5 Aralık 2020 Cumartesi

Aytaç Kara & Galatasaray, en değerli yerlilerden olsa da hakkı bir türlü verilmez


Ligin en değerli yerlilerinden olsa da, hakkı bir türlü verilmez. Her transfer dönemi adı geçer ve aynı şeyleri yazarım. Bu tarzda bir yerli orta saha arandığını düşünüyorum. Salih Uçan'ın sezon sonunda sözleşmesi biteceği için şu an vitrinde o var. Transferi için de eminim ki uğraşılacaktır. Aynı şekilde Aytaç Kara'nın da sözleşmesi sezon sonunda bitecek. İhtimal olabileceğine, olursa da rotasyonda iyi iş çıkaracağına inanıyorum.

Hatta ben bu hamleyi, yaz transfer döneminin son gününde bekliyordum. O günlerde Seri ve bu tarz farklı isimleri konuşuyorduk. Hiçbirinin olmayacağı belli olduğunda da, son gün ülke içi hamleler olabilir mi diye düşündüm. Bonservis verememek sorun tabii, hamle şansın kısıtlı. Daha çok takımlarının düşünmediği isimler gündem olabiliyor. Ülke içinde de bu bahsettiğim tarzda çok fazla isim yoktu.

Yabancı kontenjanı düşecek, yerli ağırlığı gelecek. Bunlar ayrı konular. Bu tarz yerli isimlere ister istemez yöneleceğiz. Son dönemde bu konuda birçok adımı da gördük. Özellikle de sözleşmesi biten yerliler adına. Aytaç Kara için de iş sezon sonuna kaldığı an eminim ki hamle yaparız. Ocak ayında olabilir mi bunu düşünelim. Bu tarz bir orta sahaya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Takımı sakin kılacak, pas oyununu iyi oynayacak bir orta saha lazım.

Seri'yi istemem mesela. İddialı ve maliyetli bir hamle olur. Geldiği gibi de oyun düzeni değişir. Taylan Antalyalı'nın bazı eksikleri olsa da o pozisyon için doğru profil. Çünkü hareketli, bu da takımı dinamik kılıyor. Seri, çok iyi bir pasördü ve 6 numarada "regista" rolünde ideal isimdi. Önünde 2 tempolu orta sahayla da iş yapabileceğini gösterdi. Eksiği ise savunması ve ağır oluşu, çok hareketli değildi. Bugünün oyununda da, ilk 11'de böyle bir isme bence ihtiyaç yok.

Okay Yokuşlu'yu yazın istemiştim, bugün gündeme gelse soğuk bakarım. O da pasör bir 6, hatta defansif aksiyonu da iyi ama ağır, temposuz. İlk 11 için bu tarz isimler lüks. Bu tarzda, alternatif olacak, yedek kaldığında sorun olmayacak ve formayı aldığında garanti katkı verecek biri lazım. Salih Uçan da bu profile uyuyor, Aytaç Kara da. Aytaç Kara da Seri tarzında. Top tekniği, pas özelliği ve oyun aklı çok yüksek. İhtiyaç olduğunda, yani takımı sakin kılmak gerektiğinde iş görecektir. Alternatif olarak da böyle bir isme ihtiyaç var.

27.11.2020 tarihli yazı..

11 yorum:

  1. Çok doğru ama riskli bir yazı olmuş:) Takım oyununa yaptığı katkı, oyun zekası, ortaya sahaya katacağı sertlik, pas oyununa ne kadar yatkın olduğu, takımın istikrarlı katkı verebilecek yerli oyuncu ihtiyacı, bonservis veremiyor olma gerçeğimiz gibi hususları düşünmeden, hemen hemen her yerli oyuncuya (ve takıntılı oldukları bazı yabancı futbolculara) "çöp" demekten haz alan tayfa Aytaç'ın adını duyduğu anda tüyleri diken diken olacaktır. Kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen, anında çöp derler, sonra vazgeçilir. Klasik profil :)

      Sil
  2. Aytaç konusunda sana katılmıyorum. Lig için kıymetli bir oyuncu ama bize uymaz. Temposu düşük. Kasımpaşa savunan bir takım olduğu için orada iyi gözüküyor. Biz atak yapan tarafız. Bizde düşük temposu sorun yaratır. Salih Uçan'ı almayı becerebilirlerse fitim. Alanya'da güçlendi, devamlılığı sağladı. Zaten tekniği üst düzey. Beklenen Salih'in ışığını yaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salih Uçan çok mu hızlı ve tempolu? Biraz daha ofansif bir isim olunca farkı duruyor. Aytaç Kara daha 2 yönlü, sertliği de var. Farklı tarzlar.

      Sil
    2. Salih çok daha yaratıcı Aytaç'a oranla. O açıdan istedim. İyi bir rotasyon oyuncusu olur. Aytaç oyunun iki yönünde var ama ucundan acık.

      Sil
    3. aytaç çok koşan bir oyuncu nasıl temposuz anlamadım sadece fiziksel olarak çabuk değil taylan gibi

      Sil
    4. Aytaç daha 2 yönlü ve yaratılcılığı da bir 6 numara için çok iyidir. Pozisyonları farklı. Bence de temposuz değil.

      Sil
  3. Bu arada yaz transfer döneminde Galatasaray ile adı geçen ve hemen herkes gibi benimde maalesef hiç bir maçını dikkatle izlemediğim için önyargılı olarak dudak büktüğüm Hasan Hüseyin Acar'ı dün oynanan Hekimoğlu Trabzon - Kayserispor kupa maçında dikkatlice izleme olanağı buldum. Dikine oynamayı seven, cüssesine göre top tekniği ve pas yeteneği fena sayılmayan bir oyuncu olduğu kanaatine vardım. Takımının en göze çarpan oyuncularından biriydi ve oyun kurma açısından da başarılı olduğunu söyleyebilirim. Tabii Galatasaray seviyesi için, en azından ilk 11 oyuncusu olarak, yeterli olduğunu söylemek doğru olmaz ama gelişime açık ve iyi bir yerli yedek olabilir. Yaptığı paylaşımlardan iyi bir Galatasaraylı olduğu belli. Galatasaraylı olmak transfer etmek için bir sebep değil tabiiki ama takıma olan aidiyet açısından da bence bir artı. Sözleşme durumu ne bilmiyorum ama yedek kalınca ses çıkarmayan ve oyuna girdiğinde istikrarlı katkı yapabilecek bir oyuncu olarak transferi gündeme gelirse, eskisi gibi hemen dudak bükeceğimi düşünmüyorum doğrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi isim o da. Hareketli, topla çıkabilen, modern 8 tipi.

      Sil
  4. Bizim kronik sıkıntılarimizdan sakatlık sorunu da pek yok. İstikrar açısından gayet iyi olur orta sahamiza

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir