19 Eylül 2020 Cumartesi

Söyleminde tek haklı olduğu nokta "yavaş" oluşu


Babel "yavaş yavaş daha iyi olacağım" dese de, Galatasaray'daki geleceğini yok görüyorum. Söyleminde tek haklı olduğu nokta "yavaş" oluşu. Galatasaray'ın yeni direkt futbolunda, çok net şekilde el freni oluyor diyebiliriz. Bu geçen sezon da böyleydi. Bu denli direkt bir futbolumuz olmasa da, ağır takımın en ağır unsurlarından biri Babel'di. Bu yüzden de Ocak ayında kiralandı ve Galatasaray'daki geleceğini yok görüyorduk.

Talibi yok duruyor. Hollanda Milli Takım'ına hala seçildiği için de, Avrupa dışına çıkmak istemiyor. Galatasaray'da kazandığı belli, Avrupa'da bu parayı bulması zor. Ancak Premier Lig'de olur diyelim. Bir ara da, Seri / Babel takası konuşuluyordu. Seri de Fulham'da maç kadrosuna dahi giremez halde ve bakarsınız transferin son gününde gelir. Hala şans var. Babel'le takas işi olsa güzel olurdu. Seri belki gelir de, Babel'e imkan veremiyorum.

Şu an forma bulması tamamen "piyasa oluşturma" çabası. Transferin son gününe kadar vitrinde kalır. Şu da var, takımda kalması halinde bir şekilde rotasyonda yer bulacaktır. Aldığı ücret, isminin ağırlığı falan derken, her dakika satılacakmış gibi düşünülebilir. Euro 2021 de onun için hedef, doğal olarak ayrılmıyor. İster istemez sorun oluyor ve şans bulması gereken isimlerden süre çalıyor. Son 15 - 20 dakikalar için de lüks.

Fiziğini kullansın, top tutsun desek, anlamsız bir para kazanıyor. Fiziği de bence 90 dakikayı çıkaracak gibi değil. Son anlarda oyuna girmek için de lüks kalır. Neftçi Bakü maçının bana göre en kötüsüydü. Toparlaması adına da bir ışık alamadım. Hücumdaki ağırlığı ona yazarım. Ne solda, ne sağda, olmadı yani. Forvete çeksek, orada da çok fazla tutunabileceğini sanmıyorum. Çünkü mücadele etmeyi de bırakmış.

8 yorum:

  1. 1-)Babel+5 milyon €=Seri teklifimiz,2-)Pastore+20 milyon €=Marco teklifi,3-)Fernandinho+35 milyon €=Luyinduma teklifi,4-)Sedika&Ozornwafor kiralamalarından gelecek 1 milyon € olduğu iddaa eden nette haber siteleri var.Hepsi doğru olsa.Pastore,Seri,Fernandiho,Doumbia ve de scout transferi yapsak çok iyi olur.

    YanıtlaSil
  2. Babel'den kurtulmanin tek yolu Seri hamlesi gibi duruyor, son ana kadar zorlayip kira takas ne ise yapip gondermemiz lazim, Seri'den her türlü katki aliriz ama Babel futbolu kafasinda bitirmis zarardan baska bir sey getirmez bu saatten sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel'i istiyorlar mı işte, sorun da o. Seri kadroya giremiyor da, Babel konusu ilginç.

      Sil
  3. Seri umarım gelmez onun yerine kim gelirse gelsin en azından bir deneme olur. Babel konusunda haklısın Fatih Hoca zor sabretti sırf vitrinde durmak için oynatıyor. (Alp)

    YanıtlaSil
  4. Piyasa yapar diye bu adamları oynatıyoruz gençlerin de hakkını yiyoruz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir