21 Eylül 2020 Pazartesi

Marcao konusu beni de korkutuyor


Marcao konusu beni de korkutuyor. Sadece Marcao da demeyeyim, Diagne ve Belhanda için oluşan gündemler adına da aynısını söyleyebilirim. Transferin son günlerine yaklaşırken, iyi oynayan ve sistemi büyüyen bir Galatasaray izliyoruz. Bu yapı içinde, ilk 11'de oynayan ismin de değerli, kenardan hamle olarak düşündüğün futbolcu da. X ismi satman, yerini dolduramaman deme noktasına gelebilir. X'den bir şekilde para gelir de, yeri nasıl dolar?

Bu noktada yönetime güvenmiyorum işte. "Luyindama nasıl geldi" diyebilirsiniz de, forvet bulamayıp, Diagne'ye dünyaları veren de onlar. Son günlere yaklaştığınız an bazı isimler fırsat olur, bazı isimleri almak için ise değerinin 2-3 katı paraları görebilirsiniz. Belhanda'dan gelecek parayla, Belhanda ağırlığında bir isim alamazsınız mesela. Ya da Diagne gitti diyelim, o güveni verecek bir forvet bulmak kolay mı? 

Marcao'ya girmiyorum bile. Sol ayaklı, çok değerli bir stoper. Sezona da müthiş girdiğini söyleyelim. Pandemi dönüşü yaşadığı sakatlık kaynaklı sorun olsa da, bu sezona girişi oldukça iyi. Luyindama sallanıyor mesela, uzun bir ayrılık yaşadı ve özellikle odak tarafında sorun var. Marcao onu da tamamlamaya çalışıyor. Topla çıkabilmesi, geriden oyun kurabilmesi gibi kıymetli özelliklerinin yanında, defansif aksiyonu da yukarıda. 

Galatasaray'ın Marcao konusunda planı, futbolcunun sözleşmesini uzatmak olmalı. 2 yılı kaldı çünkü. 1 yılı kaldığı an ipleri eline alır, böyle bir potansiyelden çok komik rakamlar kazanırsınız. Gitmeyi düşünse dahi, sözleşme uzatma tarafında sorun yaşamaz. 25 milyon avro gibi bir serbest kalma bedeli eklersin, maaşına da zam gelir ve sezon sonunda bu satışı konuşursun. Şu an 12-13 milyon avro gibi "kağıt üzerinde ciddi" olsa da, böyle bir potansiyel için komik rakamları konuşuyoruz.

Scout ekibine güveniyorum, yönetime ise güvenmiyorum. Marcao'yu 12 milyon'a satsan şu günlerde stoper mi, orta saha mı ya da başka pozisyonlara hamle mi yapacaksın? Scout işleri kapılıyor, artık transferin son günlerindesin. Yeni menajer önerilerine, olmadık rakamları konuşmak olası. Juan Jesus'u alırsın, öyle diyeyim. Şu ortamda, takımda yükselen ve kullanabileceğimiz bir ismin satılması hiç içime sinmiyor.

11 yorum:

  1. Diagne'ye dunyalari verdiklerine katilmiyorum. Bu kadar itibarsizlastirdimiz forvet devre arasi gelip 10 puan geriden takimi alip sampiyon yapmadi mi ? Belhanda ve Feg'in performansini yukari cekmedi mi ? Ustune kupa ve super kupa maclarinda gol atmadi mi ? Bunun uzerine bizi Sampiyonlar ligine goturup katilim geliri alinmadi mi ?

    Yanlis anlamayin, yonetimi savundugum yok, Ozan ve Marcao konusunda sinifta kalmislardir bunun baska aciklamasi olamaz. Fakat Diagne olayinin bu konuyla pek alakasi yok. Super Lig tarihinin en cok gol atan adamindan bahsediyoruz. Penalti, kolay, belesci oyle ya da boyle leblebi gibi gol atti. Yigidi oldur ama hakkini yeme...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nin lig tarihine gecen performansi. Onyekuru, Marcao-Luyindama, Fernando, Belhanda, Muslera vs? Diagne o ikinci yari 10 golu anadolu takimlarina atti, en zor maclar olan 3 mac Basaksehir, Fenerbahce ve Besiktas'a tek gol yok. Katkisi oldu evet. Køtulemek icin søylemiyorum. Takimda kalmasini istiyorum. Ama abartili para verildi o gun icin Diagne'ye ocak 1'de 6 teklif etseler kabul edile bilirdi belki , bonuslarla 8 milyon euro olsun. Kasimpasa gørdu Son gun panik hamlesini ve sosyal medya tepkisinden korkan yønetimi. Son gun scout transferi zor yapilir. 19 yasindaki ciddi potansyel Ozan'in parasinin tamami giti 28 yasinda kariyerinde Sadece toplam 150 maca cikmis, ve Superlig gørudgu en iyi lig olan bir oyuncuya. Arkadasim, 24 yasinda Marcao 125 maca cikti kariyerinde (Brezilya, Portekiz, Turkiye). Onyekuru 23 yasinda 152 maca cikti (Fransa, Belcika, Turkiye). En az 300 maca cikmis olmasi lazimdi diagne'nin. Yatirim yaparken malesef hic arastirmadan transfer yapan bir yønetim var. Bu saydiklarimi koz olarak bile kulanmadilar transfer masasinda. Cunku arastirma yok. Burda hakki verildi Diagne'nin. Ama 700 bil alan adama 6 aylik performansina bakarak 2,5 milyon euro maas vermek dunyalari vermektir.


      Yaziya gelince: Belhanda gitse, hicbir sekilde onun kalitesinde bonservisli oyuncu ALINAMAZ. Son dakika sadece kiralik hamle gelir o kalitede. Kiraliklarla kurulu kadro ile de istikrar kazanilmaz ve økonomi duzelmez. Bazi yorum yapan arkadaslar malesef anlamakta zorluk yasiyorlar. Herkes takmis gol ve asist rakamlarina. Adam sakatliktan tek bir mac, tek bir idman bile kacirmiyor arkadas. Alin size istikrar.

      Sil
    2. Diagne'yi eleştirmiyorum. Bence de katkılı, blogda yazdım çizdim yıllarca. Performansının hakkını veren de ender kişilerden biriyim. Değerini düşürmeyin, bu adam değerli diyen de bendim. Ama son güne kaldığı için dünyalar verildi, bu gerçeği değiştirmez.

      Sil
    3. O donemde 0 riskli al oynat gol yapsin topcu yoktu, elinden geleni yaptilar. Verilen paraya acimam, o sene sampiyonlar ligi geliri gelmeseydi ucurumdan yuvarlanacaktik. Bu sene daha da iyi olacak Aslan parcasi.

      Sil
    4. Paran vardı, scout tarzı bir hamle gelebilirdi. Sen acımazsın, cebinden çıkmıyor sonuçta. Diagne'nin futbolculuğu değil, transfer şartları o dönem özelinde eleştirilir. Konunun Diagne ile ilgisi yok.

      Sil
  2. vallahi yanarız. ağlarız. biz banka değiliz. amacımız şampiyonluk. para kazanmak değil. bu kadro asla bozulmasın. belhanda da gitmesin diagne de.

    sadece babel gitse iyi olur. keşke seri ile takas etsek.
    1 orta saha transferi ile kesinlikle şampiyon olacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri'ye de kuşkulu bakıyorum, Taylan sonrası gelmemeli diyorum.

      Sil
    2. Bence de dogru formasyonu bulduk, Seri su saatten sonra karisikliga sebep olur, formasyona uyacak tipte bir yedek aranmali Seri gibi formasyonu degistirecek üzerine oyun kurulacak tipte degil.

      Sil
  3. En azından devre arasına kadar kalmalı... Yerine alınacak oyuncu hazır olduğunda da satılabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an satılamaz ve yerine isim bulunacağına da pek inanamadım. Süre az.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir