4 Ekim 2020 Pazar

Erkan Eyibil'in Milli Takım tercihi Türkiye olmuş mesela


Ümit Milli Takım, son dönemin en iyi jenerasyonlarından birini yakaladı diyebiliriz. Yetenekli isimler var ve gelecek adına umutlu olabiliriz. A Milli Takım düzeyinde de genç ağırlıklı, iyi bir jenerasyon oluştu. Alttan da bu isimleri desteklemek ve zamanı geldiğinde dönüşümü sağlayabilmek gerekiyor. Son yıllarda Ümit Milli Takım kadroları bu denli iyi değildi. İyi isimler olsa da, genele bakınca güçlü bir yapı oluşmuyordu diyelim. Şu jenerasyondan ise oldukça umutluyum.

Erkan Eyibil'in Milli Takım tercihi Türkiye olmuş mesela. Almanya'nın alt yaş takımlarında oynarken Türkiye tercihi ve U21'le başlangıcı yapacak olması güzel. Çok yetenekli bir 10 numara. Bu sezon da Hollanda Ligi'ne kiralandı ve gelişimi gözlenecek. Çok konuşulmasa da iyi bir kazanım olduğunu söyleyebilirim. Melih İbrahimoğlu da aynı şekilde. Onun için de Avusturya ile bir yarış vardı. O da yetenekli bir 10 numara.

Kaleye bakıyoruz, Altay Bayındır ve Ersin Destanoğlu gibi 2 net kalecin var. A Milli Takım seviyesinde de iyi kalecilerimiz var ve oldukça güçlü rotasyon oluştu. Stoper için de Ravil Tagir geldi mesela, kısa zamanda Başakşehir'de ilk 11'e yerleşecektir. A takım düzeyinde belki de Dünya çapında olduğumuz bir rotasyon. Alttan da çok iyi isimler geldiği gibi, kadroya dahil olmayan ama bu seviyeyi hak eden başka stoperler de var.

Bünyamin Balcı, Cemali Sertel ve Rıdvan Yılmaz, orta sahada Berat Özdemir, Görkem Sağlam, sağ kanat Burak Kapacak, Ömer Faruk Beyaz ya da Oğulcan Ülgün diye uzuyor liste. Forvette dahi Halil İbrahim Dervişoğlu ve Metehan Güçlü gibi isimler var. A Milli Takım düzeyinde forvet rotasyonu tartışılırken, alttan iyi kazanımlar geliyor. Ahmed Kutucu da eklenir bu listeye. O da genç bir isim ve büyümeye devam ediyor.

4 yorum:

  1. GALATASARAYIMIZDAN a-milli ve u-21 milli takımına kaç kişi çağrıldı?Bu çok önemlidir.Artık yabancı veteranları beslememeliyiz,veteranların futbolu bırakmadan önceki duraklarından bili ÜLKEMİZ ve GALATASARAYIMIZ olmamalı.

    YanıtlaSil
  2. kaç gsli yerli,yabancı milli takıma çağrıldı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir