3 Kasım 2020 Salı

Atabey Çiçek, geçtiğimiz sezon Samsunspor forması giyiyordu


Samsunspor'un geçtiğimiz sezondaki forvet rotasyonunda Atabey Çiçek, Bahattin Köse ve Ahmethan Köse bulunuyordu. 2. Lig için gayet iyi bir rotasyon, hatta 1. Lig kalitesinde diyelim. Samsunspor da bu rotasyonu iyi kullandı ve şampiyonluğa ulaştı. Atabey Çiçek, Baiakşehir'den kiralanmıştı. Gençlerbirliği dönemi ciddi bir potansiyel olsa da, işler beklediği gibi gelişmedi. Bandırmaspor'daki yükselişi onu Başakşehir'e taşıdı. Sonrasında da kiralık günleri başladı.

Adana Demirspor, Ümraniyespor, Samsunspor, şimdi de Westerlo'da kiralık olarak forma giymekte. Samsunspor'da da fena değildi, Westerlo'da ise müthiş gidiyor. Oynadığı 4 maçta 5 golü var. Samsunspor'da kalabilir miydi bunu düşünüyorum. Samsunspor, 1. Lig'de ve forvet rotasyonu bana göre geçen sezonun gerisinde. Sadece Tomane var diye bakıyorum. Nadir Çiftçi ve Ahmethan Köse'den istenileni almak zor.

Ahmethan Köse, geçen sezon dahi rotasyonun 3. ismiydi. Çalışkan bir forvettir de, yapabilecekleri bana göre kısıtlı. Nadir Çiftçi ise bir türlü olamayanlardan diyelim. Kanattan bozma bir forvet, açık alan futbolcusu. Tomane olmadığında, Nadir Çiftçi'yle oynarsanız başka bir futbol oynamış olursunuz. Hızlı kanatlarınız var, forvetiniz mutlak suretle ileride top tutmak zorunda. Tomane bu işi yapar da, o olmadığında yaşanan sorun büyük olur.

Takımın rotasyonunda, neredeyse tüm kanatlar hızlı. Hatta çoğunun forvet özelliği var. Plumain ve Gyasi gibi isimlerden henüz istenilen katkı alınamasa da, alternatifler de hızlı. Nadir Çiftçi de bu tarz bir forvet işte. Kanat özelliği olsa da, forvet oynayan bir isim. Tomane'nin arkasına, yine bu tarzda bir forvet alternatifi gerekiyordu. Alınmadığı için sorun oldu. Bu da son günlere kalmanın acı faturası diyelim. Elde kim varsa o geldi.

Adana Demirspor maçının berabere bitmesi bundan. Zor bir deplasman ve güçlü rakip. Samsunspor, müthiş bir direnç gösterdi ve kora kor bir mücadele vardı. Golü buldu, yine pozisyonları var. 1-0'ın ardından da 2'yi atacak imkanlar geldi. Topu tutmanız, hücumda kalmanız lazım işte. Adana Demirspor kenardan Dibba ve Lanzafame'yi getiriyor, Samsunspor'da ise kimse yok. Topu tutamadın, sonrasında doğal olarak baskı yedin ve rakibin golü geldi. Ertuğrul Sağlam'ın da bu kadar eksiğe ve yabancılarının katkı vermediği ortamda yapabileceği bir şey yok. Çıkıp da hocayı eleştiremem.

2 yorum:

  1. Yazından bağımsız bir sorum olacak. Yüksel Bey neden bu kadar agresif? Bahattin Köse olayında sert sözler etti. Futbolcu hata yapmış olabilir, sende satarsın sorun yok ama ağır ifadelere ne gerek var. Aslında futbolda Yüksel Bey türü başkan çok. Beni şaşırtan 4-5 yıllık plan yapan, bu amaçla Sağlam'a takımı emanet eden, aklı başında hamleler yapan biri ne den bu üslupla konuşur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklı çünkü. Bahattin Köse olayında öyle haklı ki. Şu an Türkiye'de maaşlarını düzenli olarak alabileceğin 3-4 kulüpten biri Samsunspor'dur. Bahattin Köse buna rağmen para diyebilmiş bir isim. Öyle bir sözleşmesi var ki, tüm maaşını sezonun başında alıyor. Oysa futbolcular paralarını taksitler halinde alır. Yüksel Yıldırım çok haklı bu konuda. Ben başkan olsam daha ağır konuşurdum :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir