23 Eylül 2020 Çarşamba

Saracchi de sezonun en önemli kazanımlarından biri


Saracchi de sezonun en önemli kazanımlarından biri. Geçen sezon eleştiriliyordu, bu sezon ise performansı oldukça iyi seviyede. Son sakatlığı can sıkıcı olsa da, çabuk geri dönecektir. Biraz da yorgunlukla alakalı diyebilirim. Dinlendiremedik çünkü, üst üste 90 dakikalar oynuyordu. Sakatlıkla alakalı ufak da olsa meyli var, geçen sezon da bunu yaşamıştı. Bu yüzden de sol bek için alternatif üretilmesi gerektiğini düşünüyordum.

Orada tek başına çünkü. Linnes'i sol bekte de kullanabiliriz. İyi de bir alternatif olur ama sağ bek adına da aynı durum geçerli. Alternatif olarak tek başına ve bu durum da yeterli olmayabilir. Sağ bekte Şener Özbayraklı'ya güvenmiyorum. Sol bekte ise Ömer Bayram olmuyor, Emre Taşdemir'in futbolu istenilen seviyeye gelemedi ve Süleyman Luş da çok tecrübesiz. En başından bu yana yazıyorum, tecrübeli bir yerli sol bek mutlaka alırdım.

Yerli ihtimali kalmadı tabii, o tren kaçtı. Yabancı olarak ise yine kiralama yöntemi konuşulur. Bu konuda da gönül ister ki potansiyelli bir sol bek gelsin ve Saracchi ile rekabete girsinler. Şu ortamda zor işte, sattığın kadar al bizi zorluyor. Bu yüzden de kiralama yöntemi konuşulabilir. Takımının gözden çıkardığı ya da maaşının bir kısmını ödemeyi göze aldığı bir sol bek olabilir. Boşta da isimler var, bakılabilir yani. Olmadı, orta saha özellikli ama sol bekte de oynayabilen bir isim diyelim.

Saracchi'nin bu futbolu biraz da takımın oyun yapısıyla alakalı. Daha direkt ve hızlı oynayan bir takım var. Saracchi'nin önünde oynayan isim de "oyun kurucu" profilindeki Arda Turan. Saracchi'nin hücum bindirmelerini müthiş görüyor ve topu doğru noktada ona veriyor. Arda Turan'ın fizik durumu eleştirilse de, oyun aklı üst seviyede ve Saracchi / Emre Kılınç gibi isimlerle sol tarafta kurduğu üçgen takımın en önemli kozlarından.

Saracchi, çok hızlı ve patlayıcı gücü olan bir bek. Geçen sezon "savunma" tarafıyla eleştiriliyordu. Oysa kimse takım yapısını konuşmadı. Hücumda katkı aldınız, üstelik işleyen bir düzeniniz olmamasına rağmen. Düzen içinde doğru konumlanması ve onu yönlendirmesi gereken isimler gerekiyordu. O rolü Arda Turan üstlendi ve iyi bir uyum yakaladılar. Çabuk yargılıyor, bir anda kesip atıyoruz. Bu tarz isimleri biraz daha beklemek, şans vermek lazım.

8 yorum:

  1. Sakatlik pozisyonundan iki dakika once sekmeye basladi. Guzel kardesim madem cekti, ciksana. Cok ozverili ve cok caliskan hic lafim yok, cok begeniyorum. Ama biraz akilli davransa su sakatligi yemeyecekti. Saglam bir alternatif cok iyi olurdu ama su darbogazda Linnes ile hem sagi hem solu yedekleriz diye dusunuyorum. Umarim cabuk toparlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özverisi engel oldu diyelim ama haklısın. Emre Kılınç'ın oyundan çıkması gibi hareket etmesi gerekir.

      Sil
  2. fener maçında çok hissederiz yokluğunu... Kesinlikle arkasını yedeklememiz lazım bir şekilde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynamak istediği yazılmış. Yetişir mi bilemedim.

      Sil
  3. Sanırım derbiye yetişmeyecek, ama yetişebilse büyük koz olurdu. Sol kenardan yerden sert yaptığı ortalar (paslar da diyebiliriz) artık onunla özdeşleşti. Rakip takımın sağ tarafı önlü arkalı hiç rahat edemiyorlar Sarrachi sayesinde. Psikolojik olarak da yıpratıyor. Çünkü tabiri caizse zıpır bir sol bekimiz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz mı. Takımın hızlanmasının en önemli unsurlarından biriydi.

      Sil
  4. S.Luş kiralandı.Arda'yı Manisadaki Fener maçında olduğu gibi bazen sağbek yada solbek olarak kullabilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 33 yaşına geldi, hız düştü, tempo sallanıyor. Var mı öyle bir ihtimal :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir