29 Ekim 2020 Perşembe

Futbolculuk döneminde de sessiz, sakin işini yapardı


Futbolculuk döneminde de sessiz, sakin işini yapardı. Takımın liderlerindendi, 7'den 77'ye de herkesin saygı duyduğu futbolculardandı. Futbolculuğu sonrası da, Galatasaray içinde kalmasını çok istiyordum. Benim beklentim daha çok antrenörlük tarafında olsa da, işin idari tarafında eğitim aldı ve geçen yıllarda kendini geliştirdi. Böylelikle yeni teknik ekip yapılanmasında yerini aldı. İlk etapta "idari direktör yardımcısı" görünse de, orada da bir değişim ufukta.

Fatih Hoca'nın, Şükrü Hanedar'la eskisi gibi olmadığı yazılıyordu. Bu konuda bir yalanlama gelmedi. Yaz dönemi transferi kaynaklı bir şeyler yaşanmış olabilir. Özellikle Mert Hakan Yandaş transferinde bazı sıkıntılar oluştu. O günden bu yana bir soğukluk var gibi. Florya'da odasını uzaklaştırdığı yazılıyor. Zaten maçlarda da artık kulübede değil, Hakan Balta orada. Hocayla, kendisini pek yan yana göremiyoruz. 

Hakan Balta, henüz yeni. Zamanla ipleri eline almasını bekliyoruz. Bilmiyorum tabii ne yapacağını, böyle bir görev için yeni ve tahmin de etmiyorduk gelmesini. Ben "antrenörlük" tarafında eğitim aldı diye biliyordum. Futbolu bıraktıktan sonra yurt dışına gitmiş ve kurslara katılmıştı. Konuşulmuyordu bir de geleceği, sürpriz oldu diyelim. Teknik ekibin değişiminden bahsedilse de, idari kısmı beklemiyorduk.

Bu tarz görevlere yakışacak bir karakter ve karizma. Futbolculuk dönemini beğenirdim, sonrasında da bu işlere eğildi ve eğitimini aldı. Şu an ısınma evresinde. Zamanla da ipler ona geçer. Transfer dönemi göreceğiz, ne derece bir çevresi var, iletişim kısmında neler yapacak ya da takım içinde etkisi ne ölçüde olacak. Sportif direktör gibi düşünmeyin, bizdeki işleyiş çok daha farklı. Etkili olmasını bekliyorum yine de.

8 yorum:

  1. Futbolculuk döneminde stoper ve sol bekte 10 üzerinden 6 puan verilebilecek kadar kötü oynardı en fazla. Gaziantepspor'a son dakikalarda attığı kritik gol de şampiyonluk ateşini yaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liderdi, karakterdi. Çok severdim. Stopere geçti, kariyerini uzattı, hatta üzerine koydu.

      Sil
  2. Gerek isim, gerek görevlendirme bakımından memnun olduğum bir durum. Senin tam bir SD olmayacak görüşüne katılıyorum. Anca bu iş Terim istersen olur. Şimdilik abdır gibi zır cahiller transfer işinin içinde olmasın yeter diyorum. Hakan Balta adına umutlansam da geçmişteki Erdal Keser, Tugay Kerimoğlu, Ümit Davala, Hamit Altıntop, Ujfalusi gibi ne umduk ne bulduk örneklerini düşününce umarım bu defa diyorum. Çünkü transfer işinde kurumsallaşmaya çok ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından elinde olan futbolcuyu tutsun, kaçırmasın. İyi yaklaşım göstersin. İlişkiler dahi bir şey.

      Sil
  3. Hakan Balta gerçekten de çok sessiz biriydi. Maç sonları röportaj bile vermezdi.

    YanıtlaSil
  4. Türk futbol yapısına pek uymuyor kişiliği o sebepten pek konuşmuyor sanırım. Zaten Fatih Hoca'nin yardımcı antrenörü olanlar da pek ihya olmuyorlar doğru tercihde bulunmuş işin idari kısmına geçerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilirler, iş yanındaki hocalarda bitiyor. Gelişmek istemeyen gelişmez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir