7 Ekim 2020 Çarşamba

Bu rotasyon içinde, forma şansı gelebilir miydi diye düşünüyorum


Konu Atalay Babacan olsa da, Yunus Akgün'le alakalı kısa bir şey yazayım. Adana Demirspor'a kiralanışı olumlu gibi dursa da, kaosun içine gittiğini belirtmiştim. İmkanları olan ve bir an önce Süper Lig'e çıkmak istiyorlar. Bu uğurda da çılgınlar gibi transfer yapmaktan çekinmiyorlar. Yunus Akgün'ü kiralamaları iyi de, son gün Erkan Zengin ve Volkan Şen gibi eski futbolcularıyla yeniden anlaştılar. O rotasyon da ciddi anlamda şişti. Yunus Akgün'ün ne denli şans bulacağından çekinmeye başladım.

Atalay Babacan da son gün itibarıyla Adanaspor'a kiralık olarak gitti. Bu konuda da 2 yön var. İlki, futbolcunun bulabileceği şanslar sonrası gelişim ihtimali. Atalay Babacan, yetenekli bir orta saha. 8 / 10 numara arasında, olabildiğince potansiyel sahibi. 2000 grubu için, Ozan Kabak'ın arkasında 2. sıraya onu yazıyorduk. İyi bir sol ayağı, pas ve şut özelliği var. Fizik olarak güçsüz, bu yapıda ayakta kalabilmesi gerekiyordu.

Geç bile kaldı. Bunu yazınca "futbolcunun yaşı daha şu" diyebilirsiniz. Çok daha erken yaşlarda başlıyor bu işler. Galatasaray'da şans bulamıyorsan ayrılacaksın ve futbolunu ilerletmeye bakacaksın. Galatasaray'la sözleşmesini uzatmıştı. Bu hamle sonrası da şans bulur diye düşündüm. Aslında Galatasaray'da oynadığı kupa maçları ve geçen sezonun yaz dönemi hazırlık kampında oldukça iyiydi. Sahaya atılmasını da bekliyordum.

İlk yönden bakınca, Adanaspor onun adına iyi bir tercih. Ciddi anlamda şans bulur, hatta 11'e yerleşir. 2. yön ise, şu an orta saha rotasyonu konusunda sıkıntılı oluşumuz. Transfer de yapamadık ve kısıtlı bir rotasyon var. Bu rotasyon içinde de, forma şansı Atalay Babacan'a gelebilir miydi diye düşünüyorum. Yine ilk tercih olmayacaktı, orası kesin de, Ali Yavuz Kol'un kiralanmasının iptal olması gibi bir şey izleyebilirdik. Alternatif pek yok, kendi içimize bakmak da mantıklıydı.

6 yorum:

  1. bu oyuncuların acil özel fitness yeme içme antrenörü olması gerekiyor,kendileri tutacak tabi profesyonel bir kariyere sahip olmak için

    nba e giden oyuncuların bir iki yılda nasıl bir fiziksel dönüşüm geçirdiğini biliyoruz,tabi bu dönüşüm için biraz maliyet gerekiyor ama olması zorunlu
    yeme içme ve kuvvet kas kütlesi kazanma uzmanlık istiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte oyuncu tarafı da o. İş sadece kulüpte bitmiyor.

      Sil
  2. Celil Adanaspor'da sürekli oynuyor Atalay da oynarsa eğer Adanaspor'u takip etmek keyifli olabilir. Atalay'in bizde şans bulması nerdeyse imkansızdi gitmesi onun adına iyi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Celil Yüksel bonservisi ile gitti gerçi ama kiralandığında da her maç sahadaydı.

      Sil
  3. Bu rotasyonda sans gelir miydi diye düşünmene sebep olan neydi ki? Ne zaman şans buldularda bu sezon bulsun gencler?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir