16 Ekim 2020 Cuma

Okay Yokuşlu'nun transfer edilmeyişi böyle bir kazanıma yol açtı


Sırbistan karşısında, Milli Takım'ın aksayan parçalarından biri Okay Yokuşlu'ydu. Rusya deplasmanı da aynı şeyi Mahmut Tekdemir için düşündüm. "Klasik 6'yı" olmazsa olmaz görsek de, şu oyunda gerekliliği yok. Aynı hatayı Galatasaray için de yapacaktık. Okay Yokuşlu'nun adı transferde anıldığında, bende bu hamleyi istemiştim. Uzun boylu, geriden oyun kurabilecek ve pas özelliği olan bir 6 numara iş yapabilir diye düşündüm. Düşünmediğim ise, Okay Yokuşlu'nun temposuydu.

Maalesef oldukça geriye atmış. Celta Vigo dönemi sakatlık dönemi de olmuştu ve dönüşü çok da iyi görünmüyor. Zaten hızlı bir isim değildi, şimdi iyice ağırlaştı. Savunma tarafında "fiziğini" de kullanamayınca geriye bir şey kalmamış. Nzonzi gibi bir ismi dahi eleştirdik mesela, sırf tempo ve hız üzerinden. Okay Yokuşlu için de aynı şeyleri yazardık. O pozisyonda belki zorunluluktan olsa da, içe dönüş çok büyük bir kazanıma yol açtı.

Taylan Antalyalı'ya geliyor konu. Milli Takım'da da vazgeçilmezlerden biri olacak, yeter ki Şenol Hoca ezberci hareket etmesin. Bir yapı oluştu, bu isimlerin dışına çıkmayacağım diyebilir. Bu yüzden de çok fazla yeni isme bakmıyor. Taylan Antalyalı için de korkum bu. Şu an 6 numarada, Taylan Antalyalı'dan daha fazla Milli formayı hak eden futbolcu görmüyorum. Oyun tarzı da, mevcut futbolu yükseltecek ve hareket kazandıracaktır.

Ozan Tufan formda mesela, özellikle hücum tarafında müthiş katkı vermeye başladı. Çok hareketli ve dikine çıktığında durdurulması zor. Hakan Çalhanoğlu da hücuma daha yakın oynadığında "tabela" özelliğini konuşturmaya başladı. Orayı tamamlayacak isim de Taylan Antalyalı olacak. Hem sizi savunmadan hızlı çıkaracak, hem de ortaya tempo koyacak. O da topla çıkabiliyor, hücum desteğinde bulunuyor. Okay Yokuşlu'nun transfer edilmeyişi böyle bir kazanıma yol açtı.

6 yorum:

  1. Futbol tanrıları ve ffp bizi korumuş.

    YanıtlaSil
  2. abi bu peynir ekmek olayına ne diyorsun ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hocanın olduğu bir yerde, böyle bir şeyin imkanı var mı?

      Sil
  3. Dorukhan sakatlık sonrası çok geriye gitti onun milli takımdaki yerini alabilecek olan da Taylan gibi görünüyor şu temposu ve çalışkanlığı ile...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir