10 Kasım 2020 Salı

3-4-2-1 gibi bir düzen değil mi?


Row-Z Report (https://twitter.com/RowzReport) 'un çok sevdiğim istatistiklerini konuşmaya başlayalım. 4-3-3, 4-1-4-1 gibi düzenleri konuşuyoruz da, saha içi yerleşimine baktığımızda 3-4-2-1 gibi bir düzen var. Ya da hocanın çok sevdiği tabir olan "2-3-5" diyelim. Ligin ilk haftalarındaki format da buydu. Taylan Antalyalı stopererin arasına giriyor, Arda Turan ve Feghouli biraz daha forvetin arkasına yakın, serbest rolde. Emre Taşdemir ve Omar da 3'lü savunma düzenlerinin kanatları gibi, kanadı bütünüyle kullanıyor. Babel sahte 9 gibi, pas organizasyonunun içinde, dolaşarak oynuyor. Belhanda ve Emre Kılınç da merkezde.

Sivasspor'un görüntüsü çok dağınık. Hızlı isimleri, kaptıkları toplarda kullanmayı düşünmekten başka bir planları yoktu. 2. yarıda Kone girdi, biraz daha oyunu tutayım deseler de çok başarılı olamadılar. Pas bağlantıları yok mesela, topla oynama gibi bir düşünceleri yoktu. Mümkün olduğunca, öndeki hücumcuların hızlarından faydalanmak tek düşünceleriydi. Galatasaray topu iyi kullandı ve atak sonlandırdığı için de, bu planları başarılı olmadı. 

Topu kullanmak da, hızdan geçiyor. Galatasaray topu hızlı dolaştırdı. İlk haftalardaki görüntü de buydu, bugün de buna döndü. Ağır tempoda, amansız pas düşünesi işe yaramıyor. Top hızlı dolaşıp, o topu daha iyi kullanan futbolcularla bu düzen yürüyor. Arda Turan ve Feghouli'nin rolü bu açıdan önemli. Oyun kurulumunun ağırlığı bu futbolcular üzerinde ve hücumda da bu şekilde kalıyoruz. Emre Kılınç ve Belhanda ise biraz daha oyunun 2 yönünü oynamaya çalışıp, hücumda mümkün olduğunca dikine gidiyorlar.

Sol kanat üçgenini hatırladık yine, bu değerli. Emre Kılınç zaman zaman sol kanada kayabiliyor. Sağda da bu denli olmasa da, Belhanda / Feghouli üzerinden bir uyum var. Luyindama / Omar hattı taş gibi oldu diyebiliriz, savunmada da sert kalıyorlar. Belhanda / Feghouli hattına Taylan Antalyalı'yı da ekleyelim, paslarının ağırlığı bu ikiliye kaymış. Solda zaten Marcao var, tek başına orayı yönlendiriyor. Luyindama bu konuda zayıf kalınca, Taylan Antalyalı'nın pas düşüncesi biraz daha sağ tarafa kayıyor.

4 yorum:

  1. Seneye kadroyu bozmadan(marcao satışı ihtimali var tabi) bence biraz ekleme ile bambaşka bir yere de çıkabiliriz, belhanda ile sözleşme mutlaka uzatılmalı,feg ile 2 yıllık daha var zaten, arda 1 sene daha uzayacak, Kılınç zaten bizim oyuncumuz, Falcao ve babel yaşlı ama 2022 ye kadar gönderemezsek burdalar sayılır,rotasyona mutlaka 6 numara yedeği, 8 numara yedeği, stoper yedeği, 11 e biraz teknik biraz hızlı bir kenar oyuncusu almamız gerekiyor o zaman bu oyunu geliştirerek devam edebiliriz iskeleti bozmadan, 8 10 haftalık geçen sene ki o oyun hedefimiz olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif üretmek gerekecek. Hamle de lazım. Kurgu güzel, hızdan vazgeçmemeliyiz.

      Sil
  2. (Emre)
    Abi bir ara Feghouli'nin sol kanat'da cizgiye basarken gørdum. Hareketli ve Pozisyon degistirerek oynamalari degerli. Ayrica Attigimiz iki gol de ortadan akan oyunda gelmesi ayri bir mutluluk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynamak istediğinde, ciddi anlamda ligin en iyisi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir