2 Kasım 2020 Pazartesi

Eksikler olsa da, eldeki kadro kötü değil, gayet yeterli seviyede


Sezon başındaki kurguyu hatırlamak lazım. Lige iyi başlamış ve Avrupa Ligi'ni de dahil edersek, üst üste kazanıyorduk. Sonrasında kurgu bozuldu, futbolcu tercihleri değişti. Bunda sakatlıkların da, yorgunluğun da etkisi var. Bazı noktalarda eksik olsa da, iyi bir kadromuz var. Yine de o iyi kadroda, beklenti duyulan bazı isimlerin" formsuzluğu", sakatlıklar ve belli noktalara alternatif üretilememesi sorun oldu. Sezon başındaki kurgu da böylelikle devam etmedi.

Taylan Antalyalı - Belhanda - Emre Kılınç'lı orta sahada, Arda ve Feghouli kanatlardaydı. 2 kenar oyun kurucu ve dinamik bir orta sahayla oynuyorduk. Emre Kılınç'ın da orta sahada, kenardaki görüntüsüne göre daha fazla bir şeyler vaat ettiğini düşünüyordum. Topla çıkışları ve dikine futbolu önemli. Taylan Antalyalı da bu 4-1-4-1 içinde, 6 numara rolünü iyi üstlenmişti. Belhanda ise oyunun her 2 tarafındaki bağlantı noktasında değerli.

Feghouli formsuz olsa da, Arda Turan'ın sol kanattaki önemi, Saracchi'nin daha iyi kullanılması anlamında önemli olmuştu. Bugün ise daha farklı düzen var. Emre Kılınç sağa geçti, Babel solda, orta sahada ise rotasyon var, sık oyuncu değişiyor. Kurgu da 4-1-4-1'den biraz daha 4-3-3'e kaydı. Böyle olunca da, Taylan Antalyalı / Etebo ikilisinin birbirini bozmasını görüyoruz. Etebo, öne hareketlenmekten öte, Taylan Antalyalı'nın biraz daha yanına gelir. 

Orta sahanın hücuma bağlantısı da tek başına Ömer Bayram'a kaldı. Tek başına, bu rolde ne yapabilir ki? Ankaragücü karşısında, Belhanda yokluğunda Feghouli'yi bekliyordum. En azından biraz daha hücum katkısı ve organizasyon oluşması için. Arda Turan da olabilirdi. Ya da illa 4-3-3 oynamaya gerek yok, maçına göre 4-2-3-1 de, 4-4-2 de doğru formasyonlar. Sezon başındaki kurguya da dönülebilir. Nedense o da unutuldu.

Hocanın odağı mı kaydı bilmiyorum. Yine "saha içinin" olabildiğince dışına çıktık. Oysa "saha içinde" kaldığında, yaptığı farklı dokunuşlar büyük fark yaratmıştı. Taylan Antalyalı'dan 6, Emre Kılınç'dan 8 numara çıkarması gibi. 2 kenar oyun kuruculu düzen de buna örnek. 4-1-4-1 diye de düşünmüyorum sadece, farklı formasyonları oynamak mümkün. Eksikler olsa da, eldeki kadro kötü değil, gayet yeterli seviyede.

7 yorum:

  1. Ben de hep söylüyordum bunu. Ligimiz kalitesiz olduğu için eksiklere rağmen kadromuz yeterli. Hocanın buna yoğunlaşıp bundan ne alabileceğine odaklanması lazım.

    YanıtlaSil
  2. Sakatlıklar, cezalar ve yönetimin açıklamaları dengemizi çok bozdu. Ayrıca ligin başındaki her ne kadar çok iyi olsa da yine de takviye istiyordu. O takviye de gelmeyince baya kötü oldu işler

    YanıtlaSil
  3. keşke caner erkin i alsaydık. orta yapar dururdu. sahada izleyecek "bir şey" olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın çok yazdım da, dinleyen olmadı :)

      Sil
    2. O ortalara kafa vuracak adamı da alman lazımdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir