11 Kasım 2020 Çarşamba

Galatasaray'ın acilen yeni yönetimine kavuşması gerekiyor


Seçim kararı beklemiyordum. Gerçi seçim kararını şöyle de okuyabiliriz. Muhalefetten gelen bir baskı var ve "pandemi" sürecini fırsat bilerek, göstermelik bir seçim kararı alıp, sonra da "biz çabaladık ama izin vermediler" diyebilirler. Maksat, Mayıs ayına kadar geçecek süreyi kazanabilmek. Büyük ihtimalle de böyle olduğunu düşünüyorum. Umarım izin alınır ve şartlar oluşur. Galatasaray'ın acilen yeni yönetimine kavuşması gerekiyor. Mümkünse de ara transfer dönemi öncesi. Şampiyonluk şansının biraz daha artması adına şart diyebilirim.

Burak Elmas ve Metin Öztürk gibi isimleri kutlamak gerekiyor. Onlar da yönetimin bu düşüncesinin farkındadır ama "Galatasaray sahipsiz değil" mesajını vermek adına anında reaksiyon aldılar ve adaylıklarını açıkladılar. Kongre dönemine kadar başka adaylar da çıkacaktır. Yönetimleri, projeleri, düşünceleri görmek gerekiyor. Şimdiden bir isim işaret etmek zor. Belki birleşmeler olacak, her şey olabilir.

Metin Öztürk'ü tanımadığım için yorum yapamam. Burak Elmas konusunda ise herkes gibi benim de beklentim var. Bu işler için hem genç, hem vizyonlu, daha önemlisi tecrübeli. 2000'li yıllarda da yöneticilik yaptı, uzun zamandır da başkanlık için hazırlanıyordu. Camia içinde de işaret edilen bir isim. Öyle bir ortam oldu ki, Fatih Hoca'yla anlaşabilecek, uyum sağlanacak yönetimler istiyorum. Hocanın da rahata kavuşması ve huzurla çalışması o kadar önemli ki.

Çok kulis var. Kesinliğe kavuşmadan duyduklarımı paylaşmak istemem. Mustafa Cengiz yönetiminde bile farklı farklı isimler başkanlık düşünüyor. Neye dayanarak düşünüyor onu da bilmiyorum. Mustafa Cengiz umarım sağlığına kavuşur ama başkanlığı yeniden istemesi bana garip geliyor. Seçilemeyeceğinden eminim çünkü. Şu an 1 güçlü aday çıktı, devamı da gelecektir. Umarım kongre olur ve önümüze bakmaya başlarız.

Yönetimi eleştiriyorum. Başarıları mutlaka var, şu iyiydi diyeceğimiz noktalar mevcut. Son dönemde ise pozitif anlamda bir şey konuşamadığım gibi, kontrolü de kaybettiler. Açıklamalar, icraatlar, çelişkiler. Kendi futbolcusunu medya önünde yerin dibine sokmaya çalışan bir başkan. Ya da x için bir şey deyip, sonrasında ben ona demedim diyerek düşülen çelişkiler. Eleştiri kısmını haftalarca yazdık. Yol bitti, bu yönetimle devam edilemez

24 yorum:

  1. Hocanın istemediği bir yönetim her şeyden önce, ben yine söylüyorum tarihin en kötü başkanı ve yönetimi, Özbek kötü başkandı ama cengiz hem kötü başkan hem de yönetimi de kendi gibi çok kötü, kulübü 4 kişi yönetiyorlar skandal bir şey bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cengiz yönetimine kötü deyince, Özbek yönetimini övüyormuşuz gibi görünüyor da öyle değil. İkisi de kötü benim gözümde. Cengiz yönetiminin farkı, Fatih Hocanın varlığıdır.

      Sil
  2. Ben açıkçası Burak Elmas hakkında şu an bir kanıya varamıyorum. Yapacağı listeyi görmek lazım. Güçlü bir liste yaparsa tamam ama zayıf bir liste yaparsa Galatasaray'ı değil lisecilerin cebini doldurmayı düşünüyor demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Listeleri, projeleri görmek lazım. Şu an konuşmak için o kadar erken ki.

      Sil
  3. 2 adayın hemen çıkması güzel haber ama bu kulübün mali açıdan bu durumda olmasının baş aktörü olan bir başkanın damat kontenjanından aday olarak ortaya çıkan Sayın B.Elmas umarım seçilemez. Ben bu konuda Sayın M.ÖZTÜRK un daha donanımlı ve hazırlıklı olduğu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendisini tanımıyorum, bilemem. Burak Elmas'ın damat kontenjanından girdiğini düşünmemekle birlikte Faruk Süren dönemi Galatasaray'ın en parlak günlerinden biridir. Canaydın dönemi ise kasıt, hak veririm.

      Sil
  4. "
    "Seçim kararı beklemiyordum. Gerçi seçim kararını şöyle de okuyabiliriz. Muhalefetten gelen bir baskı var ve "pandemi" sürecini fırsat bilerek, göstermelik bir seçim kararı alıp, sonra da "biz çabaladık ama izin vermediler" aynen yazdığın gibi düşünüyorum. Bu hamle olası bir salgın nedeniyle yapılamaz kararı çıkartmak için yapılmış gibi. Ancak Mehmet Helvacı, "tüzükte online oy kullanılamaz diye bir madde yok" şeklinde bir açıklama yaptı. Muhalefet iptal olasılığına karşı sessiz kalmayacak demek bu.
    Mevcut adaylar konusunda fikrim yok. Geçen seçimde aday olan Ozan Korkut'un proje bazlı icraat planı beni etkilemişti. Bu seçim aday olacakmış ancak o ekipten Burak Elmas aday bu defa. Şimdilik birleşme yonmuş. Adaylar ekip, proje açıkladığında daha net yorum yapabiliriz. Ancak Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz döneminde başkan ve yön.kurulu bazında büyük düşüş yaşanmıştı. Daha düşük seviyede bir başkan seçilmez umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ekip bir arada değil artık, ayrıldılar ve farklı hareket ediyorlar.

      Sil
  5. 26 aralık uygun tarih. yeni yönetim masal anlatmasın hiç. 10 günde görev paylaşımı yaparsın. 5 ocak-30 ocak 1 tane transfer yapamıyorsan zaten boşa gelmişsin demektir.

    YanıtlaSil
  6. Lisecilerin çıkaracağı aday seçilmez umarım. Bazı kaynaklara göre çatı aday dedikleri kişi Dursun Özbek yönetiminde görev yapmış bir isimmiş. Belki de o dönemin 2. başkanı Cengiz Özyalçın'dır. 81 yaşında.

    YanıtlaSil
  7. Abdürrahim Albayrak aday olursa seçilir mi sence ?

    YanıtlaSil
  8. Seçilecek başkan her kim olursa vizyonlu olsun. Yönetimi donanımlı olsun ve Fatih hocanın önünü tıkamasınlar, yoluna taş koymasınlar. Artık ''Fatih hoca nasıl olsa halleder.'' değil, ''Fatih hoca'nın yükünü hafifletmeli, önünü açmalıyız.'' diyecek bir yönetim gelsin. Umarım öyle olur. Ocak transfer dönemi taze kan olacak bir yönetim de önümüzü görmek açısından iyi olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle düşünüyorum. Hoca biraz daha huzurlu, iş bilen bir yönetimle çalışsın istiyorum.

      Sil
  9. Güçlü bir yönetimle gelmeli kim olursa olsun. Zayıf ve iş bilmez yönetimlerden bıktık çünkü

    YanıtlaSil
  10. Gerektiği zaman bağırıp çağırıp hakkımızı alan, tüm konuşma işini İmparatora devretmeyen güçlü birisi olmalı. Ara transferde de para lazım deyip saçma sapan satışlar yapmasınlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vizyonları olsun, planlı ve akıllı hareket etsinler.

      Sil
  11. Süleyman ve Kadir'in sitesinde duydum çatı aday olarak Cengiz Özyalçın aday gösterilecekmiş. Şahsen de tanırım. Güzel bir abimizdir de 80 yaşını aştı. İnsanlığına, nezaketine sözüm yok ama bu yaşta biri ki sağlık durumu da çok iyi değil. Liseci zihniyet resmen bizimle alay ediyor.

    YanıtlaSil
  12. Burak Elmas dışında ciddi bir aday yok. Ama Burak Elmas'ın da listesinin kimlerden oluştuğunu görmemiz lazım. 2 kişinin ismini duydum, belli ki GS camiasının yakından tanıdığı ama bizim tanımadığımız isimler.
    Ayrıca Burak Bey'in çıkıp her yerde, neden GS başkanı olmak istediğini, planlarının neler olduğunu, GS'ın geleceği hakkındaki düşüncelerini ve vizyonu, projelerinin finansmanını nasıl yapacağını detaylı anlatmasını bekliyorum.
    TV'de, gazetede, radyoda her yerde. Sadece tipik lise camiasındaki kliklerle o koltuğa getirilmesine karşıyım. Hem genç hem de tecrübeli biri olması açısından sempati besliyorum, Fatih Hoca hakkındaki fikirileri de olumlu ancak fazlasını görmemiz lazım.
    Benim hayalimdeki Galatasaray bir kere çok makul bütçelerlerle kurulmuş, her yıl kar eden, yaş ortalaması düşük genç ve dinamik oyunculardan kurulu bir takım olmalı. Hem kendi altyapısından, hem başka takımlardan yerli ve yabancı oyuncuları bulan oynatan değer katıp satan bir kulübe dönüşmeli. Buna uygun güçlü bir scouting sistemimiz zaten kurulu ve kurumsallaşmış durumda. Yazın da FFP kısıtlaması bitecek; bu avantajımızı iyi kullanıp sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da kaybettiğimiz konumumuzu geri alabilecek bir takım kurmalıyız. Kısa vadeli Türkiye Ligi şampiyonlukları için yüksek maaşlı takımlar kurmaktan vazgeçmeliyiz.













    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kongreyi görelim de hayırlısıyla, sonrasını yorumlamak kolay olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir