23 Ekim 2020 Cuma

Döndük, dolaştık ve yine mi Garry Rodrigues'de takılı kaldık


Galatasaray'a rağmen, Fenerbahçe'ye gitmez diye düşünsem de gitmişti. Fenerbahçe formasıyla, 29 maçta 4 gol 6 asist (o yapı içinde) fena durmasa da, hayal kırıklığı oldu diyebiliriz. Hatta Garry Rodrigues'in düşüşü, Gomis'le yollarının ayrılmasından bu yana sürmekte. 2018 / 2019 sezonu da onun adına kötü geçiyordu. Suudi Arabistan'a satışı ise, gelen bonservis miktarına göre Galatasaray için başarı oldu diyebiliriz. Sezon başı satılsa, rakam belki daha da büyürdü.

Fenerbahçe'ye kiralandığında, 2 küsür milyon avro aldığı söyleniyordu. Çılgın bir rakam. Bu rakam ışığında da, istenileni verememesi doğal. "Olmadan oldum" derim ya, Garry Rodrigues de 2017 / 2018 sezonunun ardından bunu yaşadı. Onyekuru bile yaşadı. Savunma yardımlarını bıraktılar, sadece rakip kaleyi odak aldılar ve geriye hızlarından başka bir şey kalmadı. Onyekuru'nun da Galatasaray'daki geçen sezonu bana göre hayal kırıklığıydı.

Galatasaray'ın, transferin son günü Garry Rodrigues için girişimde bulunduğu yazılıyordu. Fenerbahçe, kendisini gözden çıkarsa da, Galatasaray'a da bırakmak istememesi doğal. Transferin bitimi beklendi ve sözleşmesi öyle fesih edildi. Çıkan haberlere göre de, Galatasaray'ın Garry Rodrigues'le söz kestiği ve Ocak ayında bu transferin gerçekleşeceği yazılıyor. Bence de Suudi Arabistan'da devam etmeyecektir. Şaşırmam bu transfere.

Peki ister miyim, tabii ki hayır. Dönüyoruz dolaşıyoruz ve aynı isimlerde takılı kalıyoruz. Belki de Fenerbahçe iyilik yaptı. Hız ise sorun, elinde zaten bu tarz isimler var. Kerem Aktürkoğlu, Ali Yavuz Kol, Oğulcan Çağlayan, hatta Sekidika. Niye alındı bu isimler, kullanmayacak mıyız? Neden içeri bakmıyor ve sürekli çözümü dışarıdan, hem de ezber dışına çıkmadan arıyoruz. Parasızlık değil konu, sonuçta bu adam da bedava oynamayacak. Parasızlıksa da, kendi içine dönersin zaten.

8 yorum:

  1. Aynı isimler diyorsun bur önceki yazında seri diyorsun. Seri başka oyuncu muydu? Ve seri ne yaptı da bu kadar önemli oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogu 2-3 gündür takibe aldın sanırım. Seri için neler yazmışım, arşive girip bir bak derim.

      Sil
  2. Devre arasında bı operasyon daha mı olacak acaba :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri ve Rodrigues şimdiden bitmiş gibi duruyor. İkisini de istemesem de durum böyle sanki

      Sil
    2. Seri, Ocak ayına kadar oynamamış olacak.

      Sil
  3. Yıllardan beri aynı şey. F.Terim o Rodrigues i alır. Direkt ilk 11 e koyar. Gençlerde belki 4-5 maç şans verir. Sezon sonu gelir. Yeni yapilanma der,genç isimler der. Bu döngü de yıllardan beri devam eder durur .

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir