi. Bitmez ne demek abi ya. Lig başlamış hoca listesini vermiş alternatiflerini bile söylemiş hâlâ transfer bitmez lafları. Bitmesi gerekiyordu şimdiye kadar. Lig başladı avrupa da maçlar var ama transfer bitmezmiş. Beceriksiz sürüsü gerçekten de. Hoca ve sahada kazandıkları olmasa ilk seneyi bile çıkaramazlardı. Yönetimde kalmalarının en büyük sebebi hocadır ama farkında bile değiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca tüm bunlarla boğuşurken, bir de saha içine odaklanmaya çalışıyor. Bu sefer yönetime bel bağlanmayacağını bildiğinden, transferde umudunu kesmiş halde.

      Sil
  3. Hocanın çıkışı şahaneydi. Kimin güçlü olduğunu gösterdi. Öte yandan işi zaten zordu, bu sene kat be kat zor. Abdır ve diğerleri gidici lakin bunlardan daha iyisinin gelmeyeceğine eminim. Liseci yapının kulüpte neden olduğu açmaz bu.

    YanıtlaSil
  4. Bu yönetim ilk seçimde gideceğini biliyor ondan da pek bir şeye karışmıyor sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da amaç Galatasaray değilmiş sonucu ortaya çıkıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir