7 Kasım 2020 Cumartesi

Bir de Avrupa Ligi oynasak, sahaya çıkartacak futbolcu bulamayacaktık


Falcao'nun yokluğunda "gençler" oynasın, en azından Diagne'nin önüne geçip, hamle olarak düşünülsünler diyordum. Çıkan haberde de, Diagne'nin yerine hamle olarak onların düşünüleceği yazılıyordu. Kastım olan isimler de Ali Yavuz Kol ve Oğulcan Çağlayan. Sivasspor deplasmanında Falcao oynamayacak, elde de formda bir Babel var. Solda sıkışık kaldığını, forvette çok daha iyi oynadığını düşünüyorum. 

Falcao'nun yokluğunda Babel oynayacaktır. Yine bir "adale" sakatlığıyla karşı karşıyayız. Adaleler patır patır, zorlanma kaynaklı sorun olmaya başladı. Darbeye dayalı sakatlık olsa neyse de, bu tarz sakatlıklar idmanları işaret eder. Takım nasıl hazırlıyor, idmanda ne yapıyor, büyük umutlarla gelen Scott Piri ne iş yapar? Hepimiz kendisini bir kurtarıcı edasıyla bekliyorduk. Gün sonunda ise düzelen bir şey olmadığını görmek üzücü.

Falcao, Marcao ve Saracchi olmayacak. 3 önemli ve yerinin doldurulması zor olan futbolcu. Haftada 1 maç oynayacağız, oraya dahi hazırlanamaz olduk. Bir de Avrupa Ligi oynasak, sahaya çıkaracak futbolcu bulamayacaktık demek ki. Galatasaray'ın bu işin üstüne düşmesi ve çözmesi gerekiyor. Son yıllarda sıklıkla karşılaştığımız bir görüntü. Kondisyonerler değişse de, görüntünün aynı kalması bizi zorluyor.

Sezon başındaki kurguya döneceğiz gibi. Eksikleri hesaba katınca da şöyle bir sonuç ortaya çıkar;

Okan
Omar Luyindama Donk Linnes
Taylan Belhanda Kılınç
Feghouli Babel Arda

Benim beklentim bu şekilde diyeyim. Belhanda'nın da sakatlığı vardı ama oynayabilecek diye biliyorum. Oynamazsa Etebo orta sahaya geçer. Kanatlarda 2 oyun kurucu özellikli isim olunca, Ankaragücü maçındaki kısırlık oluşmaz. Orta sahayı dinamik tutmak o dakika işe yarayabilir. Sivasspor'un hafta içi yorgunluğu olsa da, iyi bir takım. Oldukça dinamik ve hızlı isimlerden oluşuyor. Avrupa kaynaklı puan kayıpları yaşadılar, yoksa hala seviyelerini koruyorlar.

6 yorum:

  1. Hiç birisine sözüm yok ama Feghouli'yi umarım gormeyiz kadroda. Adam sanki çok iyiymiş gibi bir de Omar'a pas atmıyor kendi kafasına göre oynuyor.

    YanıtlaSil
  2. Bence artık Linnes i sol bekte oynatmaz. Emre Taşdemir ya da Ömer Bayram'ı görürüz.Bir de Kılınç sağ bekte Etebo ortada olarak bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Ömer Bayram'ı düşünmeye başladım.

      Sil
  3. avrupa ligi yok ama ocaktan itibaren her hafta iki lig maçı var. fenerin kadro yaşlı ama çok geniş. hemen hemen her mevkide en az iki iyi adamları var. devrede transfer yapmazsak işimizzor gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yaparız da, yönetime o kadar güvenmiyorum ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir