12 Ekim 2020 Pazartesi

Ozan Kabak'ın böyle iyi bir performansa ihtiyacı vardı


Rusya maçı sonrası, Ozan Kabak adına da mutlu oldum. Bir süredir sallanıyordu çünkü. Milan'a transferi olmadıktan sonra da, daha da düşer diye korkuyordum. Schalke 04'ün yolu yol olmaktan çıktı gibi. Ozan Kabak'ın oradaki misyonu da doğal olarak erken bitti. Bu saatten sonra orada devam etmek, ne ölçüde gelişimine katkı sağlar bilinmez. Sürekli kaybediyorsun ve doğal olarak öz güven aşağı geliyor. Gelişim de sekteye uğruyor. 

Milan da onun adına iyi bir şanstı. Henüz 20 yaşında, önünde büyük bir gelecek var. Kısa zamanda ciddi bir yükseliş olacaktı. Belki de bu transfer Ocak ayında gerçekleşir. Son günlere kaldığı için, Schalke 04 işi biraz da yokuşa sürdü. Olay da orada bitiyor. Ocak ayına kadar, Ozan Kabak ne kadar odaklanabilecek. Aldığı bir ceza da var ve hatalıydı. Gözler üstünde olacak. Toparlanması ve bu çizgiyi koruması lazım.

Milli Takım için, Merih Demiral / Çağlar Söyüncü ikilisinin en önemli alternatifi durumunda. Kaan Ayhan'ın da önüne geçti. Öndeki ikiliyi kesmek zor olsa da, o rotasyonda tutunabilmek bile başarı. Kadroya giremeyen stoperlerle dahi yürümek mümkün. Stoper rotasyonu için, Dünya çapında bir rotasyonumuz var. Ozan Kabak'ın da o seviyede olması, bir Galatasaraylı olarak beni mutlu ediyor. Umarım yeni Ozan Kabak'lar da bulabiliriz.

Opta'nın paylaşmış olduğu, Ozan Kabak'ın Rusya karşısındaki istatistiği şu şekilde;

Kazandığı ikili mücadele: 10 
Hava topu: 6/7 
Sahipsiz top kazanma: 6 
Kaptığı top: 2 
Pas %: 82.4

İlk yarıda biraz zorlandı aslında. Dzyuba'yı o karşılıyordu ve bu sorun oldu. 2. yarıda ise Dzyuba'yı Merih Demiral karşılamaya başladı, Ozan Kabak da biraz daha iyi olduğu noktalara kaydı. Topla çıkabilmesi, geriden oyun kurması, süpürücülüğü gibi net özellikleri var. Havadan da iyi bir stoper. Sahipsiz top kazanma istatistiği, hava toplarındaki başarısı ve pas yüzdesi ortada. Dzyuba'dan kurtulunca da, kazandığı ikili mücadeleler arttı. Böyle iyi bir performansa fazlasıyla ihtiyacı vardı.

6 yorum:

  1. Merih ve ozan, çağlara göre yaş olarak daha genç hele ona rağmen inanılmaz bir olgunluk valla çok mutluyum ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merih çok erken yaşlarda Avrupa'ya gitti. Ozan Kabak da 18 yaşında CL stoperi oldu.

      Sil
  2. Merih o kadar cesur yürek gibi oynuyor ki Ozan'in iyi performansı biraz golgelendi fakat savunmada çok iyi bir maç çıkarırken bunun yanında ileriye de müthiş toplar atti. Ayağı çok iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan biraz daha ince işleri yaptı diyelim. Merih, mücadele tarafında olabildiğince agresif.

      Sil
  3. ozan'in çağlar'in önüne yazılması gerekmez mi ? bence merih-ozan ideal olanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerekmez. Çağlar Söyüncü şu aşamada en iyi stoperimiz bile olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir