25 Ekim 2020 Pazar

Galatasaray yönetimi için "oyun bitti"


Fatih Hoca, benim gibi birçok Galatasaraylı için "kırmızı çizgi". Ben 34 yaşındayım ve belki de babamın yaşatmadığı duyguları, Fatih Hoca sayesinde yaşadım. Yeri gelir eleştiririz, saha içini, dışını konuşuruz ama hocaya duyduğum saygı ve sevgi değişmez. Bugün hocanın yanındayım, yarın da bu durum değişmeyecek. Bazı durumlar istediğimiz gibi gelişmiyor da, bir de arkasındaki durumu irdelemek lazım. Galatasaray yönetilemiyor, acı gerçek budur. Yönetilemeyen Galatasaray'da da, hocanın bu çabası nereye kadar? Türlü handikaplarla uğraşıyor. Bu handikaplarla uğraşırken, saha içine ne denli odaklanırsın?

Açık açık yaşananı yazayım. Mustafa Cengiz'in Fatih Hoca'ya da, bazı futbolculara yaptığı gibi mobbing uygulamaya çalıştığına inanıyorum. Uygulamaya çalışıyor diyorum, çünkü kendisinde uygulayabilecek güç yok. Daha dün tanıdığımız, 2-3 yıldır içimizde olan bir isim. Fatih Terim ise belki de yaşayan en büyük Galatasaray efsanesi. Ünal Aysal zamanında bu gücü kendisinde görmüştü ve altını da belli oranda vizyonuyla dolduruyordu. Gerçi o vizyon da hiçbir işe yaramadı, Fatih Hoca sonrası düştükleri durum ortada. Nasıl kaçacağını bilemedi. Neyse bu farklı bir konu.

Mustafa Cengiz ise "ben Galatasaray başkanıyım" diye ortada dolanırken, bu olgunun altını dolduramadığının eminim ki kendisi de farkında. Sosyal medyaya bakarak, oranın yönlendirmesiyle kulüp yönetmeye çalışıyor. Rüzgar nereden eserse oraya gidiyor ve açıklamalar yapıyor. Yaptığı açıklamanın arkasında da durmuyor tabii, yarın çıkıyor ve "ben böyle söylemek istememiştim" diyor. Galatasaray yöneticilik makamının hiçbir dönem bu kadar altı boşalmamıştı. Buna Özhan Canaydın ve Dursun Özbek dönemleri de dahil.

Ne diyorduk. "Fatih Hoca olmasa, belki de tarihin en kötü yönetiminden bahsediyorduk". Dursun Özbek'in gider ayak yaptığı müthiş bir iş vardı. Fatih Hoca'yı resmen altın tepside sundu. Hatası ise "bu hamlenin verdiği özgüvenle" seçime gitmesi. Camiada ona karşı oluşan tepkiyi, Fatih Hoca hamlesi dahi dindirmedi. Seçime gitmese ve Mayıs ayını beklese (biz de o arada şampiyon olsak), seçimi kazanabilirdi de. Mustafa Cengiz, bu sayede hayal dahi edemeyeceği bir makama geldi ve orada. Bu kadar yıl orada kalabilmesinin yegane sebebi Fatih Terim'dir.

Bu yaşanan ilk olmasa bile en büyük kriz. Önceki krizlerde, Fatih Hoca bir şekilde alttan aldı ve yönetime kalkan oldu. Keşke olmasaymış, bu apayrı bir konu. 2-3 ayda bir Fatih Hoca'yla sözleşme uzatılması, şampiyonluk kutlamalarındaki imza törenleri bu kalkan olma halinin örneklerinden. Gideceklerini biliyorlar ve gider ayak bir ego patlaması mı yaşandı bilmiyorum. Fatih Hoca'yı istifaya zorluyorlar, hoca ise "sözüm var" diyerek ayrılmıyor. Daha doğrusu, "cesaretiniz varsa kovun" diyor. O cesaretleri yok, olamaz da. Bunu hepimiz biliyoruz.

Youtube'de Kazan Dairesi programında, Çağlar Soy (https://twitter.com/sycglr) abinin müthiş bir yorumu vardı. Aslında olması gereken şu. X antrenörün böyle açıklamalar yaparsa, ya bu durumu yediremez ve seçime gidersin, ya da hocanın işine son verirsin. Mevcut yönetimin hocanın işine son verebilme gibi bir gücü yok. Seçime gitmeleri lazım, geçen her saniye Galatasaray'ın aleyhine işliyor. Teknik direktörüyle, takımıyla, yönetimin tüm bağı koptu. 

Hoca zaten bunun farkındaydı. Yönetime kalkan oluyor derken, belki de huzurun kaçmaması adına bir çok şeyi alttan aldı. Artık yeter, yaşananlardan herkes sıkıldı. Galatasaray yönetilemiyor işte, başkanlık makamının altı belki de hiç olmadığı kadar boş. Hoca da bu saatten sonra onlara kalkan olmayacak. Galatasaray yönetiminin dönemi kapanmıştır, bir an önce seçim süreci başlamalıdır. Biz bu kaos ortamından çıkar, yine şampiyon oluruz. Olamasak dahi, Galatasaray'ın geleceği adına bir an önce hareket ederiz.

21 yorum:

  1. Duygun Yarsuvat modelinde bir aday çıkabilirmiş Mayıs'a kadar yönetmek üzere. Belki de geçen gün Duygun Yarsuvat'ın bahsettiği çatı aday böyle birisidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs'da yeni seçime gerek yok. Bahsettikleri çatı aday Burak Elmas.

      Sil
  2. Ben de 26 yıllık hayatımda ilk kez siyasi iktidara boyun eğen bir Galatasaray yönetimi gördüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. atatürk dönemini kenara koyarsak ki adı üstünde atatürk, ülke ilk kez her şey iki dudağının arasında olan bir adam tarafından yönetiliyor da ondan. ne dese huyuna gitmek zorundasın.

      Sil
    2. peki terim sizi yormuyor mu? yönetim hemen seçime gitsin. hemen yeni bir başkan gelsin. her şeyin tekrar güzel şekilde işleyeceğine, takımın iyi futbol oynayacağına, gereksiz kaoslar olmayacağına inanıyor musunuz?

      Sil
    3. gs tarihinde hiçbir başkan gelir gelmez böylesine bir ffp uygulamasını kucağında bulmadı. buna rağmen çok sayıda transfer yapıldı. özbek ile kıyaslamak gerçekten ayıp. aysal ve terim olayında zaman terim i haklı çıkardı. bu olaylardan 1 sene sonra bakalım kim haklı çıkacak..

      Sil
    4. Fatih Hoca beni yormuyor, tam aksine onunla geçen günlerin tadını çıkarıyorum.

      Yönetim için ise. Fatih Hoca olmasa, bu yönetimden geriye ilk günden itibaren bir şey yoktu. Fatih Hoca'yı buldular geldikleri gün, daha büyük bir imkan olabilir mi.

      Sil
    5. (Emre)
      FFP olmasina ragmen cok transfer yapilmasi senin icin bir basari mi? Iyi ki de FFP var. FFP olmasa Polat, Canaydin ve Øzbek gibi bunlar da borca yuklenip pahali transfer yapacaklardi ki FFP oldugu halde yaptilar Øzbek'ten daha køtu yønetim. Bu kadar basit. Øzbek skandal islere imza atti, ama bu yønetim daha da fazla skandal islere ve aciklamalara imza atiyor. "Falcao gelirse 500 bin forma satar dediler" Mustafa cengiz diyor ya. Saka mi bu? Alan kendisi. Acik acik itraf ediyor burda sosyal medya dedi diye aldik. Koskoca Galatasaray'da Ingilizce bilmeyen Sukru Hanedar ve Albayrak transfer gørusmesi yapiyor. Koskoca Galatasaray'a baskan yardimcisi Albayrak basit bir sekilde trolleniyor. WhatsApp'dan arayip soruyorlar Diagne kac para diye Ingilizce, hic sen kimsin, hangi kulupten ariyorsun, yazili belge olsun demeden Diagne 15 milyon euro diyen bir yønetimden bahsediyoruz. Skandal.
      Terim de yanlis isler yapiyor. Ama son 3 yildaki 2 sampiyonluk Terim'in. Yønetimin degil. Terim varsa yine umut var. Bu yønetim varsa sirada bir baska skandal var.

      Sil
    6. Bu yönetimin avantajı elinde Fatih Hoca olması. Göreve geldiler, takımın başındaki teknik adama bak. Sonra diyorlar ki ffp'yi kucağında buldu. Ne alaka. Anlaşmayı yapan sensin zaten. Bir programın, planın olmalı.

      Sil
    7. emre isimli arkadaş özbek kıyasında ciddi sanırım. o kalsa florya riva her taraf elimizden uçup gitmişti. olaylara kör fanatikler gibi bakmanın alemi yok. mustafa cengiz 3 sene önce hayatımızda olmayan biriydi. 3 sene sonra adını unuturuz. terim mi cengiz mi diye bir soru olmaz bile. ama özbek ile kıyaslamak tek kelime ile vicdansızlık olur.
      terim için ideal başkan hatta cengiz. tam tersi çok güvendiğiniz liseliler öyle bizans oyunları çevirirler ki terim'i yollarlar, üstüne verdiği sözü unuttu kendisi gitti derler.

      Sil
    8. Fatih Hoca olmasa, bence daha da kötü durumda Cengiz yönetimi.

      Sil
  3. Yönetim kulübü yönetemiyor konusuna kesinlikle katılıyorum ama aynı zamanda fatih hoca da takımı yönetemiyor. Oynanan futbol çok kötü hem de 3 sezondur kötü ama hocanın da bahanesi hazır. Transfer yapılmadı... kolayına kaçıyor ve elindeki gençlerden de yararlanmak adına hiçbir şey yapmıyor. Yeni yönetim geldiğinde de takım bu şekilde oynamaya devam ederse sorunun kimde olduğu daha net görülecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetiyor, 2 de şampiyonluk kazanıyor. Pandemi olmasa, bence geçen yıl da şampiyondun. Daha iyi ve doğru yönetimle, kafası rahat bir Fatih Terim izlemeyi istiyorum.

      Sil
  4. İmparator bir dizi ders verdi. Mesaj nasıl verilir, gündem nasıl oluşturulur, rest nasıl çekilir? Birkaç dakikada uygulamalı olarak gösterdi bize. Youtube'da yapılan yoruma katılıyorum, bundan sonra şayet o koltukta bir başkan varsa hocayı görevden almalı. Bunu yapamıyorsa kulübün menfaati için diyerek Ocak transferi öncesi seçim kararı almalı.
    Bir dip not Abdır için vermek isterim. Bir kaç gün önce hocanın yanında antrenman izlerken resmini itinayla servis ederek, bir kez daha güçlünün yanında olduğunu gösterdi. Sanki 2 hafta önce Yusuf gol atınca "onu almıştım"(Ben aldım Terim istemedi) serzenişini medyaya sızdırmamış gibi pişkince hocaya yanaştı. Omurgalı duruşu için kutluyorum Bay Abdır'ı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetemiyorsun işte, ağırlığın yok. Hoca neler diyor, çıkıp cevap dahi veremiyorsun, aksiyon alamıyorsun.

      Sil
  5. keşke mehmet cansun çatı aday olsa. 73 yaşında. zamanında 8 aylık yönetimi çok iyiydi. ne yazık ki uzun sürmemişti. yıllar sonra bir kez daha koltuğa oturmayı hak ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girmezler artık bu topa. Daha genç, dinamik isimler lazım.

      Sil
  6. Ünal Aysal'dan bu yana hiç güçlü başkanımız olmadı. Çok güçlü isimlerden oluşan kararlı ve Fatih Hoca'nin arkasında duran bir yönetim lazım bize... Duygun Yarsuvat modeli iyiydi fakat o yönetimin tek amacı gemiyi kıyıya yanastirmakti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da ego zehirlenmesi yaşadı ve sonu kaçarak oldu.

      Sil
  7. Yeni yönetimde umarım Ali Dürüst yer alır. Fatih Terim ile iletişimi iyiydi ve hep başarılı oldular.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir