15 Ekim 2020 Perşembe

Lig ortalaması baz alındığında, savunma aksiyonlarıyla ortalamanın çok üzerinde


Comparisonator Türkçe hesabının Saracchi'yle alakalı yapmış olduğu paylaşım hoşuma gitti. Saracchi'nin sakatlığı sonrası kendisini sık sık anımsıyoruz. Oyun yapısı bir anda bozuldu çünkü. Sağ / sol kanat dengesi ortadan kalktı ve Galatasaray'ın işleyen hücumu, dikine oynayan futbolu sekteye uğradı. Neyse ki geri dönüyor. Milli Takım arasında da tam anlamıyla hazır oldu. Umarım bir daha sakatlık olmaz ve istikrarlı şekilde devam eder.

Sakatlık tarafı benim de canımı sıkıyor. Geçen sezon da bu tarz sorunları yaşamıştı. Aslında korkuyordum da. Yoğun fikstür içinde herkesi rotasyon yapabiliyorken, 1-2 isme çok yüklendik. Taylan Antalyalı bunun en başında geliyor. Saracchi de sakatlanana kadar her maç sahadaydı. Linnes var diyerek, Omar'ı rahatlıkla kenara alabiliyorduk. Sol tarafta ise böyle bir alternatif yok. O pozisyona, tecrübeli bir yerliyi çok istesem de, alınmadı.

Saracchi'yi hep hücumuyla överdik. Çok tempolu ve ısrarla hücumu zorlayan bir bek diye. Oysa savunma aksiyonu da gelişim içinde. En azından bu istatistiğin söylediği bu. Geçen sezonu bir kenara bırakıyorum. Onyekuru onu çok bozdu. Bu sezon da Arda Turan'ın müthiş bir savunma yardımı olmasa da, en azından daha doğru bir ikili. Haliyle de tek değil, oyunun 2 tarafında çok daha iyi performans gösteriyordu.

Lig ortalaması baz alındığında, savunma aksiyonlarıyla ortalamanın çok üzerinde. Başarılı defansif aksiyonu, top kazanımı ve araya girme gibi değerli istatistikleri var. Arkada geniş bir alan açılmıyor artık, hızıyla bunu kapatabiliyor. Havadan gelen top karşısında, fizik olarak mücadele etmesi zor olsa da, top yere indiğinde başarısı oldukça yüksek. Bu sezon ciddi bir gelişim göstermesini ve alıp yürümesini bekliyorum. Denayer ve Onyekuru gibi kiralık gençlerin arasına onu da yazacağız gibi.

6 yorum:

  1. Hatırladığım kadarıyla satın alma opsiyonu yoktu. Keşke şartlar elverse de alabilsek..

    YanıtlaSil
  2. Eger bir adamın eksilmesi bir takımın futbolunu bu kadar etkiliyorsa o takımda bir sistemden bahsedilmez. Takımın kötü futbolu da bir tek saracchinin olmamasına bağlanamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir adamın eksilmesi düzeni böylesine etkisiz bırakmıyor. Takım yoruldu, önlem alındı, baskı yedik. Saracchi'nin yokluğuna bağlamıyor kimse ama etken elbette.

      Sil
  3. Bu sene sakatlık durumuna bakılarak transferi düşünülmeli bence de Leipzig ne ister bosnervis için bilmesek de sistemimizi işleten doğru tarz bir bek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi rakamlar konuşulur. Ben yükselmesini bekliyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir