20 Ekim 2020 Salı

Bir Galatasaray kalecisi düşünün ki, 2. yarının hemen başında beraberliğe razı olsun


Yediği golleri geçtim, daha vahim bir görüntü var. Bir Galatasaray kalecisi düşünün ki, 2. yarının hemen başında "beraberliğe" razı olsun. Akhisarspor ya da Kasımpaşa'da oynadığı günleri hatırladı sanırım. Ya da oradan çıkamamış. 2. yarının başından itibaren, üzerine gelen her topta yattı bu adam, zaman geçirmeye çalıştı. Locada oturanlar isyan etti artık. Düşünün geldiğimiz noktayı. 34 yaşındayım, ilk kez böyle hareket eden bir Galatasaray kalecisi görüyorum.

Fatih Öztürk'ü övmüş, en azından Muslera dönene kadar ki süreci idare eder demiştim. Okan Kocuk'la rekabete girer, iyi olan oynar mantığındaydım. Sezona iyi girmiş olsa da, düşüşü çok keskin oldu. Her maç, alakasız hatalarla yediği goller. Bundan daha kötü olan da, Galatasaray formasıyla alakasının olmayışı. Bu vizyon, düşünce yapısı nedir? 45. dakikada beraberliğe yatan bir kaleciden bahsediyoruz. Yazıklar olsun.

Yediği frikikte de, öyle bir yerde duruyordu ki, top kaleyi tuttuğunda gol olacağını herkes anladı. Ardından 2. frikik oldu, orada da aynı yerde. Orada durmamak için, Muslera olmana gerek yok. Yediği basit goller arasına, yenilerini ekliyor. Okan Kocuk kötü zamanda kaleye geçmişti ve ister istemez öz güven kaybı yaşadı. Muslera yokken de, orada rekabet oluşturmak doğru karar. Şu an iyi olan ve oynaması gereken belli. En azından giydiği formanın farkında olan oynasın.

10 yorum:

  1. Okan'ın hakkını yedi taraftar ben oldu olası Okan varken başka yerli kaleciye ihtiyaç yok diyenim ve o kadar hakaret yedim, küfür yedim ve gizli FBLİ bile oldum. Ayrıca aynı hatayı Emre Akbaba üzerinden de yapıyorlar. Anlatamıyorum o durumu kimseye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hak yemek değil de, rekabet lazımdı. Buna bir şey demem. Ama Fatih'in giydiği formanın farkında olmaması konu.

      Sil
  2. galatasarayda en son eleştirilecek isim kalecidir hocam,hataları vardır ama yoktan golü var etmemeiştir rakip adına,kaleciye gelinceye kadar yapılan hatalara bakmak lazım,bu bir

    ikincisi maddiyata baktığımızda da eleştiri sırası en son kaleciye gelir hocam,falcao ne kadar maaş alıyor 8 milyon avro,fatih ne kadar maaş alıyor? 400 bin euro

    bütün dünyada böyledir bu aga,olumsuz sonuçta önce godomanlar eleştirilir,lakers şampiyon olmasaydı 5 dakika süre alan mı eleştirilecekti yoksa yıldızlar mı?

    özetle bu başlık biraz gereksiz olmuş,galatasarayda en son konuşulacak şeyin başlığı olmaz hocam,bu sorunları görmemek yada başka yöne çevirmektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özet, bu yorum gereksiz olmuş ama ibret olsun diye paylaştım. Ben kalecilik konuşmuyorum. Tek sorun kaleci değil, biliyorum. Adam 45. dakikada yerde, kalkmıyor. Beraberliğe razı. Galatasaray kalecisi olduğunun farkında değil. Bunu anlatıyorum. Bana Lakers diyorsun, alakasız şeyler yazıyorsun aga. Hani sen daha bloga yorum atmayacaktın. Boşluk olduğunu fark ettin de, boşluğun kralı benim diye haykırmaya mı geldin.

      Sil
  3. okan yetenekliydi ama hataları ile o kadar güven vermedi ki fatih alınmak zorunda kalındı. bi de böyle düşünün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rekabet değil konu, yazıyı okuyun. Anlatmak istediğimi anlayın.

      Sil
  4. Çok güzel bir noktaya değinmişsin. Maçı izlerken çıldırdım adeta. Hatalı gol de yersin, oyunu yanlış kurarsın vs. anlarım. Bu senin kalecilik yeteneklerinle alakalıdır. Ancak, sen Galatasaray'ın kazanması gereken maçta herhangi bir takıma karşı zaman geçiriyorsan, vizyonun da mentaliten de eskiden forma giydiğin Anadolu takımlarında kalmış demektir. Fatih'in gelmesini Okan'ı iteklemesi adına benim de hoşuma gitmişti. Ama maç içindeki bu davranışı bilinçaltını da açığa çıkardı. Bu saatten sonra düzelecek hali de yok zaten.Ah kontenjan, ah Carrasso diyerek noktalıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir Galatasaray kaleciliği yok maalesef.

      Sil
  5. Ben en başta alinmamasi taraftarı idim. Alınacaksa tecrübeli bir isim alınmalı onunla 1 yıllık sözleşme yapılmalıydı. Şimdi kalede de şişkinlik oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şişkinlik değil de, şu tablo beni üzüyor :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir