2 Eylül 2020 Çarşamba

Yeteneği "bu seviyede var olabilirim" diyor


Geç oldu ama güç olmadı diyelim. Bu bekleyişin elbette nedeni vardır. Başakşehir'e ödenmemesi gereken yetiştirme bedeli de işin nedeni gibi görülüyor. Tabii bu süre zarfında, Kerem Aktürkoğlu takımla çalışıyordu. U19'la oynanan hazırlık maçını 6-2 kazanırken de, U19'un gollerinden birini o attı. Diğer hazırlık maçlarında süre alıp almadığını ise bilmiyorum. Sözleşme şartlarına bakınca, inanılan bir genç olduğunu görebiliriz.

Bu transfer belli olduğunda da oldukça heyecanlıydım. Alt liglerde çok önemli yetenekler var. Kerem Aktürkoğlu da belki en iyilerinden biriydi. Erzincanspor formasıyla hem Beşiktaş karşısında, hem de play-off maçlarında hepsini gördük. Yeni "Cengiz Ünder" yakıştırmaları yapılıyor, en azından tarz noktasında. Çok hızlı, hareketli, patlayıcı gücü yüksek ve sağ ayağını müthiş kullanan bir isim. Kanat oynamasına rağmen çok ciddi gol sayısı var. Tarz olarak bakınca, Robben'i andırıyor.

Kanatlar, belki de rotasyonun en yoğun olduğu bölge. Tek tek saymayayım da, birçok isim var. O rotasyon içinde bazı gençlerin kiralanması da olası. İdmanlarda ve hazırlık maçlarındaki görüntü buna yanıt verecektir. Yunus Akgün mesela, A takımda şanslar bulsa da, ciddi anlamda bir tecrübe sahibi diyemem. Kerem Aktürkoğlu'nun ise alt kategorilerde uzun zamanı var. Ali Yavuz Kol da 1 yıllık net tecrübeyi cebine koydu.

İlk etapta zor görünse de, rotasyon için ciddi şansı var. Bunu da idmanlardaki görüntüler tayin eder. Hatayspor'la oynanacak hazırlık maçında kendisini görürüz diye tahmin ediyorum. Beklenti var ki, şu yıllık ücretleri konuştuk. Yaşıtı çoğu gençten çok daha fazla kazanacak. Emre Kılınç'ı solda bekliyorum mesela. Arkasına Kerem Aktürkoğlu yazılabilir. Yine orada oynayabilecek Ali Yavuz Kol ve Adem Büyük gibi isimleri de unutmayalım. Takımda kalırsa, Babel'e kadar da ineriz.

Umarım kalmaz ve bu gençlerin önü tıkanmaz. Bazı isimlerin gidişini biraz da bu yüzden istiyorum. Süre çalacaklar çünkü, beklenti duyduğumuz gençleri yeteri kadar izleyemeyeceğiz. O rotasyonu mutlak suretle rahatlatmak gerekir. Satılacaklar satılmalı, kiralanacaklar da kiralanmalı. Tecrübe kazanması gereken gençler var. Kerem Aktürkoğlu'nu oraya koymuyorum. Erzincanspor'da yaptıklarıyla kendisini kanıtladı. Yeteneği "bu seviyede var olabilirim" diyor.

4 yorum:

  1. Beni en çok heyecanlandıran transfer şu ana kadar. Alt liglerde bu kadar sükse eden bir oyuncunun Galatasaray seviyesinde nasıl bir performans göstereceğini merak ediyorum. Kerem'in hikayesi, Vardy'nin hikayesi gibi olsa keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de merak ediyorum. Futbolcu da fazlasıyla heyecanlı :)

      Sil
  2. Bi kaç oyuncu daha bulup getirebilsek keşke biri tutsa bile kâr olurdu bizim için.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir