18 Ekim 2020 Pazar

Hem günümüz futbol oyunları yapısı içinde, hem de buram buram Tsubasa işte


Oyunla alakalı o kadar olumsuz şey okudum ki, beklentimi doğal olarak düşürdüm. Belki de beklentimi düşürmüş olmam iyi oldu. Tsubasa hastası bir adamım, yaşım kaç olursa olsun bu değişmeyecek. Atari zamanında oynadığım Tsubasa 2 de, en sevdiğim oyunların başında geliyordu. Onu da oynayanlar, müthiş bir hikaye modu olduğunu bilir. Tsubasa'nın Brezilya günlerinde başlayıp, Tsubasa sonrası Nankatsu ile oynayıp, Japom Milli Takım'ına geçtiğimiz bir oyun. 

Önce Asya, sonra Dünya şampiyonasına katıldığımız. Maç sayısı fazladır, oyunun zorluk seviyesi bence yüksektir ve o basit oynanış büyük keyif verir. Oyunu bitirmek adına döktüğüm ecel terlerini ben bilirim. Bir de o dönem oyunu Arapça oynamak durumundaydım. Kaldığım yerden devam etmek adına, yazmaya çalıştığım Arapça şifrelerini unutamam.

Benim için Tsubasa oyunlarının zirvesi oydu. Sonrasında çıkan Tsubasa oyunlarını pek oynamasam da, en azından Youtube sayesinde nasıl oldukları konusunda fikrim var. Tsubasa: Rise Of New Champions ise bambaşka bir oyun. Tsubasa formatının dışına çıkmadan, oyunu Fifa ya da Pes mantığıyla yapmışlar. Oynanışa alıştıktan sonra da, bu tarz bana büyük keyif verdi. Çalım ve şut hissiyatları, anime tarzı grafikler, oyuncuları maçın tamamında aktif kullanabilme gibi unsurları güzel.

New Hero modunu bitirdim. Hyuga'yla aynı takımda başlayıp, Japon Milli Takım'ına geçişle birlikte, animedeki gibi bir kariyer ilerletiyorsunuz. Kısa tabii, gönül daha uzun olmasını ister. Tsubasa hikayesi ise maalesef hatalarla dolu. Nitta ile karşılaştığınız an oyun sorun çıkarabiliyor. Bu gibi sorunlar da can sıkıyor. Online kısmına henüz geçmedim. Orada da güzel bir mantık olduğunu biliyorum. Ben 149 liraya aldım ki bu da yüksek rakam. Oyun aslında 249 lira ve fazlasıyla yüksek. Bu da en büyük noksanı.

Her şeyi geçtim, hazırlık maçları ya da antrenman seçenekleriyle bile, canım sıkıldıkça oturup, bilgisayara karşı dahi maç yapıp, zaman geçireceğim bir oyun olmuş. Oynanabilirliği harika. Hem günümüz futbol oyunları yapısı içinde, hem de buram buram Tsubasa işte. Güncellemeler gelecektir. Hatalar düzelir ve eksik olan karakterler de mutlaka oyuna dahil olur. Story modunda oynadıkça, çoğu takım ve karakteri açabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir