18 Ekim 2020 Pazar

Celil Yüksel'in tek örnek olduğunu sanmıyorum


Celil Yüksel'den çok fazla umudum olmasa da, belli de olmaz diyordum. 1 maçta karar vermemek lazım yine de. Gelişimini beklemek gerekiyor. Şunu söyleyebiliriz, geçen sezonun 2. yarısından itibaren istikrar kazandı ve gelişim gösteriyor. Adanaspor da onun bonservisini alarak güvenini ve beklentisini göstermişti. Bu sezon da ilk 11'de kullanıp, katkı alıyorlar. Altınordu'yu 5-2 yendikleri maçta, 1 gol 1 asisti var.

Belli de olmaz kısmı şu. Düşünmüyorsundur, sende olmayacaktır. Bu doğru, Galatasaray'da şu aşamada geleceği yoktu. Satabilirsin, sorun değil. Yeter ki geri satın alma opsiyonu koy. Ne olur ne olmaz. Yarın bambaşka bir seviyeye gelebilir ve kadronda düşüneceğin bir futbolcu olur. Fenerbahçe, altyapısından yetişip de sattığı futbolcularda bunu yapıyor. Satarken, makul ölçülerde satın alma opsiyonu koyuyor. Yarın o futbolcu gelişim sağladığında, rahatlıkla transfer edebilirler.

Biz bunu yapmadık işte. Kimse için de yapmamışızdır. Celil Yüksel'in tek örnek olduğunu sanmıyorum. Yine de şu aşamada en konuşulanı o olunca, örneği onun üzerinden veriyoruz. Atalay Babacan da bu maçta sonradan oyuna girerek şans buldu ve 5. golün oluşumunda katkısı büyük. İyi bir performansı vardı. Belli ki forma şansı bulacak ve onda da ısrarcı olacaklar. Bu anlamda, Adanaspor doğru adreslerden biri.

Yunus Akgün de, Adana Demirspor kaybetmiş olsa da, oyuna sonradan girip fena işler yapmadı. Hatta taraftarları, ilk 11'de oynaması gerektiğini de yazıyor. Şansının az olduğunu düşünüyordum. Nedeni de kadro derinlikleri. Yunus Akgün'ün pozisyonunda, Erkan Zengin ve Volkan Şen gibi isimleri son gün takımda tutmuşlardı. Transfer ve teknik adam konusunda da bol bol kaos yaşıyorlar. Bir şeyler olur da, umarım formayı alabilir. Başlangıcı iyi yaptı.

6 yorum:

  1. Fransada yasiyorum abi, Adanaliyiz. Ben koyu Adanasporu tutarim cunku kucuklugumde tv’de Necati’li adanasporu cok izledim oradan gelir. Gecen sene dusen takim vardi, pandemi sayesinde bu takim yine ligde ama bu sefer akilli oynadilar. Bence boyle takimlar oyunculari 2/3 sene icin bazi buyuk kuluplerin oyuncularini kiralasin ama ek madde koysun buyuk kulupler en az 30 mac oynicaklar karsiliginda buyuk kulupler bunlara sponsor vs. bulsunlar. Gor bak bu genc futbolcular ya super lige cikmak icin ellerinden geleni yaparlar veya altaydaki genc veya Caglar avrupaya direk giderler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. O madde şart. Sattığın gençlerde de, geri satın alma opsiyonu olmalı. Bu işi biz beceremiyoruz :(

      Sil
  2. Orta sahada çok hareketli bir oyuncu. Adanaspor'da izlediğim her maç çok beğendim. Bir maçta bile şans vermeden nasıl karar veriyoruz olmadığına dair anlamiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans verdik aslında, kupada görmüştük. Bizde pek geleceği yoktu.

      Sil
  3. Dün Celil'i izlerken aynı şeyleri düşündüm. Satın alma opsiyonu veya satıştan % 50 pay gibi şartlar olmaması ileride üzülmemize neden olabilir. Paşalar 1 milyon TL bonservisi yeterli görmüş nedense. Yunus için iyimser değilim ama taraftar forumlarında destek olması güzel. Demirspor taraftarı kulüp üzerinde söz sahibidir. Oynasın ardından Atalay'la el ele Florya'ya dönüp, Terim'e "formamız nerede?" desin.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir