13 Ekim 2020 Salı

Yazdığım her yazının altında da bu konu hakkında bir yorum oluyor


Şu anın en büyük gündemi. Yazdığım her yazının altında da bu konu hakkında bir yorum oluyor. En azından o yorumları bu yazı altında toplayayım dedim. Konu hakkındaki düşüncemi de az çok biliyorsunuz. Yıllık ücretleri çok yüksek ve bugün itibarıyla bakınca da istediğimizi alamıyoruz. Yaz döneminde bir şekilde yolları ayırmak gerekiyordu. Ayıramadık ve ayıramadığımız gibi de süreci berbat yönettik. Şu an alelade bir mobbing uygulanıyor. O da yanlış şekilde.

İndirimi kabul edip etmemek onların kararı. Ortada imzalı bir sözleşme var ve hukuken yapabilecek çok fazla bir şey yok. Takımdaki herkesin kabul edip, onların etmemesi bence de hoş değil. O durumda da "bizim tavrımız belli" diyerek futbolcuları kadro dışı bırakabilirdin. Hem bunu yapmadın, hem de medya önünde futbolcuları kötüledin. Hem katkı almaya çalışıyorsun (bu adamlar 11'de maça çıkıyor), hem de düşünmediğini ifade ediyorsun. Şu şartlarda katkı alabilir misin?

Kadro dışı bırakır, mesajı verirdin. Tabii yine paralarını ödemek şartıyla. Kendi kafana göre yüzde 15'lik kesinti yapamazsın. Fifa'ya giderlerse gitsin, umurumda değil diyenler var. Fifa'da bu işler transfer yasağına kadar gider. O vakit ne diyeceksin? Asıl suç futbolcuda mı, süreci berbat yöneten yöneticilerde mi? Galatasaray yönetilemiyor söylemimden yana kasıt bu. Sürekli birilerini ateşe atıyor bu yönetim.

Fatih Hoca elindekine bakar. Bu futbolcuları satmaya çalışıyorken de, onları değersiz kılmak yerine, vitrine sundu. Zamanında da Feghouli'yi kesti hoca, hatırlayın. Gomis'i, Belhanda'yı dahi kesti. Bugün de keser, formsuzluk için ısrar etmez. Milli Takım dönüşü büyük ihtimal böyle olacaktır. Maaşlar yüksek, kur malum. Futbolcuları satmakta zorlanıyorsun da, alacaklarına karşı fesih yapabilmen dahi ekonomik bir rahatlamaymış. Uefa anlaşmasından ziyade, TFF limitleri bizi zorladı diye düşünüyorum.

Bir de sürekli, futbolcuların sözleşmeleri paylaşılıyor. Şu kadar kazandı, bu kadar maç başı aldı, bonus böyleydi diye. Bugüne bakmayacaksın orada da, tüm süreç ele alınmalı. Bu adamlar yıllardır takımda ve kazanılan şampiyonluklarda da pay sahibiler. O pay sahiplikleri de, bizi Şampiyonlar Ligi'ne taşıdı ve ekstra gelirler elde ettik. Hatta en önemli gelir kalemi diyelim. O zaman bu isimler de o paraları hesap etsin.

9 yorum:

  1. Abi daha sezonun başındayız ve sen 2 tane ilk 11 oyuncunu direkt taraftarın ve kamuoyunun önüne atıyorsun bu hangi akla hizmettir anlayamıyorum. Hayır madem durum böyleydi verecektin bonservislerini gideceklerdi. Ayrıca çalışanına böyle aleni bir şekilde mobbing uygulayıp dünyaya duyuran başka bir yönetici yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış işte. Ya sezon başı kadro dışı bırakırsın, ya da susarsın. Hele ki transfer bittikten sonra konuşmazsın. Zaten rotasyonun dar, şimdi daha da bitiriyorsun.

      Sil
  2. Rakiplerde çok para alan oyuncu yok mu? Gustavo kaç para alıyor? Vida ? Llajic? Hangi rakip takım taraftarının bunları konuştuğunu gördünüz? Neticede 2 tane kontratlı oyuncumuz var ve bunlar gayet yetenekli oyuncular. Hoca doğrusunu yapıp bunlardan faydalanmaya çalışıyor. Ama uğramadığı hakaret kalmadı. Bir çırpıda Misimoviç'i harcayan Hagi gibi mi davranmalı. Oyuncunun parasını ödeyip kenara mı atmalıyız? Yazık değil mi Galatasaray'ın parasına?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neler neler var. Gündem biziz. Nedeni de yönetimimiz aslında. Susmuyorlar.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Yargı oluştu diyelim, ırkçılık değil de.

      Sil
  4. Resmiyette futbolcular haklı... Sonuna kadar haksız olduğun konuda yaptığın yanlışları çıkıp herkese ilan ediyorsun. GS yönetimi iyice batırıyor işleri. Kendilerinden sonra gelen yönetime de zarar verecekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen işi çözeceğine, daha da çıkmaza sürüklüyorsun. Yönetim için yazıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir