17 Ekim 2020 Cumartesi

Hoca da "yavaş yavaş hazırlıyoruz" diyerek ateşi yaktı


Kerem Aktürkoğlu ve Ali Yavuz Kol özelinde beklentimiz var. 2 değerli genç ve hücum tarafında ciddi potansiyelleri var. Galatasaray hücumu da tıkanmaya başlamış, hareketliliği azalmışken, bu isimlerin sahaya atılmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz. Fatih Hoca'nın, Taylan Antalyalı için geçtiğimiz sezon söylediği "doğru zaman" söylemini hatırlamak lazım. Kerem Aktürkoğlu ve Ali Yavuz Kol çok daha genç isimler. Hoca da "yavaş yavaş hazırlıyoruz" diyerek ateşi yaktı.

Galatasaray hücumunun hızlanması gerekiyor. Çoğu kesim "hızlı kanat transfer edilmeli" diyordu. Ben ise bu kazanımın içeriden olabileceğini düşünüyordum. Bu gençler arasına Oğulcan Çağlayan'ı da ekleyelim. Bu isimler boşa transfer edilmedi ya, kullanalım işte. Yine içeriden yapalım kazanımı. Potansiyellere sahibiz. Formsuz isimleri kenara alabilecek durumdayız. Özellikle de hücum tarafında. Orta sahada olmasa bile, hücumda o rotasyon var.

Kerem Aktürkoğlu, enteresan bir genç. Oldukça hareketli ve gole yakın. Müthiş bir gol vuruşu var. Tarz olarak anımsatmak için yazıyorum, sıçraması beklenen Stoch gibi düşünün. Onun istikrarı yoktu, bir anda yükselirken düştü ama ciddi bir potansiyeldi. Topu sağına çektiğinde, iyi bir şut tekniği vardı. Ceza sahası içine de sık sık girer ve bitiriciliğini konuştururdu. Kerem Aktürkoğlu da böyle, harika bir şut mekanizması var. Geliştirmesi gereken birçok noktası olsa da, önü açık. Kullanalım işte.

Ali Yavuz Kol da senin altyapından çıkmış bir isim. Fizik olarak güçlü, hızlı ve kanat özelliği olan bir forvet. Hücum jokeri gibi de kullanırsın. Topu taşır, seni orada tutar, mücadele eder. Takımda tutulduğuna göre de, beklenti var demektir. O da kullanılabilir, şans vermemek için sebep yok. Tarsus İdman Yurdu'nda iyi bir gelişim sağladı ve tecrübe kazandı. Hız katmak istiyorsak, düşüneceğimiz gençlerin başında.

Oğulcan Çağlayan ise 24 yaşında, henüz kabuğunu kıramadı. Hoca dokunuşu lazım, daha önce de yazdım. Altyapısı güçlü. Hoca da tanıdığı, bildiği için "ben yükseltebilirim" diye düşünerek bu transferi gerçekleştirdi. Geçtiğimiz sezon, Yusuf Erdoğan'ın adı anıldığında isyan ediyorduk. Sonra gördük ki aslında olabilirmiş. Oğulcan Çağlayan daha az yetenekte bir isim değil, hatta hücum jokeri diyelim. Sağ kanatta da, forvette de olabilir. Henüz göremedik.

6 yorum:

  1. Jesse Sekidika yı bunlarla beraber konuşmak lazım. Bu gençlerden biri tutsa Onyekuru kaosundan kurtulacağız. Geldi gitti,geri geldi tam kritik haftalarda bir daha gitti falan. Elalemin malıyla uğraştığımız yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşalım tabii, içeriye baktığımızda o da kazanım olabilir.

      Sil
  2. Mevcut 11 ofansif olarak tıkandı. Çözüm için bu gençler düşünülmeli. Özellikle Kerem Aktürkoğlu'nun çok spektaküler bir tarzı var. Elbette o işleri alt ligde yaptı. Süper Lig'de ne yaparın cevabı için izleyelim görelim. Oğulcan için çok fazla iyimser değilim ama Kerem ve Ali Yavuz'dan umutvarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlandırmak tercih olabilir. Bu açıdan da yazdığın alternatifler kullanılabilir.

      Sil
  3. Aranan hızlı hareketli isim bu oyunculardan birisi olabilir. Feghouli ve Babel belalarını tesislere bile almayıp bu gençlere şans vermeliyiz bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel'i bu sezon çok kötü bulmuyorum desem :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir