13 Eylül 2020 Pazar

Hücum tarafında ise çok daha fazlasını vaat eder


Emre Kılınç'la alakalı düşünürken, hangi kanatta oynar üzerinden yorum yapıyorduk. Ben onu sol kanatta bekliyordum ve bunu Onyekuru'yla oynarken de söylüyordum. Sivasspor'da ise son dönemde sağ kanatta görüyorduk. Hazırlık maçlarında da sağ kanatta oynadığı söylense de, ligin ilk maçında 4-1-4-1'in merkezindeydi. Ömer Bayram'ın rolü gibi düşünün. Onun pozisyonunda oynadı ve orta sahadaki dikine görüntüde çok etkiliydi.

Ömer Bayram'ın önemi, oyunun 2 tarafındaki katkısı ve özellikle topla çıkışlarıydı. Hücum noktasında belli bir seviyede tabii, orada kalır. Emre Kılınç ise belki onun gibi savunma katkısı veremez ama aynı hareketliliği gösterir. Hücum tarafında ise çok daha fazlasını vaat eder. Taylan Antalyalı / Belhanda hattında basit oynadık ve topu iyi kullandık. Emre Kılınç da sık sık dikine koşu atarak topla buluştu ve golünü de attı.

Sezon içinde bu rolde devam eder mi bilmesem de, ciddi adaylardan biri. Etebo da bu tarz mesela, o takıma girdiğinde aynı katkıyı bekleyeceksiniz. Topu öne taşıma, oyunun 2 tarafında katkı verme ve tempo noktasında çok şeyler bekliyoruz. O da, Emre Kılınç'ın hücumda vaat ettiklerini vermez. Emre Kılınç'ın müthiş bir şut ve bitirme kalitesi var. Golde topun altına müthiş girdi ve klas bitirdi. Takımla uyumu arttıkça da daha fazlasını verir.

Ben bu yazıyı yazdığımda sakatlığıyla alakalı bir bilgim yoktu. Umarım ciddi değildir, şu aşamada büyük bir kayıp olur. Ciddi olmadığını da düşünüyorum. Çok alakasız bir pozisyon. Topukla şık bir bitiriş denerken sorun oluştu. Gerek de yoktu aslında, işin biraz şovuna kaçtı. Öyle bir futbol oynadı ki, bir anda öz güven patlaması oluştu diyelim. En azından ilk maçında verdiği mesaj oldukça kıymetliydi. Galatasaray adına önemli bir transfer.

3 yorum:

  1. Rodop onemli degil sakatligi demisti

    YanıtlaSil
  2. Geldiğinden beri beklediğimin üstünde bir rol üstleniyor. Zirvesini yükseltecek sanırım takımı bu kadar sahiplenmesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yeni pozisyonunda istikrar kazanırsa, Avrupa çapında bir isme evrilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir