23 Ekim 2020 Cuma

Samsunspor mevcut yabancılarından bir an önce katkı almak zorunda


Koranavirüs'ün en çok can yaktığı takımlardan biri de Samsunspor'du. Bunu geçtiğimiz günlerde de uzun uzadıya yazmıştım. Geride kalan 6 haftada, 25 farklı futbolcuyla oynamış Samsunspor. Bir ara her hafta 2-3 garanti isim hastalığa yakalanıyordu ve formasından uzak kaldı. Hastalığın dönüşü de sıkıntı, fiziği toparlamak zaman alıyor. Buna sakatlıkları da ekleyin, Boli ve Tomane gibi isimler de bu yüzden oynayamıyor. Bu şartlar altında da istikrardan bahsetmek imkansızdı.

İstanbulspor karşısındaki yenilgi keşke olmasaydı. Yine de ligin başıdır, telafi imkanı var. Eskişehirspor deplasmanı, yeni başlangıç adına önemliydi. Ağırlıklı olarak gençlerle oynasalar da, hafife almamak gerekiyor. Son 3 maçta beraberlik almışlardı ve çok dirençli, enerjik bir takım. Samsunspor'un da eksiklerini düşününce, zor bir maç olacaktı. 1-0 da olsa, galibiyet değerli. Hücumda biraz daha bitirici ve son tercihler doğru yapılsa, biraz daha rahatlanabilirdi.

Hep dediğim gibi, çapa bir 6'yla oynamanın mantığı yok. Bu durum sizi hücumda 1 kişi eksik bırakır. Muhsin Yıldırım'ın yokluğunda, o pozisyona Buğra Çağıran geçti ve bence daha doğru bir performans verdi. Sol bek oynamasının refleksi belli, işin hücum tarafında da katkısı var. İlk gol de ön alandaki baskısı neticesinde geldi. Ayağı daha temiz, biraz daha hareketli ve oyunun 2 yönünde var olmaya çalışıyor. Önünde de Savicevic ve İlyas Yavuz gibi 2 tane 10 numarayla birlikte, hücum odaklı bir orta saha yapısı gördük.

Savicevic de geçmiş maçlara oranla biraz daha iyiydi. Onun yükselişi değerli, hatta Samsunspor'un gelecek haftalardaki konumu da onunla alakalı. Oyun aklı anlamında belki de eldeki en iyi orta saha. Galatasaray'daki Seri durumu gibi, doğru kullanılması, etrafının hareketli kılınması gerekiyor. Samsunspor'un hücumu ise hareketli olsa da, oyun aklı ve kalite problemi var. Tomane'nin yokluğu hücumda kalamaman demek. Yerine de Nadir Çiftçi oynuyor ve o da kanattan bozma bir forvet. 

Gyasi beklenileni veremedi, Plumain yok. Varlığında da yoktu gerçi. Hala Burak Çalık'a bakıyorsun haliyle. Neyse ki sezona iyi başladı. Eskişehirspor karşısında, girilen birçok pozisyon, hücumun bitiricilik noksanının kurbanı oldu. Guido Koçer kenardan geldi, o da bu halkaya katıldı. 2 yabancı kanat aldın ve fark yaratmalarını bekledin ama hala piyasada yoklar. Sen de bir alt ligden gelen isimlerle ayakta kalmaya çalışıyorsun. Bu seviyede de kalite noksan kalabiliyor. Hüküm vermek için erken tabii de, Samsunspor mevcut yabancılarından bir an önce katkı almak zorunda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir