22 Eylül 2020 Salı

Sami Khedira & Galatasaray, Juventus sonrası futbola devam eder mi emin değilim


Galatasaray'daki transfer stratejisi kestirmek güç. Bazı gelişmeler tüm planları değiştiriyor. Son günlere de yaklaşırken, menajer önerilerinin odak olduğu zamanlardayız. Taylan Antalyalı faktör burada. İlk 11'deki yerini kaybetmemesi gerektiğine inanıyorum. Ya da inanmaya başladım diyeyim. Düşünülen orta saha hamlesinin de, Taylan Antalyalı'nın önüne değil, arkasına yapılması lazım. Gönül ister ki, potansiyel bir genç bulalım ve o rekabette iyi olan oynasın. Şu ortamda oldukça zor olacak.

Genç biri için maliyet sorun olacağından, sözleşmesi bitmiş ya da takımının mutlaka yollayacağı (maaş ödemesine de ortak olmayı göze almış) tecrübeli bir orta saha bakılabilir. Taylan Antalyalı oynar, onu yedeklemesi adına da alternatif bir 6 numara gelir diyelim. Belki az maç oynar ama oynadığında da ayakları titremez, tecrübesiyle ayakta kalır. 1 yıllık bir düşünce, sattığın kadar al bitene kadar diyelim. Gelecek sezon yeniden scout tarzı işleri konuşuruz.

O ismin de Khedira olabileceği yazılıyor. Juventus, sözleşmesini fesih etmek adına her şeyi göze almış durumda. Serbest kalacaktır ve anlattığım tarza da kağıt üzerinde uyuyor. Yine de bu durum, transfer edilsin anlamına gelmez. Son yıllarda Khedira adına konuşabileceğimiz her şey "sakatlıklara" bağlanır. Sakatlık geçmişini saymaya kalksam bu yazı bitmez. Son sakatlıklarında da en iyi ihtimalle 2 ay olmuyordu. 

Temposuyla oynamaya çalışan bir futbolcu için en büyük handikap. Yaşı da 33'e geldi. Ne kadar büyük futbolcu olursan ol, geriye ne kalıyor ki? Geçen sezon 18 maçı var ve Aralık ayından bu yana forma giyemiyor. Nedeni de sakatlıklar. Oyunun 2 yönünü oynayacak, fizikli, pozisyon anla konusunda en iyilerden biriydi. Defansif aksiyonu da iyiydi, geriden de oyunu iyi kurar, teknik özelliği vardır. Daha da önemlisi, çok iyi bir takım oyuncusu olup, topsuz oyunu mükemmel oynayışı.

Tabii bunlar sakatlık öncesi. İster istemez bu özellikler geriye atıyor. Juventus'tan ayrıldıktan sonra futbola devam edecek mi, ondan dahi şüpheliyim. Bu tarz bir orta saha bulup, Taylan Antalyalı'yı alternatif altına alırsak iyi olacak. 1 yıllık katkı arıyorum, fazlası değil. Sonrasında daha genç ve potansiyelli isimleri düşünüp, rekabet oluşturulmaya çalışılır. Şu an günü kurtarma ve eldeki ismin önünü tıkamama zamanı.

15 yorum:

  1. khedira gelirse khedira oynar maalesef,bu tarz kariyerli adamlar gençlerin önünü kesiyor daha düşük profilli biri lazım taylan ın arkasına,mesela iyi bir yönetim olsaydı marcao nun kontratını, gerekirse 2 katı maaş vererek uzatıp seneye yaza 20-25 civarı paraya satıp o parayla saracchinin bonservisini,genç stoper,moder veya o tarz 8 falan alabilirdik hayal değil bunlar ama bu yönetimle çok zor

    YanıtlaSil
  2. 2 milyonun altında ve 1 artı 1 i kabul edecekse gelsin

    YanıtlaSil
  3. çok düşük ücrete böyle bi kaliteye hayır demem. bu tip adamlar takıma farklı bi tecrübe katarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben derim, sakatlık geçmişi büyük problem.

      Sil
    2. o yüzden çok düşük ücret diyorum zaten. olmazsa zararın az olacak.

      Sil
  4. Diagne basaksehire gidecek korkusu sardi beni. Bak diagne cok formda. Falcao'dan cok daha iyi durumda suan. Suan her lig macina ilk 11 de cikmali. Buna ragmen fatih hoca diagnege haksizlik yapiyor. Diagne yi küstüre ek diye korkuyorum.

    Sen simdi diyeceksin ki; onun da zamani gelecek. Hayir kardesim, forma suan diagne nin hakki. Diagne oynamali, 11 baslamali. Yoksa küse ek. Büyük kayip, buyuk haksizlik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'nin kacirdigi penaltilari unutmadik, Fener derbisinde de Falcao'nun attigi penaltiyi hatirlatirim adamin bosu yok, Diagne ise büyük maclarda etkisiz eleman, derbilerdr golü yok, Anadolu maclarinda ilk 11 düsünülebilir ama derbilerde Diagne saatli bomba, Fatih hoca da bunu bildigi icin Falcao oynuyor zaten.

      Sil
    2. 3 kuruş para vermemek için kerem transferini beklettik. başakşehir e asla böyle bir iyilik yapmayız. terim her şeyin farkında. lig bu sene çok uzun. hem falcao hem de diagne ile devam edecektir. falcao ile yola çıkmaz. 3 hafta sonra bi yeri sakatlansa kim şaşırır?

      Sil
    3. Başakşehir verebilir mi o parayı sana, nasıl gidiyor. Nasıl bir korku bu :) Fatih Hoca, Diagne'ye haksızlık yapmıyor. Aksine onu kazanıyor. Diagne'ye haksızlığı taraftar yaptı. Niye küssün, Galatasaray forması giyiyor. Sezon uzun, maç çok.

      Sil
    4. Aha diagne gidiyo, irfan can geliyo. Size demiştim ben bu mesajımda. Diagne kalsın abi, çok iyi top oynuyor, top tutuyor. İrfan can zaten 8 numara. Bizim zaten 8 numarada sikintimiz yokki.

      Birde diagne nin yanında babel i verecekmisiz takas, oldu canim emredersiniz.

      Bu basaksehir bizi duduklemesinde.

      Sil
    5. Nereden geliyor, nereden geliyor. Türk basınının her iddiasına inanırsak, burada işimiz iş :)

      Sil
  5. Fizik olarak iyiyse khedira ligin tozunu attırır ama pek iyi olacağını sanmıyorum. Olsa Juventus bırakmazdı zaten... Onların da ihtiyacı olan bir tarz çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik sorun, dizler bitik, kalp problemi cabası.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir