14 Ekim 2020 Çarşamba

Haliyle de Feghouli'den geriye bir şey kalmıyor


İflas demek için erken olsa da, şu ana kadarki görüntü de hiç iyi değil. İlk kez yaz kampı gördü, sakatlık ya da Milli Takım süreci yoktu. Sezona girişi de fena değildi aslında. Ligin ilk maçında, herkes gibi o da parlamıştı. Sonrasında düştü ve toparlayamadı. Geçen haftalara bakınca da, her geçen zaman daha da kötüye gidiyor. Umarım toparlar diyeyim. Şu "indirim ve hedef gösterme" hadiselerinin ardından bazı isimlerin sahaya çıkabiliyor olması dahi beni şaşırtıyor.

Şu aşamada kesilmesi gerekiyor. Bunu her fırsatta söylüyorum. Kenara almak da iyi bir çare. Belki o süre zarfında toparlar ve yükselir. 2. sezonunu hatırlayın. Fatih Hoca onu kesmiş ve ligin ilk yarısında neredeyse hiç kullanmadı. Ligin 2. yarısında ise formayı verdiğinde, kariyer zirvelerinden birini izlemiştik. Şu aşamada da böyle bir hamle gerekiyor sanki. Emre Kılınç mı, Sekidika mı, Oğulcan Çağlayan mı olur bilmem. Zamanında Sinan Gümüş oynuyordu, bu isimler de oynar.

Ligin ilk 4 haftasında Feghouli'nin ortalamaları:

Gol: 0 
Asist: 1 
Şut: 1 
Kilit Pas: 0.8 
Orta: 0.5 
Adam Geçme: 1 
Top Çalma: 0.5  (WhoScored)

Görüntü felaket. Maç başına sadece 1 şut ortalaması var. Haliyle de gol gelmiyor. Oysa gole en yakın olması ve düğüm çözmesi gereken futbolcu. Hücuma yönelik tüm istatistikleri felaket durumda diyebiliriz. Rakip dahi geçemez halde. Haliyle de Feghouli'den geriye bir şey kalmıyor. Bir süre kesilmesi, onun da bazı şeyleri hatırlaması en doğrusu. Belki bir süre hamle futbolcusu olması iyi olacaktır.

Milli Takım'da ise fena durumda değil. Tabela yapabiliyor. Tabii orada merkezde oynuyor. Son Afrika Uluslar Kupası'nda da 10 numara gibi oynamış ve pozisyonunda en iyilerden biri olmuştu. Bizde ise sağ kanatta. Geçtiğimiz sezon yer yer onu merkeze çekmiştik. Merkezde denemek de çarelerden biri olabilir. Daha serbest oynar, zaten hareketli bir 10 numara olur. Sağ kanadı da farklı bir isimle hızlandırmış olabiliriz.

4 yorum:

  1. Şu an feghouli'nin en faydalı olacağı yer yedek kulübesi veya tribündür.

    YanıtlaSil
  2. Belhandayı hiç sevmem ve hep takıma zarar verdiğini söylerim ancak Feghouli'ye karşı sempatim var. Bazı zamanlar takımı sırtladığı oldu. Şampiyonlukta çok faydası oldu. Kumaşı sağlam bir isim ama bir türlü istikrar yakalayamadı ve çok yüksek bir maliyeti var. Senin dediğin gibi farklı pozisyonlarda denenebilir. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da zaten onjektif olmayan bakış açını gözler önüne seriyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir