7 Ekim 2020 Çarşamba

Süleyman Luş ve Erkan Süer'in oynama garantisiyle kiralanması doğru oldu


Şanlıurfaspor'u, geçen sezon Samsunspor'un grubundayken takip etmiştim. Mali sorunlar neticesinde transfer tahtaları kapalıydı ve gençlerle oynamak zorunda kaldılar. Haliyle de averaj takımı olmuşlardı. Hatta bu sezona da böyle başladılar ve ilk oynadıkları maçlarda ciddi fark yediler. Süleyman Luş ve Erkan Süer'ün oraya kiralandığını öğrendikten sonra da, takım tercihi doğru mu diye kuşkulandım. Kiralık gitmek iyi de, takımın da yapısı önemli.

Sürekli fark yiyen, genç bir yapı içinde öz güvenin de kırılabilir. Her şey forma giymek değil. O tarz bir yapıda sivrilmek daha kolay olsa da, işin bir de mental tarafı var. Bu çocuklar henüz çok genç. Neyse ki transfer tahtasını açıp, son gün çok ciddi hamleler yaptılar. Lige kötü başlasalar da, en azından düşme mücadelesi vermeyecekler diyeyim. İyi bir takım oldular. O takım içinde de Süleyman Luş ve Erkan Süer'in oynama garantisiyle kiralanması doğru oldu.

Erkan Süer'i çok konuşmasak da, kendisi Ümit Milli Takım'a seçilen tek Galatasaraylı. Geçtiğimiz sezonun Ocak ayında Boluspor'dan gelmişti ve gelecek adına ciddi bir yatırımdı. Şans veremedik tabii. En azından bu yaz dönemi A takımda çalışır derken, orada da yoktu. Rezerv Lig olmayacak gibi duruyor. Bu saatten sonra da, U19 gibi liglerde forma giymek bir şey katmayacak. Profesyonel seviyede oynamaları değerli. Erkan Süer de 10 / 8 numaralar arasında oynayan, yetenekli bir isim. Gelişimini merakla takip edeceğim.

Süleyman Luş'u ise bilen, bilmeyen, herkes konuşuyor. Bu da gereksiz anlam yüklemek demekti. Bu yaz dönemini A takımla çalışarak geçirse de, profesyonel tecrübeye ve güçlenmeye ihtiyacı var. Fizik olarak şu an küçük duruyor, ayaklar yere daha sağlam basmalı. O da yetenekli bir sol bek. Doğru yaşta da kiralandığına inanıyorum. Ciddi şans bulup, gelişim sağlayacaktır. Geldiğinde de Galatasaray sol bekinin değerli bir ismi olacak. Onun önünü daha açık görüyorum.

Yine de, "acaba kalır mı" diye düşünmedim değil. Galatasaray'ın mevcut sol bek rotasyonu da pek parlak görünmüyor. Çok sayıda isim olsa da, kaliteler tartışılır. Sol bekte Linnes yapamadı, Emre Taşdemir de sallandı. Ömer Bayram desek zaten orada olmuyor. Süleyman Luş kalıp, rotasyon içinde şans bulabilir miydi diye düşünüyordum. Yine de ilk tercih olmazdı, haliyle kiralanması iyidir. Gidip gelişim göstersin.

4 yorum:

  1. urfa kötü şehir. hayata küsebilirler. genç çocuk bunlar. eskişehir e vermeliydik. onlar da muhtaç.

    YanıtlaSil
  2. Gençleri 20 yaşına kadar paf takımında tutma alışkanlığından uzaklaşılması güzel. Erkan ve Süleyman'ın oynama garantili gönderilmesi de olumlu. Ancak takımlar sıkıntılı. Urfa oyuncu dövme dahil çağdışı pek çok eyleme imza atmış kişilerce yönetiliyor. Keza sen başka bir yazında değindin Erkan ve Volkan Şenle anlaşan Demirspor Yunus'un önünü tıkadı. Oyuncuya sağlıklı bir ortamda ve oynayabileceği takıma göndermek gerek. Kiralık gidenlerden Atalay'ın oynama şansı var. Gerisi gerek ortam, gerek oynama şansı açısından soru işareti. 17-18 yaşında kiraya vermek en azından olumlu adım olarak kabul ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemek kimseye bir şey kazandırmaz. Şans veremeyeceğin an kiralayıp, gelişim gözlemelisin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir