14 Kasım 2020 Cumartesi

Ahmed Musa & Galatasaray, hava ve kalite katar


Galatasaray'ın hızlı bir hücum oyuncusuna ihtiyaç duyduğu açık. Ben bu durumu, ilk 11'de değil, kulübe için yorumluyordum. İlk 11 oturdu ve bir düzen var. 4-3-3 desek de, Taylan Antalyalı stoperler arasına girdi, Feghouli ve Arda Turan forvet arkası gibi oynamaya başladı, kanatlar da tüm çizgiyi kullanmaya çalışınca iş 3-4-2-1 gibi bir düzene kaydı. Hızlı kanat ihtiyacı, skoru alıp, alan açıldığında gerekli diye bakıyordum. Bahsi geçen Ahmed Musa ise bu bahsettiğim tanım adına lüks kalabilir. Yine de bir fırsattır ve kaçırmamak gerekiyor. Sadece kanat olarak değil, forveti de yorumlamak gerekiyor.

Her 2 pozisyonu oynayabilen, çok kaliteli bir futbolcu. Onyekuru da geldiğinde, her 2 pozisyonu oynayabilmesiyle değerli görünse de, Ahmed Musa çok daha kaliteli ve tecrübeli. Hızı ve patlayıcı gücü inanılmaz yüksek, oldukça hareketli ve açık alanda kendisini durdurmak zor. Çift forvet oynarsınız, orada tamamlayıcı olur. Ya da sol kanata atar, zamanında hızlı kanatlarla ne yapıyorsanız, bana göre daha iyisini yaparsınız. Teknik özelliği ve bitiriciliği eleştirilebilir. Yine de bu lig adına iddialı bir transfer olur.

Bonservisi elinde bir de. Fırsat yani. Başakşehir'in Guiliano, Beşiktaş'ın Josef transferleri gibi. Suudi Arabistan Ligi'nden gelen futbolcuların fizik durumu her zaman soru işareti olsa da, Ahmed Musa'nın yaşı da henüz 28. En iyi dönemlerinde olması gereken zamanlar diyelim. Hem hücum kalitenizi arttıracaksınız, hem farklı profilde bir forvete sahip olacaksınız. Falcao / Babel benzer profiller diyelim, forvet için konuşuyorum. Ahmed Musa ise daha hızlı ve hareketli. Zamanında bu uğurda Muğdat Çelik'ler geliyordu. Şimdi Ahmed Musa'dan bahsediyoruz.

Galatasaray'la adı anılıyor ve herhangi bir yalanlama gelmedi. Futbolcuya sorulduğunda da yok demiyor. Böyle bir hamle gelebilir, şaşırtıcı olmaz. Şimdiden çalışmaya başlamak lazım, 7 maç sonra "Ocak ayı transferini" konuşmaya başlayacağız. Kongreyi bekleyelim, Ocak ayı gelsin diye düşünmemek lazım. Daha iyisini alamayacaksın çünkü, bonservis bedeli yok, buraya gelmeye hazır bir futbolcu. Fırsatları kovalamak lazım, hele ki elin kolun bağlıyken. Bir anda tüm çehreyi değiştirebilirsin. Ahmed Musa hava ve kalite katar.

6 yorum:

  1. Kiralık olarak Onyekuru'yu almaktan kat kat iyidir. Ayrıca kulübü ile de uğraşmayız. Bonservisi bizde olacağı için iyi bir form yakalarsa Avrupa'da da bilinen bir isim olduğu için bonservis bile elde edebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Garanti katkı diye de bakıyorum hatta.

      Sil
  2. Tek sorun ,bonservisi elinde diye gereğinden fazla yüksek verilecek yıllık ücret. Misal Babel. Garanti bonuslarıyla maaşı 4 milyon Euro yu geçiyor ve kontratı bitene kadar herhangi bir yere yollaman mümkün değil. Ahmed Musa ya da böyle bir kontrat verilir ve tutmazsa aynı sonu yaşarız. 1.5 milyon u geçmeyecek bir yıllık ücret, belki bir sefere mahsus 1 milyon imza parası verilebilir. Takım dengeleri bozulmamalı. Yüksek kontratlardan çıkılmaya çalışılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle tabii. Her bonservisi olmayan, ucuz maliyet demek değil. Rakamlar düşük, günümüz şartlarına uygun olmalı. Yoksa bir şey ifade etmeyecek.

      Sil
  3. Yeteneği üst düzey ama aklı parada bir isim. O yaşta, o yetenekle arabistanda ne işin var be adam! Yılda 7 milyon avroya dayanamadı. Son yılı kötü geçti. Girilecekse 2 altı maaşa girilir böyle riske.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, olmadık paralara gelsin demem. Uygun şartlar oluşmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir