10 Ekim 2020 Cumartesi

Transfer edilip, takımda olduğuna göre de hocanın beklentisi vardır


Oğulcan Çağlayan'ı 1 dakika da olsa izleyebilmiş değiliz. Taylan Antalyalı'nın da Galatasaray kariyeri böyle başlamıştı. İlk kez süre bulduğu an Gaziantep FK deplasmanıydı ve uzun haftalar sonrasıydı. Oğulcan Çağlayan için süre o kadar uzar mı bilmesem de, şu ortamda şans bulabilmesi gerekiyor. Önünde oynayan isim formsuz ve "ismi" ne olursa olsun takımı aşağı çekiyor. Oğulcan Çağlayan da boşa transfer edilmemiştir diye düşünmek istiyorum.

Altyapısı güçlü, belli de bir yeteneği var. Potansiyeline ulaştığını söyleyemesek de, yaşı henüz 24. Kırması gereken bir kabuk var. Onu da kırması hoca dokunuşu ile mümkün. Bu tarz bazı yetenekler, iyi teknik adamların elinde gelişir, hatta futbolları farklı yöne doğru evrilir. Yeter ki güçlü bir altyapı ve potansiyel olsun. Oğulcan Çağlayan'da da bu var. Rizespor'la son sezonunda biraz olsa parıldamış olsa da, ondan beklenti çok daha fazlası.

İyi de bir fiziği var ve kanat / forvet gibi oynayabilir. Biz ondan tam anlamıyla forvete dönüşümünü bekliyoruz da diyebilirim. Kanat değil de, o potansiyeli forvet oynadığında ortaya çıkabilir. Bu fiziğe rağmen hızı da iyi. Biraz daha güçlenmesi ve karar alma mekanizmasını güçlendirmesiyle birlikte güçlü bir alternatife dönüşür. 4-4-2'ye dönebilirsin ya da mevcut düzeninde sağ kanattaki hızlı isim açığını gidermek adına düşünebilirsin.

Maliyetinin düşük olması ve bonservissiz gelmiş olması onun avantajı. Beklenti ilk etapta düşük, ne kazansak kar amacıyla bakıyoruz. Ben ise ciddi bir alternatife dönüşebileceğini düşünüyorum. Denemek, şans vermek lazım. Transfer edilip, takımda olduğuna göre de hocanın beklentisi vardır. Milli Takım arasının ardından da yeni bazı isimleri görmemiz gerekecek. Mevcut kadrodan kimi kazanırız, ona bakmak durumundayız.

6 yorum:

  1. Digerlerinin tamamen gözden düşmesini bekliyor sanırım hoca. Oğulcan sahaya çıktığında kimsenin aklına Feghouli filan gelmesin diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam umarım düşündüğünüz gibi değildir. Gözden düşmesini bekliyor dediğiniz adamların takıma ihanet etseler de forma bulabilecekleri genç oyuncuların ise takıma ihanet edenlerin oldugu bir yerde bile bize forma gelmez fikrine kapilmalarina neden olur. Umarım öyle değildir.

      Sil
    2. Ütopik oldu biraz benim düşüncem. Ya da fazla komplo teorisi diyeyim. Fatih hoca Oğulcan'in hazır olmasını bekliyor büyük ihtimalle ama Feghouli ve Falcao ne kadar hazırlar bir de bunu sormak lazım.

      Sil
    3. Öyle yapmıyor, aksine katkı almaya bakıyor. İhanet falan da ağır şeyler, kimse hak etmediği bir şeyi istemiyor. İhanet lafı ağır, altında kalır insan.

      Sil
    4. Neyin altında kalayım burak. Gördük kasımpaşa maçında. Belhanda feghouli kendi aralarında kaç kere al gülüm ver gülüm pas yaptılar hic faydası olmayan. Gayet ihanettir bu. Biri 3.250 digeri 3.850 milyon euro para alıyor. Onlar bunun alrinda kalmıyorda ben mi lafimin altında kalacağım. Yine diyorum yaptıkları ihanettir. Ayrica uefa ya şikayet yer alır etmişler diye haberler vardı. Umarım etmişlerdir de kadro dışı kalırlar. Haa şikayet ettilerse ve kadro dışı bırakmazlarsa da ne yönetimin nede teknik ekibin takımda sözü geçiyordur. Başlarım sözleşmelerine. Takımda herkes fedakarlıkta bulunmuş bunlar da bulunacak. Yok öyle benim sözleşmem var ben paramı alırım tripleri. Mücbir sebep denen bir şey var. Bu ikisinden biri covid olsalar ne olacak mesela? Herkes aptal da bu ikisi mi çok akıllı indirim yapmayız falan ayaklarıyla. Diğer oyuncuların sözleşmesi yok mu? Hani belhanda nın takıma aidiyeti çoktu habi istanbuldan ev alimstida burada yaşamak istiyordu zaten. Ben yönetici olsam bu iksini de bugün kadro dışı bırakırım. Gönderirim paf takımına orada maça çıksınlar hatta kiralarım siirt petrol spora, şark hizmeti yapsınlar.

      Sil
    5. Birincisi işler söylediğin gibi kolay değil, fm'de yaparsın da, gerçek hayat ve sorumluluklar farklı. Fifa'ya gitsinler, transfer yasağını ye. Kolay mesela böyle. İhanet kısmı ağır bence, geçen şampiyonluklar, kazanımlar.

      Kadro dışını en başında yapacaktın, indirimi kabul etmediklerinde. Bırakmadın, takımda tuttun, mobbing uyguladın ve kaybeden sen oldun. Futbolcu hiçbir şey kaybetmez, hele ki böyle bir yönetime karşı. Transfer etti, adamı kötülemeye devam ediyorsun. Yönetim yani. Galatasaray yönetilemiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir